• Informacje na temat:

    sernik bez ciasta wiedenski

Przepisy na temat: sernik bez ciasta wiedenski
  • Sernik wiedeński z truskawkami

    Słodziutki, wyjątkowo delikatny, wprost rozpływa się w ustach! Możesz upiec go też wcześniej, a potem bez polewy oraz owocowej dekoracji zamrozić, by poczekał na gości.

  • Sernik wiedeński to jeden z moich ulubionych serników. Jest niezwykle prosty i smaczny. Klasyczny sernik wiedeński pieczony jest bez spodu. Tym co wyróżnia ten przepis na tle innych serników to jego niezwykły smak oraz puszystość. Mój sernik wiedeński piekę z dodatkiem rodzynek, które tworzą niezwykle aromatyczne połączenie. Możecie jednak nie dodawać bakali do ciasta jeśli nie lubicie. Sernik wiedeński jest równie smaczny z dodatkami jak i bez.Przepis na ten niezwykle popularny i tradycyjny...

  • Pyszny, puszysty wszystkim znany sernik wiedeński, klasycznie pieczony bez spodu. Mój jest taki niski, ponieważ użyłem prostokątnej formy . Podane proporcje będą dla tortownicy o średnicy 22 cm.

  • Przepis pochodzi z książki "Domowe ciasta i desery" i od lat gości na naszym stole, robiła go moja mama teraz przyszła kolej na mnie :)

  • Sernik, który zawsze był zbity, czytaj: opadał, pięknie utrzymał się po upieczeniu, a w smaku był delikatny, lekko kremowy, lekko sypiący się.

  • 100% sera w serniku bez żadnego spodu.

  • sernik robi się ekspresowo ok 15 minut, jedynie czas pieczenia to 1h, a smakuje nieziemsko :))

  • Zdecydowanie jeden z moich ulubionych serników. Pachnący, puszysty, wilgotny… po prosty wyśmienity!

  • To klasy wśród ciast nie wychodzący z mody. Zawsze się pięknie prezentuje i wszystkim smakuje.

  • Przepis jest w naszej rodzinie od kiedy pamiętam,udaje się zawsze a znika w jednej chwili.Moja rodzina i przyjaciele za nim przepadają:-) Jest puszysty i lekki(niestety nie jeśli chodzi o zawartość kalorii,ale co tam raz się żyje:-)

Artykuły na temat: sernik bez ciasta wiedenski
  • Łakocie króluje na wigilijnym stole

    ...  Placki, ciasta, ciasteczka, cukierki… Obok ryb, sałatek czy zup, trudno wyobrazić sobie święta bez świątecznych wypieków. Uwielbiają je zarówno młodsi, jak i starsi, a z wigilijnego stołu to ciasta często znikają najszybciej.     Nic dziwnego, święta to bowiem czas, w którym możemy sobie nieco pofolgować, zapomnieć o wszelkich ograniczeniach, bo w końcu niebawem nowy rok, a co za tym idzie...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • ... juz niedlugo Wigilia

    ...to nie koniec ... na stole pojawiaja sie ciasta ... tradycyjny wspanialy PIERNIK, specjalnosc mojej corki . Zagniata ona piernik tuz po Wszystkich Swietych i lezakuje w lodowce do dnia poprzedzajacego Wigilie, kiedy zostanie upieczony i przelozony powidlem sliwkowym. Aga piecze jeszcze SERNIK WIEDENSKI  a ja poniewaz nie wyobrazam sobie Swiat bez maku dla zapewnienia dobrobytu ( sic...

  • Sernik to król ciast. Jednak latem mało kto ma ochotę uruchamiać piekarnik, aby przygotować taki deser. W takim wypadku z pomocą przychodzą nasi użytkownicy, którzy sztukę robienia ciast bez pieczenia opanowali do perfekcji. Fot. 123RF/Picsel Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że jego odmian jest około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...laurowym. Dolewamy rosół i dusimy pod przykryciem pół godzinki. Na patelni smażymy pokrojoną drobno cebulę i paski papryki. Gdy się zeszklą, dodajemy pomidory (bez skórki i pestek), pokrojone w cząstki. Zalewamy wszystko sokiem pomidorowym z rozdrobnionym czosnkiem, doprawiamy i zasmażamy. Do mięsa dodajemy fasolę (bez zalewy) i warzywa. Wszystko dusimy na niewielkim ogniu przez kilka minut...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • ...wołami ;) A potem bylo bardzo pracowicie, bo jutro mam gosci. Robiłam ogromniaste zakupy, w których zupelnie przypadkiem pomogła mi teściowa, piekłam sernik wiedeński (cienki, przypalony, ale jadalny(...) czasem muszę takiego zjeść. Nie wiem, czy to kwalifikuje sie do "smaków". Po powrocie ze spaceru jeszcze zupa na jutro i szykowanie P. spac. A potem robilam polewe czekoladową do ciasta i wyszla mi...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...