• Informacje na temat:

    serniczki smażone

Przepisy na temat: serniczki smażone
  • Serniczki z patelni

    Sposób przygotowania 1. Maliny umyj i osusz delikatnie ręcznikiem papierowym (by nie pogniotły się i nie puściły soku). Odłóż.  2. Ser z jajkiem utrzyj lub krótko zmiksuj. Mąkę pszenną wymieszaj z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodaj do sera, dobrze wymieszaj. Maliny oprósz mąką ziemniaczaną i delikatnie domieszaj do ciasta na serniczki.  3. Z ciasta uformuj, najlepiej rękami...

  • Wypróbowany przepis na "Serniczki smażone"

  • Serniczki smażone - przysłała Mieczysława

    Przyrządzanie: Ser, jajka, grysik i cukier utrzeć na gładką masę (najlepiej w mikserze). Dodać proszek do pieczenia. Kłaść niewielkie serniczki na gorący olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem waniliowym. Czas wykonania 25 min. Nadają się na deser do kawy. Życzę smacznego!

  • placuszki serowe:)

  • Serniczki owocowe - przysłała Olga

    Przygotowanie Żółtka utrzeć z cukrem, dodać przetarte owoce, połączyć z serem i posolić. Z białek ubić pianę wymieszać z masą i mąką. Formować owalne serniczki i smażyć na gorącym ojeju. Podawać ze śmietaną.

  • smacznie na śniadanie.

  • Sezon na rodzinne pikniki – przyjęcie w zgodzie z naturą

    .... W każdym układaj warstwami: jogurt, musli np. BA! oraz świeże owoce. Taka przekąska sprawdzi się podczas majowych rodzinnych pikników. 2. Słoiczek jest pełen zdrowia i słodyczy. Mini serniczki na...

  • Pyszna przekąska, którą łatwo przygotować na śniadanie lub kolację i sprawić przyjemność swoim bliskim.

  • Coś smacznego na śniadanko. Warto ten przepis wypróbować.

  • Takie serniczki przygotowujesz w oka mgnieniu, tylko nie zrażaj się do gęstego ciasta, które troszkę ciężko nałożyć na patelnię. Ono po prostu takie ma być, a po usmażeniu serniczki wychodzą bardzo smaczne.

Artykuły na temat: serniczki smażone
  • Smażone serniczki

    Kaszę ugotować na mleku, przestudzić. Twaróg utrzeć z cukrem, dodać kaszę. Do masy wbić jajka, wymieszać. Na stolnicy posypanej mąką formować z masy placki. Na patelni rozgrzać olej. Kiedy będzie gorący, smażyć na nim placki na złoty kolor. Serniczki udekorować.

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Dyniowe love

    ...latte, 1 porcja: 3,50 zł Serniczki dyniowe z syropem klonowym, 1 porcja: 5,50 zł Mus dyniowy podstawowy Stopień trudności: dla początkujących Koszt 1 kg musu: 5-8 zł w zależności od odmiany dyni(...) i masłem szałwiowym. Serniczki dyniowe z syropem klonowym Dodatek dyni do sernika sprawia, że jest on bajecznie żółty. Jest też bardziej budyniowy w smaku i mocno kremowy. Możesz zjeść go samego albo...

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...

  • Mapa smaków mojego życia

    Jak smakuje miłość? Czym pachnie pierwsza podróż? Mają w głowie obrazy związane z najważniejszymi dla nich momentami, ale przede wszystkim – smaki, które towarzyszyły tym chwilom. Kucharze Anna Starmach, Ewa Wachowicz i Grzegorz Łapanowski rysują kulinarną mapę swojego życia.

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Będzie pysznie

    ...ciasto krem migdałowy i wstaw do piekarnika na 15 minut. Po upieczeniu ciasto ostudź, pokryj kremem cytrynowym, udekoruj płatkami migdałowymi i przechowuj w lodówce. Serniczki z żurawiną (dla 4 osób(...). Serniczki raczej nie urosną, więc wypełnij foremki po brzegi. Wstaw je na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Upieczone serniczki pozostaw w foremkach do wystygnięcia. Są bardzo delikatne...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Ciasta bez pieczenia

    Pyszne ciasto nie musi powstawać w piekarniku! Można je wyjąć także... z lodówki!

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

Wideo na temat: serniczki smażone
  • Przepis na rosyjskie smażone placuszki serowe

    Smażone placuszki serowe to tradycyjny, ciągle bardzo popularny na Wschodzie Europy deser, który świetnie smakuje podawany i solo, i z odrobiną delikatnego musu z malin czy truskawek. Puszyste, niewielkie placuszki, które łatwo dają się modelować w ścięte stożki, są nie tylko pożywne - w końcu to pyszny serek, ale i niesłychanie smaczne! Smażone serniczki świetnie sprawdzą się również na