• Informacje na temat:

    serek mascarpone i maliny

Przepisy na temat: serek mascarpone i maliny
  • Sernik na zimno z serkiem mascarpone

    Składniki: serek Mascarpone "Piątnica" 500g śmietana 36% 400g masło 90g borówki amerykańskie 250g  maliny 250g ciasteczka owsiane 200g galaretka malinowa 1 opakowanie gorąca(...), pozostawiamy, by stężała. 75g cukru ubijamy ze śmietaną, drugą połowę dodajemy do serka mascarpone. Ucieramy na gładką masę. Żelatynę dodajemy do serka mascarpone i mieszamy razem z ubitą wcześniej...

  • Pyszna letnia przekąska :)

  • Naleśniki kawowe z serkiem i malinami

    Sposób przygotowania 1. Kawę zaparz w niewielkiej ilości wrzątku. Ostudź. Zmiksuj razem z pozostałymi składnikami ciasta. Odstaw na kwadrans. Smaż placki na niewielkiej ilości oleju.  2. Śmietanę ubij, dodaj serek mascarpone, cynamon, goździki i aromat. Miksuj jeszcze chwilę, na koniec dodaj maliny i wymieszaj. Naleśniki nadziewaj farszem, składaj. Posyp posiekanymi pistacjami. 

  • Autorka przepisu http://wmalinach.bloog.pl - nazwała to ciasto "Szarlotka galopka". Tak łatwo i szybko się robi.

  • Pyszności z serka mascarpone

    Serek mascarpone idealnie nadaje się do wyrobu wspaniałych deserów, ciast i dań na słodko.

  • Szybkie, proste pyszne

  • Maliny na letnim stole

    ...cukier waniliowy, twaróg i serek mascarpone. Mieszamy. 4. Przestudzone kruche ciasto w tortownicy smarujemy masą ryżową i wstawiamy do lodówki do stężenia. Następnie dekorujemy oczyszczonymi, umytymi(...); tłuszcz i mąka krupczatka do blachy; cukier puder do posypania; maliny i liście melisy do ozdoby. 1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do miski. Dodajemy cukier i jajka, powoli...

  • Smaczny pomysł na "Lodowe mascarpone"

  • Leśne smaki w chrupiącym kubeczku

    Lepiej niż prosto z krzaczka owoce leśne smakują tylko w towarzystwie serka mascarpone i musli. By jak najlepiej wykorzystać zdrowotny potencjał tych leśnych darów, warto przygotować z nich szybką, ale odżywczą przekąskę. Chrupiące musli BA! 5 owoców leśnych sprawi, że w zwykłej szklance stworzymy niepowtarzalną kompozycję smakową, wykorzystując maliny, żurawiny, jeżyny, jagody i porzeczki.

  • Pyszne, orzeżwiające ciasto. Bardzo delikatna masa z serkiem mascarpone i bitą śmietanką. Do tego smak malin , mniamm.

Artykuły na temat: serek mascarpone i maliny
  • Maliny dzielimy na dwie grupy- około 2/3 blendujemy a resztę pozostawiamy w całości. Serek mieszamy z miodem. Przygotowyjemy szklane pucharki. Sposób nakłądania skłądników jest tu nieco intuicyjny i zależny od pucharków- ważne jest to by deser był w "paski"- czyli warstwa serka naprzemiennie z warstwa musu. Wkładamy wiec serek, posypujemy odrobiną kawy  i polewamy musem, później znowu serek...

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Maliny nie tylko kuszą zapachem, kształtem i smakiem, ale są też bardzo zdrowe. Na czym polega sekret malin - czy faktycznie ich sok leczy przeziębienie? Tak! Maliny to naturalna aspiryna, zawierają bowiem salicylany, które działają tak, jak aspiryna czy polopiryna. Herbata z sokiem malinowym lub sam sok malinowy, pomoże nam się rozgrzać, wypocić i zwalczyć...

  • Maliny na letnim stole

    ...waniliowy, twaróg i serek mascarpone. Mieszamy. 4. Przestudzone kruche ciasto w tortownicy smarujemy masą ryżową i wstawiamy do lodówki do stężenia. Następnie dekorujemy oczyszczonymi, umytymi malinami(...), tłuszcz i mąka krupczatka do blachy, cukier puder do posypania, maliny i liście melisy do ozdoby 1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do miski. Dodajemy cukier i jajka, powoli dolewamy...

  • Maliny to jedne z najbardziej lubianych owoców letnich. Są delikatne, soczyste i słodkie. Pasują zarówno do ciast, galaretek czy jogurtów, na bazie których można przygotować pyszne desery. Jednak co jeszcze, prócz znakomitego smaku kryją w sobie maliny? Fot.123RF/PICSEL Polska wraz Serbią i Chile jest jednym z najpotężniejszych producentów malin. Największe plantacje możemy zlokalizować na Lubelszczyźnie, gdzie najczęściej uprawia się następujące ich odmiany: Polka, Polana, Laszka i Glen...

  • Kawowe brownie z malinami

    ...1. Maliny rozmrażamy na sitku, by odciekł nadmiar wody. 2. Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. 3. Jaja wybijamy do miski i miksujemy...

  • OSM Piątnica powiększa swoją ofertę o nieznany dotąd na polskim rynku produkt - serek twarogowy z probiotykiem, doskonały jako uzupełnienie pełnowartościowej i dobrze zbilansowanej diety. Z myślą o wszystkich, którzy przykładają wagę do zdrowego odżywiania oraz trybu życia, OSM Piątnica wprowadza pod logo Piątnica plus+ innowacyjny Serek Wiejski wzbogacony o dobroczynne, specjalnie wyselekcjonowane bakterie probiotyczne. Nowy produkt Piątnicy jest pierwszym tego typu serkiem twarogowym w...

  • Lekkie ciasta bez pieczenia

    Jogurt, serek, śmietanka, trochę świeżych owoców i ciasto gotowe. Bez włączania piekarnika!

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot. 123RF Sezon malinowy w pełni. W większości ogródków krzaczki już zaczerwieniły się dzięki tym słodkim owcom. Czas więc wykorzystać ten smakowity dar natury. W jaki sposób? To już podpowiedzą nam użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania potraw z malinami opanowali do...

  • Malinowy torcik Charlotte

    ...  1. Do żelatyny dodaj 6 łyżek wrzącej wody, mieszaj tak długo aż się rozpuści. Wszystkie maliny umyj, osusz. 300 g przełóż do miseczki, rozdrobnij blenderem na gładki mus. Dodaj do niego przestudzoną żelatynę, wymieszaj. Do miski włóż serek mascarpone oraz śmietankę kremówkę. Ubijaj mikserem aż powstanie gęsty krem, pod koniec powoli wsypując przesiany cukier puder. Zmniejsz obroty miksera...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...