• Informacje na temat:

    serek mascarpone biała czekolada maliny

Przepisy na temat: serek mascarpone biała czekolada maliny
  • Tort na osłodę jesieni

    .... "Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do ostygnięcia. Na wolnych obrotach ubijamy mikserem serek mascarpone i powoli dodajemy ostudzoną białą czekoladę. Mieszamy do uzyskania(...)Tort bezowy z letnimi owocami - choć mamy jesień, a autorka przepisu proponuje maliny, to spokojnie możemy zastąpić je innymi owocami, które lubimy i które są obecnie dostępne. Do przygotowania...

  • Torcik ten poczyniłam na Urodzinki dla Mojej Drugiej Połowy,nie jest jakiś wymyślny,ale za to bardzo smaczny :-)

  • Czekolada na gorąco zawsze kojarzyła mi się z kakao i ciemną czekoladą. Nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała innej opcji, z białą czekoladą. Efekt i przepis poniżej. Mnie ta wersja przypadła do gustu, mojemu mężowi również.

  • W sezonie malinowym ten deser pojawia się obowiązkowo.Jest pyszny i delikatny i zawsze mi mało ;)

  • Pyszna letnia przekąska :)

  • Kwaskowe maliny idealnie równoważą słodki smak białej czekolady. Bita śmietana z dodatkiem owoców i posypka z palonej białej czekolady sprawia, że tak podana czekolada na gorąco prezentuje się niesamowicie pysznie.

  • Gorąca biała czekolada

  • Gorąca, słodka, aromatyczna... Idealna na chłodny jesienny wieczór.

  • Smaczny pomysł na "Lodowe mascarpone"

  • Pyszna z tarta z kremem, którą możemy przygotować z ulubionymi owocami

Artykuły na temat: serek mascarpone biała czekolada maliny
  • Lekkie ciasta bez pieczenia

    Jogurt, serek, śmietanka, trochę świeżych owoców i ciasto gotowe. Bez włączania piekarnika!

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Julia zaprezentowała przepis na tort bezowy przyozdobiony owocami leśnymi. Składniki 7 białek20 g soli350 g cukru pudru½ łyżeczki soku z cytryny½ łyżeczki mąki ziemniaczanej czerwony barwnik spożywczy600 g malin400 g jagód2 saszetki środka żelującego200 g cukru300 ml śmietanki 36%300 g cukru pudru200 g serka mascarpone500 g borówek300 g truskawek300 g jeżynlistki według uznania do dekoracji Wykonanie Białka ubić ze szczyptą soli. Pod koniec stopniowo dodać...

  • Z porzeczkową nutą

    ...z jednej cytryny, galaretka z owoców leśnych lub malinowa, listki mięty lub melisy do dekoracji. Przygotowanie: 1. Porzeczki umyj, oderwij szypułki, Kilkanaście sztuk odłóż do dekoracji. Maliny(...) formy. Przygotowanie: 1. Porzeczki i agrest umyj pod bieżącą wodą, osusz i usuń z nich szypułki. 2. Do miękkiego masła lub margaryny dodaj cukier. Składniki ucieraj mikserem, aż powstanie biała...

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot. 123RF Sezon malinowy w pełni. W większości ogródków krzaczki już zaczerwieniły się dzięki tym słodkim owcom. Czas więc wykorzystać ten smakowity dar natury. W jaki sposób? To już podpowiedzą nam użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania potraw z malinami opanowali do...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Przepis Sylwii Białej zyskał przychylność jurorów. Jeśli masz ochotę, wykonać to ciasto na bazie brownie w domu, nic prostszego, wydrukuj przepis! Lista składników Brownie: 100g czekolady gorzkiej100g masła2 jajka80g cukru pudru40 g mąki pszennejKulki chłodzone czekoladowe:100g mascarpone100ml śmietanka 30%100g czekolada deserowaMus truskawkowy:60 dag truskawek świeżych9 listków żelatyny ( Oetker)110 g cukru zwykłego320ml śmietany 30%Dekoracja:100g śmietany 30%100g serka mascarpone100g...

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Maliny nie tylko kuszą zapachem, kształtem i smakiem, ale są też bardzo zdrowe. Na czym polega sekret malin - czy faktycznie ich sok leczy przeziębienie? Tak! Maliny to naturalna aspiryna, zawierają bowiem salicylany, które działają tak, jak aspiryna czy polopiryna. Herbata z sokiem malinowym lub sam sok malinowy, pomoże nam się rozgrzać, wypocić i zwalczyć...

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę...