• Informacje na temat:

    ser zolty zapiekany z chlebem

Przepisy na temat: ser zolty zapiekany z chlebem
  • Proste muffinki z chleba tostowego

    Jak wykorzystać wyschnięty chleb tostowy

  • jezeli masz stary bialy ser nie nadaje sie juz do niczego i nie chcesz go wyrzucic mozesz z niego zrobic pyszny zolty ser ktorego nie kupisz w sklepie

  • Zapiekane pomidory

    ...: Chleb pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć i zeszklić na rozgrzanym maśle, dodać kostkę z chleba i zrumienić. Pomidory wydrążyć, do środka nałożyć grzanki chlebowe i przykryć serem. Nafaszerowane pomidory posypać posiekaną bazylią. Zapiekać w nagrzanym do 200 st. C piekarniku (nastawionym na funkcji´ grill), aż ser się zrumieni. Czas przygotowania 20 min. Przepis na 3 osoby.

  • Sprawdzony przepis na "Zapiekany ser"

  • ...serka np. z czosnkiem i cebulą, na to położyć przesmażoną cebulę i np. pieczarki, na to warstwa chleba, na to 2 rodzaj twarożku np. z pomidorami, na to posypać jajka na twardo też pokrojone w "kostkę", na to warstwa chleba, na to kawałki ryby, na to plasterki pomidora, na to wszystko ser starty. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać, aż rozpuści się ser i trochę przyrumieni...

  • Przepis wart wypróbowania: "Boczek zapiekany z chlebem"

  • Sycący tost

    Składniki: 4 jajka 4 kromki chleba tostowego wieloziarnistego po 4 plastry sera żółtego i szynki l duży pomidor masło olej sól, pieprz Przygotowanie: 1 Pomidor pokrój na 4 plastry. Chleb tostowy lekko podpiecz, ciepły posmaruj masłem. Na każdym kawałku ułóż plaster szynki i plaster sera żółtego. Włóż do piekarnika o temp. 180ºC. Zapiekaj, aż ser się stopi - ok. 5 min.2 W tym czasie...

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekany ser"

  • Chrupiące grzanki serowe

    Sposób przygotowania Pokrojone pieczywo ułóż na blasze i wsuń do mocno rozgrzanego piekarnika. Poczekaj, aż ładnie się zrumieni. W tym czasie wymieszaj starty żółty ser z odrobiną majonezu i posiekanymi ziołami (bazylią, majerankiem, koperkiem, natką). Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozsmaruj na chlebie. Zapiekaj, aż ser zacznie się topić. Serwuj jako dodatek np. do gulaszu...

  • ułożony na pomidorach i papryce,polany pachnącą oliwą i posypany ziołami ma niepowtarzalny smak.

Artykuły na temat: ser zolty zapiekany z chlebem
  • Chleb

    ...bede kojarzyc wlasnie ze swiezym chlebem.  Albo z “grzankami”, ktore to Babcia przygotowywala w oczekiwaniu na nasz przyjazd. W ich domu stal prawdziwy piec. Na wegiel. Mial mnostwo dzwiczek i mial(...). Gospodarz domostwa, z którego się on unosił, poczęstował króla chlebem. Ten zaś, na pamiątkę wydarzenia, nazwał miejscowość Piekarami” . W XII wieku zaczely sie pojawiac pierwsze mlyny a wraz z nimi...

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...

  • Czerstwe pieczywo? To nie problem

    ...potrawom bardziej wyrazistego smaku. Do starcia użyj dobrego chleba bez konserwantów, spulchniaczy, substancji zagęszczających itp. Tarta bułka ze sklepu często je zawiera, ponieważ produkowana jest(...). Na talerzu połóż kawałek ręcznika papierowego. Przełóż tosty, zaczekaj aż nadmiar tłuszczu wsiąknie w ręcznik. Podawaj na słodko lub słono, np. z dżemem, miodem, żółtym serem, wędliną, pomidorami...

  • Żółte sery są bardzo odżywcze i z tego powodu powinny znaleźć się w codziennym jadłospisie. Chociaż zawierają sporo tłuszczu i kalorii, jedzone z umiarem, mają bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Zdjęcie 123rf Z badań przeprowadzonych przez szwedzkich naukowców (wnioski opublikowano w "American Journal of Clinical Nutrition") wynika, że spożywanie sera żółtego może zmniejszać ryzyko występowania raka jelita grubego u kobiet i raka prostaty u mężczyzn, jest świetnym źródłem białka dla...

  • Chleb nasz powszedni

    ...(30 dag), szklanka mleka, pół czerwonej papryki, kilkanaście oliwek faszerowanych papryką, 5 plasterków wędliny, 5 dag miękkiego masła, 2 opakowania serka homogenizowanego (20 dag), 20 dag fety, zioła(...) z fetą i serkami homogenizowanymi. Dodaj zioła, pokrojoną drobno paprykę, wędlinę oraz łyżkę posiekanych oliwek. Przypraw pieprzem i dobrze wszystko wymieszaj. 4. Masę tostową wyłóż na czystą ściereczkę...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Czy kupowany w sklepie "ser" to naprawdę ser? Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może...

  • Tosty i tościki

    ..., ocet balsamiczny. Przygotowanie: Chleb posmaruj oliwą, połóż na nim plastry mozzarelli, przypraw solą i pieprzem. Na wierzch połóż szynkę. Całość zapiecz w rozgrzanym do 200 st. C piekarniku aż ser(...), pieczywo tostowe, ser żółty i topiony w plastrach. Przygotowanie: Grzyby oczyść. Pokrój w cieniutkie plasterki, przysmaż na złoto na maśle. Przypraw solą, świeżo mielonym pieprzem i suszonym...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy....

  • Smaki z Czech

    Smakołyki naszych południowych sąsiadów to nie tylko słynne knedliki, ale także pyszne pieczone kiełbaski, nadziewane placki oraz smażony żółty ser.

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...