• Informacje na temat:

    ser z lidla-

Przepisy na temat: ser z lidla-
  • Pyszne, perfekcyjnie pasujące do siebie składniki sprawią, że angielska wersja śniadania odmieni Twoją kuchnię :)

  • bardzo łatwe do zrobienie, i bardzo dobre.

  • Ser pomarańczowy jest u nas obowiązkowym dodatkiem do naleśników na słodko. Ma on śliczny pomarańczowy kolor oraz cytrusowy smak i aromat. Ser pomarańczowy jest idealnym rozwiązaniem dla zapracowanych. Przepis jest szybki i prosty, zawiera mało składników. Jest to ser świeży, dlatego możesz go zjeść zaraz po przygotowaniu.

  • Przepis na ser cytrynowy jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jest on zdecydowanie bardziej cytrynowy w smaku niż paneer. I w tym tkwi jego cały urok. Ser cytrynowy można podawać na słodko np. z cukrem i rodzynkami do naleśników lub wytrawnie z solą i ziołami. Dodając zioła, trzeba wziąć pod uwagę jego kwaskowy smak. My dodajemy do niego odrobinę suszonej skórki z cytryny z bazylią lub miętą. Jest tutaj duże pole do eksperymentów smakowych.

  • Z twarogu robię ser.Nie nadaje się twaróg z wiaderek,puszcza za dużo wody.

  • taki oto torcik na 2 latka mojej corci;)

  • jezeli masz stary bialy ser nie nadaje sie juz do niczego i nie chcesz go wyrzucic mozesz z niego zrobic pyszny zolty ser ktorego nie kupisz w sklepie

  • Coś z niczego

  • Sprawdzony przepis na "Zapiekany ser"

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekany ser"

Artykuły na temat: ser z lidla-
  • Vive la France! Francuskie frykasy dla każdego!

    ...słodkim serem Petit Munster, którego tradycja wytwarzania sięga aż średniowiecza. W kuchni francuskiej przywiązuje się dużą wagę do wysokiej jakości mięs oraz wędlin. W ofercie Lidla znajdzie się(...), szczególnie zachodniej Europy. Udaj się do Lidla w trakcie Tygodnia Francuskiego i spróbuj wyjątkowych smaków! Jedną z najbardziej znanych francuskich przystawek są ślimaki. W Lidlu znajdziesz ten...

  • Lidl po raz trzeci wprowadza ofertę promocyjną, w ramach której klienci sieci będą mogli otrzymać książkę kulinarną. Tym razem jej tematem są ryby i owoce morza, a autorami – Karol Okrasa, szef kuchni, i Dorota Wellman, dziennikarka. Fot. Materiały prasowe Jak pokazują dane Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, przeciętny Polak zjada zaledwie ok. 13 kilogramów ryb w ciągu roku . Chętnie sięgamy po nie w okresie świątecznym, jednak na co dzień ryby i owoce morza rzadko...

  • Luksus na talerzu!

    ...lekkich, gotowych deserów. Każdy znajdzie coś dla siebie wśród rozmaitości Deluxe, które zadowolą najbardziej wymagające podniebienia. Sery oraz wędliny z delikatesowej oferty Deluxe to gwarancja dobrego smaku i najwyższej jakości. Wyrazisty w smaku ser camembert z Normandii (7,99 PLN / 250 g) idealnie nadaje się zarówno do kanapek, jak również jako samodzielna przekąska. Jego kremowa...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • ......mam kilka sprawdzonych marek... Wiekszosc rzeczy robie sama, w tym chleb 3 razy w tygodniu, konfitury, zaprawy rozne, kwaszona kapuste... sosy owocowe do deserow bo wole swoje a nie przemyslowe... nawet buliony przyrzadzam i zamrazam w kostkach i woreczkach bo je wole o tych Knorra np... Dlatego jak widze czesc moich znajomych z siatkami z Lidla lub Leader price a w nich i mieso i warzywa...

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. W ich poszukiwaniu nie musicie udawać się w daleką podróż. Okazuje się bowiem, że tuż za wschodnią granicą Polski, produkuje się ser, zachwycający wszystkich koneserów. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy, wieki temu potężny olbrzym Dziugas wykopał na Żmudzi jezioro Mastis oraz założył nad nim miasto Telsza - stolicę Żmudzi. Historia ta jest żywa po dziś dzień, a na cześć mitycznego założyciela miasta...

  • ...kwiatki na białym tle, a w środku moja ulubiona poranna herbata z miodem i cytryną. Na talerzu, moje najnowsze odkrycie, szynka konserwowa z puszki kupiona w Lidlu (ja nie wiem, czy w Polsce mają tej samej firmy, ale jeżeli tak, tabuny dziennikowiczek gnajcie do Lidla), na polskim chlebie też z Lidla (najlepszy jaki mi się w Irlandii udało kupić, jest dobry przez tydzień, schnie raczej, a nie psuje się...

  • Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz...

  • Mamy doskonałą wiadomość dla miłośników sera. Najnowsze badania wskazują, że wasza ulubiona przekąska sprawia, że jesteście zdrowsi i szczuplejsi. Fot. 123RF/Picsel Na tę wiadomość czekało z pewnością wielu z was. Od teraz możecie zapomnieć o wyrzutach sumienia w czasie zjadania serowych przekąsek. Naukowcom udało się bowiem udowodnić, iż wbrew obiegowej opinii, są one zdrowie i mają bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Zdrowszy niż się wydaje Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Czy kupowany w sklepie "ser" to naprawdę ser? Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może...