• Informacje na temat:

    ser z lidla-

Przepisy na temat: ser z lidla-
  • Pyszne, perfekcyjnie pasujące do siebie składniki sprawią, że angielska wersja śniadania odmieni Twoją kuchnię :)

  • bardzo łatwe do zrobienie, i bardzo dobre.

  • Ser pomarańczowy jest u nas obowiązkowym dodatkiem do naleśników na słodko. Ma on śliczny pomarańczowy kolor oraz cytrusowy smak i aromat. Ser pomarańczowy jest idealnym rozwiązaniem dla zapracowanych. Przepis jest szybki i prosty, zawiera mało składników. Jest to ser świeży, dlatego możesz go zjeść zaraz po przygotowaniu.

  • Przepis na ser cytrynowy jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jest on zdecydowanie bardziej cytrynowy w smaku niż paneer. I w tym tkwi jego cały urok. Ser cytrynowy można podawać na słodko np. z cukrem i rodzynkami do naleśników lub wytrawnie z solą i ziołami. Dodając zioła, trzeba wziąć pod uwagę jego kwaskowy smak. My dodajemy do niego odrobinę suszonej skórki z cytryny z bazylią lub miętą. Jest tutaj duże pole do eksperymentów smakowych.

  • Z twarogu robię ser.Nie nadaje się twaróg z wiaderek,puszcza za dużo wody.

  • taki oto torcik na 2 latka mojej corci;)

  • jezeli masz stary bialy ser nie nadaje sie juz do niczego i nie chcesz go wyrzucic mozesz z niego zrobic pyszny zolty ser ktorego nie kupisz w sklepie

  • Coś z niczego

  • Sprawdzony przepis na "Zapiekany ser"

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekany ser"

Artykuły na temat: ser z lidla-
  • Vive la France! Francuskie frykasy dla każdego!

    ...słodkim serem Petit Munster, którego tradycja wytwarzania sięga aż średniowiecza. W kuchni francuskiej przywiązuje się dużą wagę do wysokiej jakości mięs oraz wędlin. W ofercie Lidla znajdzie się(...), szczególnie zachodniej Europy. Udaj się do Lidla w trakcie Tygodnia Francuskiego i spróbuj wyjątkowych smaków! Jedną z najbardziej znanych francuskich przystawek są ślimaki. W Lidlu znajdziesz ten...

  • Lidl po raz trzeci wprowadza ofertę promocyjną, w ramach której klienci sieci będą mogli otrzymać książkę kulinarną. Tym razem jej tematem są ryby i owoce morza, a autorami – Karol Okrasa, szef kuchni, i Dorota Wellman, dziennikarka. Fot. Materiały prasowe Jak pokazują dane Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, przeciętny Polak zjada zaledwie ok. 13 kilogramów ryb w ciągu roku . Chętnie sięgamy po nie w okresie świątecznym, jednak na co dzień ryby i owoce morza rzadko...

  • Luksus na talerzu!

    ...lekkich, gotowych deserów. Każdy znajdzie coś dla siebie wśród rozmaitości Deluxe, które zadowolą najbardziej wymagające podniebienia. Sery oraz wędliny z delikatesowej oferty Deluxe to gwarancja dobrego smaku i najwyższej jakości. Wyrazisty w smaku ser camembert z Normandii (7,99 PLN / 250 g) idealnie nadaje się zarówno do kanapek, jak również jako samodzielna przekąska. Jego kremowa...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • ......mam kilka sprawdzonych marek... Wiekszosc rzeczy robie sama, w tym chleb 3 razy w tygodniu, konfitury, zaprawy rozne, kwaszona kapuste... sosy owocowe do deserow bo wole swoje a nie przemyslowe... nawet buliony przyrzadzam i zamrazam w kostkach i woreczkach bo je wole o tych Knorra np... Dlatego jak widze czesc moich znajomych z siatkami z Lidla lub Leader price a w nich i mieso i warzywa...

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. W ich poszukiwaniu nie musicie udawać się w daleką podróż. Okazuje się bowiem, że tuż za wschodnią granicą Polski, produkuje się ser, zachwycający wszystkich koneserów. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy, wieki temu potężny olbrzym Dziugas wykopał na Żmudzi jezioro Mastis oraz założył nad nim miasto Telsza - stolicę Żmudzi. Historia ta jest żywa po dziś dzień, a na cześć mitycznego założyciela miasta...

  • ...kwiatki na białym tle, a w środku moja ulubiona poranna herbata z miodem i cytryną. Na talerzu, moje najnowsze odkrycie, szynka konserwowa z puszki kupiona w Lidlu (ja nie wiem, czy w Polsce mają tej samej firmy, ale jeżeli tak, tabuny dziennikowiczek gnajcie do Lidla), na polskim chlebie też z Lidla (najlepszy jaki mi się w Irlandii udało kupić, jest dobry przez tydzień, schnie raczej, a nie psuje się...

  • Mamy doskonałą wiadomość dla miłośników sera. Najnowsze badania wskazują, że wasza ulubiona przekąska sprawia, że jesteście zdrowsi i szczuplejsi. Fot. 123RF/Picsel Na tę wiadomość czekało z pewnością wielu z was. Od teraz możecie zapomnieć o wyrzutach sumienia w czasie zjadania serowych przekąsek. Naukowcom udało się bowiem udowodnić, iż wbrew obiegowej opinii, są one zdrowie i mają bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Zdrowszy niż się wydaje Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Czy kupowany w sklepie "ser" to naprawdę ser? Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy....