• Informacje na temat:

    ser mozarella z grilla

Przepisy na temat: ser mozarella z grilla
  • Placki ziemniaczane zapiekane z mozarellą

    Składniki: - 50 dag ziemniaków, - 1 cebula, - 1 dże jajko, - 2 pomidory, - 1 gomułka sera mozarella, - 1 łyżka mąki pszennej, - sól, pieprz, - kilka gałązek tymianku Przygotowanie: Ziemniaki i cebulę zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, odstawić i po chwili zlać nagromadzony sok (nie mieszać, aby pozostała skrobia). Do ziemniaków dodać jajko, mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Smażyć...

  • Sałatka na dobry nastrój:)

  • Aromatyczna kanapka na ciepło

    Składniki: - 1/2 bułki wrocławskiej, - 1 gomułka sera mozarella, - 1 pomidor, - 1 ząbek czosnku, - sól, pieprz, - kilka listków bazylii Przygotowanie: Bułkę pokroić na kromki, każdą posmarować rozgniecionym ząbkiem czosnku. Na kromkach ułożyć plastry sera i pomidora, oprószyć solą i pieprzem i krótko zapiekać w nagrzanym piekarniku (funkcja grill). Podawać z listkami bazylii. Czas...

  • Pyszna i syta sałatka idealna na każdą porę dnia. Szybka i łatwa.

  • Jak dla mnie ser Halloumi idealnie nadaje się do wykorzystania na spotkaniach przy grillu. Podsmażony smakuje rewelacyjnie i nie trzeba do niego nic szczególnego dodawać, aby osiągnąć smaczny efekt, czyli w tym wypadku przekąskę grillowaną na ciepło. Wystarczy kilka grzanek, świeże pomidorki i możemy zachwycać gości.

  • Namiastka włoskiej sałatki:) Taka spolszczona wersja, na szybko, prosto, smacznie i inaczej:)

  • Śniadania nie zawsze musza być nudne.Proponowany przeze mnie tost jest szybki latwy w przygotowaniu i bardzo smaczny.Prawie jak zdrowa pizza na sniadanie ;) Mam nadzieje,ze będzie Wam smakowal tak jak mi.

  • Kiełbasę białą parzoną przygotowuje według tradycyjnego przepisu kuchni wielkopolskiej (zapraszam do mojego przepisu „Kiełbasa biała wielkopolska parzona”). Wersja dania z białą kiełbasą zasmażaną bez tłuszczu (w piekarniku) ale za to faszerowaną serem mozarella. Na danie to wpadłam …kiedy pękły mi kiełbasy podczas parzenia.

  • Z parmezanem

  • Szybkie i dobre

Artykuły na temat: ser mozarella z grilla
  • Po francusku, czyli z umiarem

    Mówisz Francja, myślisz moda i sery. Tak, Francuzki, mimo że jedzą żółte sery, bagietki z białej mąki oraz słodkie desery, są szczupłe. Gdzie tkwi sekret?

  • Poznaj 50 najsmaczniejszych przepisów na grilla. Pobierz darmową książkę i zostań mistrzem grillowania. Grill to przede wszystkim doskonała okazja do spotkań w gronie najbliższych. A jedzenie? Jedzenie jest tu tylko dodatkiem. Ważnym, choć nie najważniejszym. By oczarować naszych gości, dać pretekst do rozmów i podarować kilka chwil kulinarnych uniesień, przedstawiamy 50 najlepszych przepisów na dania z grilla.     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy...

  • Dania z bakłażana

    ...w cienkie plasterki. Dodać do warzywnego sosu na patelni. Ponownie przyprawić go do smaku. Ser feta pokruszyć. Żaroodporną formę posmarować tłuszczem. Układać na przemian plastry bakłażana, bocz-ku...

  • Znudziły Ci się klasyczne kiełbaski i karkówka z grilla? Masz ochotę na nowe doznania smakowe? Pobierz darmową książkę 169 przepisów na grilla. Wydanie 2. Nie czekaj pobierz książkę już teraz! Znajdziesz w niej informacje jak grillować, jakie są rodzaje grilli i potrzebne akcesoria. Dodatkowo dowiesz się jak prawidłowo przygotować idealnego steka. Ponadto znajdziesz w niej przepisy na sosy i marynaty, grillowane warzywa, owoce, sery, owoce morza i ryby. Masz Kindle, iPad lub czytnik, który...

  • Impreza ze smakiem!

    ...w kształcie serca, które dostępne są w różnych smakach. Wielbiciele Hollywood lub amerykańskiego stylu życia mogą  natomiast zorganizować imprezę podczas której na stole zagoszczą dania z grilla i typowe(...) Iberyjskiego. Jednymi z najbardziej znanych tapas są małe kanapki z szynką wędzoną, najlepiej długo dojrzewającą. Często serwowanym przysmakiem są także kiełbasy - katalońska fuet, z białym nalotem...

  • Planując grilla, zadbajcie o to, aby na stole oprócz kiełbasy oraz karkówki pojawiły się również lekkie i smaczne sałatki. Będą świetną przeciwwagą dla mięs z rusztu. Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek z grilla, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie sałatki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • .... Jajka na bekonie, kawa, herbata, mozarella. Obiad: Pomidorowa po mediolańsku (z papryką i  chili - koneicznie, bo przyprawiał Miki), indyk z grilla żurawiną, ryż. Kolacja: Tosty z pomidorami i sałatą zieloną, ser żółty, ratatuj (oczywiście w wydaniu Mikiego). Zobaczymy co nasz kucharz przyrządzi jutro.  

  • Dobry sos może całkowicie odmienić smak przygotowywanych przez was dań. Szykując grillowe menu, nie zapomnijcie o zrobieniu przynajmniej kilku, aromatycznych dipów. Fot. 123RF/Picsel O tym jak smakuje danie, bardzo często decydują niepozorne detale. Jednym z takich, zbyt często lekceważonych szczegółów, są sosy podawane do potraw. Niektórzy całkiem o nich zapominają, inni z kolei całkowicie zdają się na ślepy los. Tymczasem odpowiednio przygotowany sos może zamienić przeciętne danie w...

  • W Japonii istnieje wiele technik grillowania, które zasadniczo nosi nazwę teriyaki. Teriyaki jest tak popularne w Japonii, że kanapki z grillowanym mięsem można kupić nawet w fast foodach. Fot. 123RF/Picsel Mięso marynowane jest w sosie zwanym tare, na który składają się: sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz dodatki w postaci cukru lub miodu, a niekiedy również imbiru. Grilluje się głównie ryby: marliny, tuńczyki, łososie i pstrągi, czasem też owoce morza, a także krewetki czy kalmary. W...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...