• Informacje na temat:

    ser mak roladki

Przepisy na temat: ser mak roladki
  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    Nie zawsze musi być kładziony w plastrach na kanapki. Ser żółty jest bardzo uniwersalny, może przydać się jako dodatek do dań na ciepło i przekąsek.

  • pyszne ciacho :) Zdjecie troszke zamazane ale ostatnio aparat mi szaleje :)

  • Wołowina z piekarnika

    Sposób przygotowania 1. Mięso opłucz, osusz, przykryj folią spożywczą i rozbij na cienkie płaty. Oprósz je solą, imbirem oraz pieprzem. Oczyść strąk papryki, pokrój na kawałki. Na każdym płacie mięsa ułóż po plasterku sera i po kawałku papryki. Zwiń roladki. Obwiąż je lub zepnij szpilkami.  2. Cebulę obierz, pokrój na ósemki. W brytfannie rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Roladki oprósz mąką, obsmaż na...

  • Leciutkie roladki do wszystkiego.

  • Łosoś na dwa pyszne sposoby

    Roladka Składniki: 4 tortille pszenne serek śmietankowy ze szczypiorkiem 30 dag łososia wędzonego sok z cytryny koperek liście sałaty sól pieprz Przygotowanie: 1. Łososia posiekaj, skrop sokiem z cytryny. Serek wymieszaj z połową koperku, solą i pieprzem. 2. Na tortillach rozsmaruj serek, ułóż liście sałaty i łososia. Tortille dość ciasno zwiń, odkrój końcówki...

  • Roladki na ostatki i na inne imprezki.

  • Przepisy na cały tydzień

    ...i serek kozi. Makaron ugotuj. Pulpety owiń makaronem i ułóż w brytfannie. Zalej sosem, posyp startym żółtym serem i bazylią. Piecz pod przykryciem 20 minut w temp. 180°C.  Wołowina w pomidorach(...) podawaj ze szpinakiem.  Roladki z kurczaka Sposób przygotowania 1. Brokuł ugotuj. Zrumień na maśle cebulę. Dodaj szpinak, sól, pieprz, gałkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj...

  • bardzo łatwe

  • Proste dania obiadowe

    ...podawaj ze śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem oraz z prażonymi pestkami dyni.  Roladki ze szpinakiem Sposób przygotowania 1. Mięso umyj, ponacinaj tak, by uzyskać jak największą powierzchnię. Zbij je tłuczkiem, posól i popieprz.  2. Na patelni zrumień posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj szpinak, dopraw. Duś do miękkości. Dodaj pokrojone pomidory i ser. Nadzienie wyłóż na mięso. Zwiń...

  • Pyszne i delikatne roladki z serem i ogórkiem kiszonym

Artykuły na temat: ser mak roladki
  • Zawijańce z serem

    Przygotowanie: 1. Mięso pokrój w plastry i lekko rozbij tłuczkiem z obu stron. Na każdym kawałku ułóż ser, suszone pomidory, oliwki i listki rukoli. Następnie mięso zawiń, formując roladki, i zepnij je za pomocą wykałaczki. Oprósz przyprawą do grilla, solą i pieprzem. 2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na większej patelni rozgrzej olej. Roladki podsmaż ze wszystkich stron. Wyjmij je i odstaw...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Rolady i roladki

    ...wystudzonym szpinakiem, rozłóż marchewkę i paprykę, posyp pokruszonym serem feta. Zwiń w roladę i zasznuruj bawełnianą białą nicią. Wierzch posmaruj olejem i przełóż  do żaroodpornego naczynia. Piekarnik(...) przykryj i odstaw do lodówki na ok. 30 min. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w kostkę lub paski. Ser mozzarella pokrój w plasterki. Na każdym kawałku mięsa połóż plasterek szynki...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Święta Bożego Narodzenia są najbardziej rodzinnymi, dlatego wszystkie potrawy jakie serwujemy na wigilijnym stole przygotowujemy z wielką dbałością i zgodnie z tradycjami. Do dań wybieramy najlepszej jakości składniki, z zakamarków szaf wyciągamy najpiękniejsze...

  • Kapuściane zawijaki

    ...muszkatołową. Roladki polej beszamelem. Posyp pozostałym serem i migdałami. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 20-25 minut. Zobacz również:(...)1. Kapustę włoską oczyść, oddziel 8 największych liści, włóż je do gotującej się wody (resztę kapusty możesz poszatkować, udusić i ułożyć na spodzie naczynia, w którym roladki będą zapiekane...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Przepisy z brokułami

    ...lekko na maśle z drobno pokrojonym czosnkiem. Na kolację - w formie sałatki z serem feta pokrojonym w kostkę lub z pomidorem i jajem na twardo. Na obiad - wypróbuj roladki z kurczaka i zupę. Roladki z kurczaka nadziewane brokułami Składniki: 4 filety z kurczaka, pieprz, sól, 10 dag plasterków szynki, 10 dag plastrów żółtego sera, pół dużego brokuła, nektarynka lub brzoskwinie z puszki...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Z szynką w roli głównej

    .... Resztę mleka (125 ml) zmiksować z szynką, połączyć z rosołem. Dolać do zupy i mieszając zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Rzeżuchę opłukać, posiekać. Gotową zupę rozlać do podgrzanych bulionówek. W każdej porcji zrobić śmietanowy kleks. Przed podaniem zupę posypać zieleniną. Wiosenne roladki z szynki Składniki na 12 porcji: 30 dag szynki konserwowej w plastrach...

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...