• Informacje na temat:

    ser feta opakowanie

Przepisy na temat: ser feta opakowanie
  • Papryki z serem feta i oliwkami

    Faszerowana papryka to popularne letnie danie. Napełniona oliwkami i serem feta przypadnie do gustu najbardziej wybrednemu smakoszowi.

  • Czasami zostaje nam niewykorzystany kawałek sera, czy to twaróg czy feta. Warto wtedy zalać go olejem z dodatkiem ulubionych przypraw.

  • Drobiowa sałatka z serem feta

    Idealna na lunch.

  • Uwaga: do dania dodajemy dobrej jakości grecki ser feta, nie tylko tak nazywany.

  • Sałatka z kolorowym ryżem, burakami i serem feta

    ...kawałki. Fetę pokroić w kostkę. 3. Z oleju, musztardy, miodu i octu przygotować sos do sałatki. 4. Wszystkie składniki sałatki poza burakami i serem wymieszać i doprawić sosem. Na koniec udekorować burakami, serem i orzechami włoskimi.

  • W handlu dostepny jest gotowy marynowany ser, ale nic nie zastapi domowego sera. Marynowanie sera feta jest łatwe, szybkie i wymaga niewielkiego wysiłku. Sródziemnomorski smak osiagamy stosujac typowe dla greckiej kuchni zioła. Marynowany w ten sposób ser mozna stosowac do wielu dan, jako skladnik wielu salatek, ale nawet jako zwykla przekaska z oliwkami, pomidorami i bialym pieczywem jest juz prawdziwa uczta dla podniebienia.

  • Rogaliki z serem feta i ziołami

    Składniki: pół kilograma mąki 2 łyżki cukru 5 dag drożdży łyżeczka proszku do pieczenia ok. 1 i 1/4 szklanki mleka jajko pół szklanki oleju opakowanie sera feta pęczek ziół np. bazylii(...) feta. Ciasto cienko rozwałkuj na kształt koła. Pokrój na 8 części. Na szerszym końcu ułóż ser, zwiń. Rogaliki ułóż w odstępach na blasze. Odstaw do wyrośnięcia. Posmaruj lekko roztrzepanym białkiem...

  • Marynowany ser feta z rozmarynem i suszonymi pomidorami Delicje nie tylko dla milosników kuchni sródziemnomorskiej. Doskonala przekaska, dodatek do salat, smakuje znakomicie na chrupicym chlebie. Mozna ja równiez urozmaicic oliwkami albo chili w zaleznosci od upodoban. Istotna rzecza jest, aby ser i oliwa mialy dobra jakosc, bo to gwarantuje niepowtarzalny smak. Szybkie i proste w wykonaniu, jedyna trudna rzecza, jest przeczekanie kilku dni, az wszystko sie "przegryzie":)

  • Makaron z fetą i brokułami

    Składniki: 250 g makaronu jedno opakowanie mrożonych różyczek brokułu 150g sera feta sól jogurt naturalny czosnek sól i pieprz do smaku szklanka zielonego groszku Przygotowanie: Brokuł i makaron ugotuj. Ser feta pokrój w kostkę lub rozdrobnij.  Czosnek przeciśnij przez praskę, zmieszaj z przyprawami i jogurtem. Makaron przełóż na talerze. Na każdej porcji rozłóż różyczki...

  • ułożony na pomidorach i papryce,polany pachnącą oliwą i posypany ziołami ma niepowtarzalny smak.

Artykuły na temat: ser feta opakowanie
  • Grecka z fetą i oliwkami

    PAULINA JAKUBCZAK z Zawiercia: Tę sałatkę najczęściej przygotowuję do dań z grilla. Jest smaczna, zdrowa i prosta. 1. Oliwki odsącz dokładnie z zalewy i przekrój na pół. 2. Ser feta delikatnie wyjmij z opakowania, a następnie pokrój w grubszą kostkę (ok. 2 centymetry kwadratowe). 3. Paprykę dokładnie umyj i przekrój na pół. Usuń gniazda nasienne, osusz i pokrój w drobną kostkę...

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...

  • Sery - smaczne odcienie bieli

    Na świecie produkuje się około czterech tysięcy gatunków sera. Oczywiście różnią się one od siebie smakiem, ale też konsystencją, strukturą, barwą. Proponuję przepisy na dania z wykorzystaniem najpopularniejszych Europejskich serów: fety, mozzarelli, gorgonzoli i mascarpone.

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Czy kupowany w sklepie "ser" to naprawdę ser? Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może...

  • Ostre papryczki z serem

    Składniki: 1 kg ostrych okrągłych papryczek opakowanie sera typu feta 300 g tłustego sera białego 2-3 ząbki czosnku sól szklanka cukru zioła (np. tymianek, cząber, bazylia) oliwa i olej szklanka(...) wkładaj do niego papryczki i gotuj około 5 minut, po czym wrzucaj je na chwilę do zimnej wody. Fetę wymieszaj z białym serem, dodaj posiekane zioła. Dopraw solą i cukrem. Nadziej papryczki farszem. Na dnie...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy....

  • Tagliatelle z fetą i szpinakiem

    ..., szpinak i listki bazylii, dusić przez chwilę. Doprawić solą i pieprzem. Dołożyć makaron, razem podgrzać. Makaron wyłożyć na talerze, posypać rozkruszonym lub pokrojonym w kostkę serem, udekorować...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Biały ser w roli głównej

    ..., szklanka wody, sól), opakowanie bryndzy, 10 dag serka śmietankowego, tymianek, cząber, ziarna sezamu lub kminku, jajko Przygotowanie: 1. Przygotuj ciasto francuskie: gotowe rozmrażaj w temperaturze(...), dodaj zmielony ser, natkę, sól, pieprz i wymieszaj. 2. Przygotuj sos. Posiekaj cebulę i czosnek, podsmaż je na oleju. Pomidory wraz z zalewą dokładnie zmiksuj. Dodaj je do cebuli i czosnku. Gotuj kilka...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...