• Informacje na temat:

    semifreddo malinowe

Przepisy na temat: semifreddo malinowe
Artykuły na temat: semifreddo malinowe
  • Włoskie desery

    ...podczas pieczenia ciasta Semifreddo z sosem z owoców leśnych Składniki na 4 porcje: 50 g migdałów 2 jajka 1 żółtko 125 g cukru 2 łyżki...

  • W trzecim odcinku "Bake off - Ale ciacho!" Marcin zaprezentował przepis na nieco inną karpatkę. Ciasto parzone125 ml wody 125 ml mleka125 g masłaszczypta soli150 g mąki pszennej5 średnich jaj (rozmiar M) Krem muślinowy waniliowy375 ml mleka1 laska wanilii65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½ łyżki mąki pszennej150 g masła (w temperaturze pokojowej)50 g orzechów laskowych Krem muślinowy malinowy300 g malin (mogą być mrożone)100 ml mleka65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½...

  • Najbliższy odcinek programu "Bake Off - Ale Ciacho!" to walka o półfinał. Na placu boju pozostaną jedynie najlepsi cukiernicy-amatorzy. Fot. materiały partnera Siódmy odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" był podróżą po świecie czekolady. W konkurencji technicznej uczestnicy zmierzyli się z mistrzowskim przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciasteczka. Aby je przygotować, musieli zatemperować czekoladę, upiec bezglutenowe brownie, przygotować mus czekoladowy i krem chantily oraz wykonać...

  • W półfinałowym odcinku uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho" musieli zmierzyć się z ciastem parzonym. Oto przepis Justyny, który podbił serca jurorów. Ciasto parzone: 125 g wody 125 g mleka 3,2 % 125 g masła 5 g soli 10 g cukru 150 g mąki pszennej 250 g jajek (ok. 5 sztuk) Krem pistacjowy: 300g wyłuskanych niesolonych pistacji 6 łyżek syropu cukrowego 400g mascarpone 200ml śmietany 30%   Syrop cukrowy* 50g cukru drobnego 50g wody skórka z ½ cytryny Frużelina malinowa: 250 g...

  • Ola przygotowała deser z dużą ilością słodkich malin, czekoladą i wspaniałymi ciasteczkami migdałowymi, które nadają chrupkości całemu daniu. Migdałowe amarettki:1 białko80 g zmielonych migdałów 80 g drobnego cukru10 ml likieru amarettocukier i cukier puder do posypania ciasteczek Mus malinowy:3 g żelatyny łyżeczka wody100 g świeżych lub mrożonych malin15 g cukru pudru Mus czekoladowy:200 ml śmietany kremówki 30%2 żółtka 50 g czekolady mlecznej50 g czekolady gorzkiej Dekoracja:50 g świeżych...

  • Czym byłoby lato bez malin i jeżyn? Wędrówki po lesie i zbieranie tych pachnących owoców to jedna z wakacyjnych przyjemności, które mają same zalety . Fot. 123RF/Picsel Jeżyny znane były ludziom od najdawniejszych czasów - traktowano je jako lek, surowiec na smaczny dżem, produkowano też z ich korzeni barwnik. Owidiusz wspominał o nich w "Metamorfozach", a Pliniusz Starszy opisywał ich działanie lecznicze. Głównie rosły dziko, ponieważ rozrastały się w szybkim tempie i traktowano je jako...

  • W półfinałowym odcinku, uczestnicy, w konkurencji autorskiej mieli za zadanie przygotować deser, który przypomina lody - semifreddo. Jak poradzili sobie z tym tematem? Oceńcie sami.

  • Już w tę niedzielę dowiemy się, którzy zawodnicy "Bake Off - Ale Ciacho" zmierzą się w finale walki o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków. Fot. materiały partnera W ósmym odcinku „Bake Off - Ale Ciacho!" czekało nas mnóstwo emocji. W końcu trwała w nim walka o półfinał! Bohaterami tego odcinka były orzeźwiające, mrożone desery. Poprzeczka została zawieszona bardzo wysoko - uczestnicy nie mogli ograniczyć się do przygotowania zwykłych lodów lub sorbetu. Zadaniu przygotowanemu przez Krzysztofa...

  • Doskonały deser na upalne dni. Szybki i bardzo łatwy w przygotowaniu Składniki - 1 szklanka malin - 1 szklanka mleka - 1 banan - 1 łyżeczka chia - 2 łyżki Śmietanki Łaciatej 36% PRZYGOTOWANIE Krok 1:Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Maliny, mleko, Śmietankę Łaciatą oraz banana miksujemy w blenderze i dodajemy na sam koniec nasiona chia. Ponownie miksujemy i odstawiamy koktajl na kilka minut.Krok 2:Następnie przelewamy do szklanki i podajemy.

  • Świąteczny wypiek Małgosi, który podpił serca jurorów w siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!". Składniki:Ciasto: 175 g mąki pszennej 25 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego pół łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko szczypta soli pistacje niesolone, nieprażone Konfitura: maliny 300 g jeżyny 300 g pektyna 8g szklanka cukru woda różana 50 ml limonka ganasche z białej czekolady: śmietanka 200 ml czekolada biała 400 g Do ozdoby: pistacje zielone, niesolone owoce liofilizowane ( maliny i...