• Informacje na temat:

    seler sałatkowy w occie

Przepisy na temat: seler sałatkowy w occie
  • Wakacyjne menu na weekend

    ...(pasty sezamowej) sól, pieprz pół ogórka sałatkowego 1-2 łodygi selera naciowego po 1 czerwonej i żółtej papryce 200 g młodej marchewki 150 g pomidorków koktajlowych 3 podpłomyki Przygotowanie: Orzeszki uprażyć na patelni bez tłuszczu. Czosnek, bulion i osączoną ciecierzycę zmiksować. Dodać Tahini, doprawić solą i pieprzem. Ogórek pokroić w plasterki, selera i papryki...

  • Przepis wart wypróbowania: "Egzotyczny miks sałatkowy"

  • 10 potraw z ziemniaków do przygotowania w 30 minut

    ...g selera, 200 g marchewki, 100 g pietruszki, 200 g pora) 1 kg ziemniaków 3 łyżki oleju 1,5 l bulionu pęczek zielonej cebulki sól, pieprz, cukier gałka muszkatołowa  Przygotowanie...

  • Sprawdzony przepis na "Sałatkowy kot"

  • Smaczny pomysł na "Przekładaniec sałatkowy"

  • Wypróbowany przepis na "Sałatkowy zwierzyniec"

  • Słodki smak pieczonych buraczków połączony z serkiem chrzanowym, całość posypana kiełkami buraka, pora i słonecznika.

  • Składniki 1 duży seler, 1 ziemniak, 2 serki topione ziołowe Hochland te długie, szklanka śmietanki kremówki, pół szklanki śmietany kwaśnej, kostka bulionowa, pęczek natki pietruszki, gałka muszkatołowa, pieprz, vegeta. 4 kromki chleba tostowego. Sposób przyrządzania Seler kroimy w kostkę, tak samo jak i ziemniaki. Dodajemy 2szklankiwody i wrzucamy do wrzącej seler gotujemy aż zmięknie i dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka. Gdy zmięknie ziemniak to zdejmujemy z ognia i miksujemy po...

  • Smaczny pomysł na "Seler w sezamie"

  • Grzybki w occie...bez pasteryzowania ;-)

Artykuły na temat: seler sałatkowy w occie
  • 10 dni - dieta "10 na 10"

    ...uzupełniających minerały. 6) Używaj octu jabłkowego do sosów sałatkowych. 7) Gotuj lub piecz. Nie smaż. 8) Jedz tylko chude mięso. Nie wolno: 1) Stosować majonezu, ani oleju. 2) Używać cukru, masła(...) sok grejpfrutowy pieczony stek 1/2 szklanki fasoli 4 łodygi selera kawa lub herbata Dzień drugi: Śniadanie 1 jajko gotowane 1 kromka chleba kawa Obiad 1 jajko szparagi (8-10 łodyg...

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • 10 dni - dieta "10 na 10"

    ...uzupełniających minerały. 6) Używaj octu jabłkowego do sosów sałatkowych. 7) Gotuj lub piecz. Nie smaż. 8) Jedz tylko chude mięso. Nie wolno: 1) Stosować majonezu, ani oleju. 2) Używać cukru, masła(...) sok grejpfrutowy pieczony stek 1/2 szklanki fasoli 4 łodygi selera kawa lub herbata Dzień drugi: Śniadanie 1 jajko gotowane 1 kromka chleba kawa Obiad 1 jajko szparagi (8-10 łodyg...

  • Jaki wpływ wywarł ocet na elity Rzymu? Czym jest ocet czterech (siedmiu) złodziei? Dlaczego stosować go można jako środek odkażający? Jakie działanie ma masaż octowy? Czy wiesz, że ocet jabłkowy dodaje energii, poprawia formę i utrzymuje w zdrowiu? Od wieków wykorzystywany w medycynie ludowej - o wszechstronnych zastosowaniach: poprawia nastrój, działa bakteriobójczo, krwiotwórczo, pomaga schudnąć - zmniejsza apetyt na słodkie, przyspiesza przemianą materii, poprawia kondycję jelit. Naucz się...

  • Z serem pleśniowym

    ...szpinakiem, posypać pokruszonym serem. Ogórki faszerowane Składniki na 16 porcji: 1 długi ogórek sałatkowy, 3 pomidory, pół pęczka tymianku, 25 dag sera pleśniowego np. roquefort, 15 dag jogurtu(...), 2 czerwone cebule, pieprz, 1 biała cebula, 1 jajko, 20 dag marchewki, 30 dag selera naciowego, 12,5 dag sera camembert, 50 dag mielonego mięsa, 125 ml bulionu warzywnego, 4 łyżki octu winnego...

  • Ocet jabłkowy jest bardzo niedocenianym składnikiem naszej diety. Nie ma zatrważającej ilości witamin i mikroelementów, ale posiada bardzo duże pokłady potasu. Warto więc poświęcić mu nieco więcej uwagi w życiu codziennym. Fot. 123RF/Picsel Ocet jabłkowy powstaje w wyniku fermentacji jabłek z miodem lub cukrem. Jego przygotowanie własnoręcznie jest trochę czasochłonne. Jeśli nie chcecie czekać trzech tygodni aż odpowiednio skwaśnieje, możecie kupić już gotowy ocet w sklepie. Jak stosować ocet...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn magazynuje się w...

  • Za oknem zimno, wokół wszyscy kaszlą, kichają i zarażają wirusami. W tym czasie niezwykle ważna jest zbilansowana dieta, pełna witamin i składników odżywczych. To się naprawdę opłaci! Warto nie poddawać się i mimo, że półki w warzywniaku stają się coraz uboższe, włączać do diety produkty, które dostarczą nam witamin i składników mineralnych. Co więcej, okazuje się, jest co najmniej kilka sposobów na wprowadzenie do naszego menu produktów bogatych w składniki mineralne, a przyrządzone na ich...

  • Nasi przodkowie wiedzieli, że dłuższa trwałość żywności to większa szansa na przetrwanie w czasach głodu. Zobacz, jak radzili sobie z konserwacją żywności przed wynalezieniem lodówki. Większość metod jest praktykowana do dziś. Fot. 123RF/Picsel Lodówka Wikingów Już Wikingowie wpadli na pomysł, gdzie przechowywać żywność - zwłaszcza mięso - aby jak najdłużej zachowało świeżość. W swoim domu wykopywali głęboki dół. Na dnie układali lód, a całość zabezpieczali deskami i mchem. Wojownikom z...