• Informacje na temat:

    seler korzenny gotowany

Przepisy na temat: seler korzenny gotowany
  • Seler, pietruszka, czarna rzepa i kapusta - warzywa zimowej kuchni

    Seler, pietruszka, czarna rzepa czy kapusta - to warzywa korzeniowe idealnie pasujące do dań zimowej kuchni. - Wszystkie te warzywa doskonale nadają się na zupę krem, czy jako puree, które będzie idealnym dodatkiem do pieczonych mięs czy ryb - uważa ekspert kulinarny "foodie people" Jakub Mikołajczak.

  • Mocno rozgrzewająca zupa z zielonej i czerwonej soczewicy. Doprawiona chilli i korzennymi przyprawami.

  • Rosół – czego o nim nie wiedziałaś?

    ...duet z tak zwaną włoszczyzną. Znajdziemy w niej: nadającą słodycz marchew, równoważącą jej smak pietruszkę, seler o korzennym smaku oraz pora i cebulę dokładające ostrości. Cebula do rosołu - to...

  • Składniki 1 duży seler, 1 ziemniak, 2 serki topione ziołowe Hochland te długie, szklanka śmietanki kremówki, pół szklanki śmietany kwaśnej, kostka bulionowa, pęczek natki pietruszki, gałka muszkatołowa, pieprz, vegeta. 4 kromki chleba tostowego. Sposób przyrządzania Seler kroimy w kostkę, tak samo jak i ziemniaki. Dodajemy 2szklankiwody i wrzucamy do wrzącej seler gotujemy aż zmięknie i dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka. Gdy zmięknie ziemniak to zdejmujemy z ognia i miksujemy po...

  • Zupa rybna "Ucha"

    Składniki na 10 porcji: - 1 kg karpia, lina lub szczupaka, - 1 kg płoci, okoni lub karasi, - liść laurowy, ziarenka pieprzu, - 3 cebule, pietruszka, seler, - ziele angielskie, 1/2 cytryny, - łyżka natki, szklanka białego wytrawnego wina, marchew Przygotowanie: 1. Ugotować wywar z warzyw i przypraw korzennych. Dodać drobne ryby (płoć, karaś im więcej rodzajów drobnych ryb, tym lepiej...

  • Sprawdzony przepis na "Korzenny omlet"

  • Przepis wart wypróbowania: "Szczupak gotowany"

  • Potrawa idealna na kolację wigilijną i nie tylko.

  • Smaczny pomysł na "Korzenny kompot"

  • Bardzo smaczny tort o smaku piernika, nadziewany smietana z kremem korzennym i confitem owocowym z moreli, jagód peruwianskich i zurawiny. Jest bardzo prosty w wykonaniu i choc lista skladników wydaje sie dluga, ale sa na niej produkty, które sie powtarzaja.

Artykuły na temat: seler korzenny gotowany
  • Księga smaków: Seler

    Dawniej wierzono, że seler przynosi szczęście. Czy to prawda? Nie wiadomo. Z pewnością natomiast warzywo to przynosi swoim fanom zdrowie oraz urodę.

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...

  • Księga smaków: Kurki

    Ich miąższ ma korzenny, lekko owocowy zapach, a smak tych grzybków to uczta dla podniebienia.

  • Aby gotować smacznie i z pasją wcale nie trzeba spędzać całych dni w kuchni. Wystarczy zainspirować się pomysłami najwybitniejszych szefów kuchni i skorzystać z ich instrukcji, by w rozsądnym czasie i proporcjach przygotować smaczne dania, którymi zachwycą się zaproszeni goście. Oto garść kulinarnych pomysłów Marco Ghia - szefa kulinarnych warsztatów i mentora na kursach gotowania Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie. Na przystawkę: Agnolotti z nadzieniem z wołowiny Poziom trudności:...

  • Wegańska wigilia i Boże Narodzenie

    Narodzenie  są bardzo łatwo dostępne. Zacznijmy od początku - czyli od barszczu wigilijnego, który jest jak najbardziej odpowiedni dla wegan. Gotowany jest bowiem na bulionie warzywnym z dodatkiem buraczanego zakwasu (niektórzy zamiast niego dodają po prostu buraki, kwaśne jabłko, odrobinę kwaśnego soku z porzeczek oraz seler naciowy). Kolejne dania? Nadal jest nieźle - postna kapusta z grzybami...

  • Pisze książki, prowadzi warsztaty edukacyjne i kulinarne, ale przede wszystkim rozkochuje Polaków w kaszach oraz zdrowym odżywianiu. Co Maia Sobczak, autorka bloga Qmamkasze.pl, proponuje i radzi Czytelnikom Smakera? Fot. Maia Sobczak / Mateusz Nasternak Jakie jesienne połączenia smaków poleciłabyś czytelnikom Smaker.pl? Jesień jest ewidentnie przygotowaniem do zimy. To ostatni moment na świeżą śliwkę, pachnącego pomidora czy choćby na grzyby. Z lekkiej, pełnej słońca diety, przenoszę nacisk...

  • Jak nie przytyć w święta?

    ...do zguby. Pół godziny przed kolacją zjedz przekąskę: jabłko, surową marchewkę, kilka kawałków selera naciowego. Da ci to uczucie sytości. Gdy siądziesz do stołu, wybierzesz to, na co masz ochotę...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Kuchnia rosyjska

    ...: 1 kg karpia, lina lub szczupaka 1 kg płoci, okoni lub karasi liść laurowy, ziarenka pieprzu 3 cebule, pietruszka, seler ziele angielskie, 1/2 cytryny łyżka natki, szklanka białego wytrawnego wina, marchew 1. Ugotować wywar z warzyw i przypraw korzennych. Dodać drobne ryby (płoć, karaś; im więcej rodzajów drobnych ryb, tym lepiej) i gotować około 30 min. Przecedzić. Do wywaru włożyć...

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...