• Informacje na temat:

    sekret udanej szarlotki

Przepisy na temat: sekret udanej szarlotki
  • Recepturę opracowywałam bardzo długo, aż w końcu się udało! Moim sekretem jest... gorąca woda do zaparzania mąki (!) ciepła miska oraz składniki - zamiast jajek pojawia się oliwa i olej (jeśli lubicie, możecie dodać też roztopione masło). Tak przygotowane ciasto jest cienkie, elastyczne, delikatne.

  • MONTEZUMA, POTĘŻNY KRÓL AZTEKÓW, UWAŻAŁ, ŻE KAKAO JEST CENNIEJSZE NIŻ ZŁOTO. DLA NIEGO TO MOCNO CZEKOLADOWE CIASTO BYŁOBY ZATEM WARTĘ FORTUNĘ !

  • Sprawdzony przepis na "Sekrety udanej tarty"

  • Bardzo proste w przygotowaniu. Mini szarlotki na cieście francuskim oblane pysznym lukrem.

  • Chrupkie ciasto francuskie, soczyste i słodkie jabłko a do tego aromatyczny cynamon. Tylko tyle wystarczy by powstały pyszne mini szarlotki. Te ciasteczka to super alternatywa dla klasycznej szarlotki na kruchym cieście.

  • Ciasto w słoiku? Czemu nie. To świetny pomysł, również na majówkę;) Kochani jeszcze nigdy wyjście z domu z ciastem nie było takie proste;) No to idziemy na piknik.....

  • Tan deser jest wyjątkowo smaczny i błyskawicznie się go robi.

  • Święta zbliżają się dużymi krokami Zabiegani, zapracowani, staramy się, by nasze świata były udane, niepowtarzalne, pełne magii i uroku. Co zrobić, by takie były? Czy sekret udanych świąt tkwi w kulinarnych cudach, czy może istnieje zupełnie inna nieznana nam strona magicznych świąt? Myślę ,że przepis na udane święta powstaje samoistnie, nie można go stworzyć i zaplanować, zapisać krok, po kroku. Pełna lodówka i dwanaście potraw nie zapewni nam atmosfery świąt.

  • Szarlotki które pachną pomarańczami i jabłkami. Można je zapakować do pracy, na drogę jako deser. Są bardzo dobre i szybko znikają.

  • Szybki i łatwy sposób na słodki i chrupiący deser dla kilku osób.

Artykuły na temat: sekret udanej szarlotki
  • Romantyczny gest

    ...o takie sprawy było praktykowane. Ale nie jest. Kobiety zaś mają dobrą opinię, którą wyrażają, mówiąc tęsknie: "Gdyby mój facet taki był". Sprawia to, że lubi mnie wyjątkowo mało mężczyzn. Mój sekret...

  • Lato to nie tylko słoneczna pogoda i czas błogiego wypoczynku, to także intensywny okres kiszenia, wekowania i przygotowywania przetworów z owoców i warzyw. Jesteś mistrzem w kiszeniu, wekowaniu i robieniu soków na zimę? Osoby z Twojego otoczenia są zdania, że przygotowujesz najsmaczniejsze przetwory? Zdradź nam sekret przyrządzenia udanych przetworów i wygraj blender Multiquick 3 firmy Braun oraz zestaw książek na temat przetworów (Domowe konserowanie żywności, Domowe marynaty, Domowe...

  • Jak polubiłam swoje brzydkie ciało

    ...straszny - odparła. Po czym sięgnęła po kawałek szarlotki, którą kupiła w cukierni, idąc do mnie. Podsunęła mi tacę z ciastem, ale pokręciłam głową. - Och, jak ci dobrze - jęknęłam. - Możesz...

  • Wyłoniliśmy zwycięzcę, do którego powędruje znakomity blender Multiquick 3 firmy Braun oraz zestaw książek na temat przetworów. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Zdradziliście nam mnóstwo patentów na to, by zimowe przetwory miały niepowtarzalny smak. Spośród wszystkich propozycji wybraliśmy trzy. Mamy zaszczyt przedstawić laureatów konkursu:   Pierwsze miejsce: Blender Multiquick 3 firmy Braun oraz zestaw książek na temat przetworów przyznaliśmy Pani Annie S. "Jak...

  • Jej styl: Marta Gessler

    ...wychodzi taka dobra? Myślę, że sekret tkwił w małej babcinej patelence. Gotowanie to coś więcej niż dobrze odmierzone proporcje, to emocje, drobny detal, czasem pstryknięcie palcami. Teraz to ja tworzę...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy, na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas...

  • Co roku Polacy zjadają w tłusty czwartek około 100 milionów pączków. Tego dnia nie wypada zastanawiać się nad odchudzaniem i wartością kaloryczną jednego takiego przysmaku. Tylko jak je przygotować, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Tłusty czwartek jest jedynym dniem w roku, kiedy bez wyrzutów sumienia możemy pozwolić sobie na odrobinę słodkiej przyjemności płynącej z konsumowania pączków i innych pyszności. Warto jednak pamiętać, jakimi zasadami należy się kierować podczas ich...

  • Czarnuszka jest jedną z najbardziej niepozornych przypraw świata. Malutkie, czarne ziarenka kryją w sobie niezwykły smak oraz liczne substancje odżywcze, dzięki którym będziemy mogli uniknąć wielu groźnych chorób. Fot. 123RF Czarny kminek, czarnuszka lub nigella sativa - to tylko niektóre z nazw magicznej przyprawy, która może zupełnie odmienić wasze życie. Jest pełna aromatów i substancji odżywczych o niezwykłych właściwościach leczniczych, które ludzkość docenia już od tysięcy lat. Wzmianki...

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • Tajemniczy zielony proszek, który przebojem wdarł się na sklepowe półki. Czym jest matcha, jak w pływa na nasz organizm i jak powinniśmy ją spożywać? Dziś postaramy się odpowiedzieć na te pytania. Fot. 123RF Matcha (czyt. macza) przywędrowała do nas wprost z dalekiej Japonii, gdzie jest wykorzystywana m.in. podczas ceremonii picia herbaty. Jest również niezwykle popularnym dodatkiem do deserów, a także dań wytrawnych. Ten niezwykły proszek, znany w Japonii już od setek lat, stał się w...