• Informacje na temat:

    schabowy-tylko z białego sera

Przepisy na temat: schabowy-tylko z białego sera
Artykuły na temat: schabowy-tylko z białego sera
  • Schabowy inaczej

    W chrupiącej panierce czy jako soczysta rolada – to tylko niektóre z rozmaitych propozycji na rodzinny obiad z wieprzowiną w roli głównej. Sprawdź, jak jeszcze możesz zaszaleć ze schabowym!

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Pięć pokarmowych duetów ważnych dla twojego zdrowia

    ..., dodatkiem do dań mięsnych i nie tylko. Natka ma sporo żelaza, a ponadto obfituje w kwas foliowy (wit. B9) potrzebny do jego przyswajania. Siekanymi listkami posypuj kanapki, mięso i sałatki, a szybko(...), jeśli wypijesz jogurt czy zjesz trochę sera (ważne jest białko mleczne). Śledź i świeża mięta Uzupełniasz poziom witaminy D3 w organizmie i często jadasz śledzie, makrelę, tuńczyka i dorsza, które...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Jak polubić zdrowe jedzenie?

    ...", ale zamienić je na "kształtuję zdrowe nawyki żywieniowe". Tylko takie działanie przyniesie długotrwałe efekty. Ważne, aby uświadomić sobie również, że do wszystkiego można się przyzwyczaić. To, że(...) i udekorowane, spożywane w miłej atmosferze smakuje lepiej. Mówi się, że nie jemy tylko ustami, ale też oczami. To, w jakich warunkach jesz, może zmienić twoją opinie na temat konkretnych produktów. Na...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Polskie wesela słyną na całym świecie z hucznej zabawy do białego rana i stołów uginających się pod ciężarem tradycyjnego jedzenia. Jeszcze do niedawna jadłospis na każdym przyjęciu wyglądał tak samo(...)? Schabowy raz? Może pięć razy? Wesele najczęściej zaczyna się od obiadu: lekkiej przystawki zaostrzającej apetyt (nie zawsze), zupy, drugiego dania oraz deseru. Potrawy mogą być serwowane - wtedy...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Wesele bez mięsa?

    ...pochodzenia zwierzęcego). Rozważmy rezygnację z tych składników w deserach i torcie weselnym, aby wszyscy mogli się tymi słodkościami bez przeszkód rozkoszować. Raz kotlecik, raz jarzynka A co(...) problemem nawet dla lokali nie specjalizujących się w tego typu kuchni - wystarczy tylko starannie dobrane menu i konkretne wytyczne, które składniki są dopuszczalne. Wbrew pozorom koszty organizacji...

  • Zwykle stosujemy go jako dodatek, jednak czasem ser może stać się prawdziwą gwiazdą w naszej kuchni. Oto kilka przepisów, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom serów. Fot. 123RF/Picsel Legenda głosi, że ser został przypadkowo wynaleziony przez pewnego Araba, który konno przemierzał pustynię, mając w bukłakach duży zapas mleka. Kiedy zatrzymał się, aby ugasić pragnienie, ze zdziwieniem stwierdził, że mleko zmieniło się w mętną ciecz. Spragniony mężczyzna nie miał wyboru - musiał...