• Informacje na temat:

    schabowe z kurczaka z papryką

Przepisy na temat: schabowe z kurczaka z papryką
  • Obiad pachnący owocami

    Daj się skusić na polędwiczkę z gruszką czy kurczaka z winogronami! I przekonaj się, że mięso nie stanie się słodkie. Za to będzie kruche, soczyste i wyraziste.

  • Trochę inna wersja schabowych a mianowicie z udek, zachęcam do zrobienia. Przykryte są smaczną pierzynką, fajna propozycja na kolację uroczystą.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Sprawdzony przepis na "Schabowe z kurczakiem"

  • Nowe pomysły na tradycyjne kotlety

    Drobiowe w panierce z natką i szczypiorkiem Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka (po ok. 15 dag każdy) 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej 2 tosty 1/2 pęczka natki pietruszki(...) podawaj z przygotowaną sałatką. Danie udekoruj rzeżuchą. Wołowe z miętą oraz papryką Składniki: 8 plasterków wołowiny zrazowej (każdy po ok. 10 dag) 1 czerwona papryka 2 dymki 80 dag...

  • Pyszne i chrupiące kotlety z kurczaka, a w środku soczyste. Polecam serdecznie.

  • Makaron po polsku

    ...wyrafinowani kucharze idą w swoich pomysłach dalej i przygotowują makarony słodko-pikantne np. z pomarańczami i papryką lub ananasem i kurczakiem. Inspiracje płyną z naszej rodzimej kuchni, a także...

  • Wypróbowany przepis na "Schabowe zapiekane z papryką"

  • Sprawdzony przepis na "Roladki schabowe z papryką"

  • Soczyste schabowe roladki faszerowane pieczarkami i papryką dobrze sprawdzą się jako danie obiadowe .

Artykuły na temat: schabowe z kurczaka z papryką
  • Papryka kusi

    ...z wywarem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej na talerze, udekoruj papryką pokrojoną w paski. Papryka faszerowana sałatką Składniki na 3-4 porcje: 3-4 różnokolorowe strąki papryki, 15 dag ryżu, 1 mała cebula, 10 dag gotowanego lub pieczonego kurczaka, 5 dag suszonej żurawiny, 1/2 łodygi selera naciowego, 1-2 łyżki orzechów włoskich, 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Co zamiast mięsa?

    ...soczewicy suchej (przed gotowaniem).  Pierś kurczaka bez skórki 100 g = 2/3 szklanki nasion białej fasoli (przed gotowaniem) = 3 jajka.  Polędwica wołowa 100 g = 8 łyżek pestek dyni = 110 g sera twarogowego półtłustego.  Aby dostarczyć żelaza Wołowina 110 g = ½ szklanki suchej kaszy gryczanej = 9 łyżek nasion słonecznika.  Wątróbka kurczaka 35 g = 3 płaty solonego śledzia = 275 g czarnych...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Cuda na kiju

    ...szczypiorku, 4 gałązki natki pietruszki. Przygotowanie: Tosty namocz w zimnej wodzie, odsącz i wymieszaj z mięsem mielonym, jajkiem i koncentratem. Przypraw solą pieprzem i słodką papryką. Uformuj 24(...) podawaj z sałatką. Kolorowy kurczak Składniki na 4 porcje: 2 podwójne piersi z kurczaka, łyżeczka powideł śliwkowych, łyżka ketchupu, czerwona papryka, zielona papryka, 4 małe pomidory, do smaku...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Wielka księga smaków: Pistacje

    ...cienkie paski mięsa z udek kurczaka, pokrojone suszone morele, 5 łyżek pokruszonych grubo orzeszków pistacjowych, 2 łyżki majonezu i kwaśnej śmietany, łyżkę chrzanu, łyżkę gruboziarnistej musztardy, 2 łyżki(...) obiadem z egzotyczną nutką i zaserwuj schabowe w pistacjowej panierce i ziemniaki z pistacjami. Najpierw zrób panierkę. W blenderze rozdrobnij filiżankę pistacji, ząbek czosnku, łyżeczkę startej skórki...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Co zamiast mięsa?

    ...soczewicy suchej (przed gotowaniem).  Pierś kurczaka bez skórki 100 g = 2/3 szklanki nasion białej fasoli (przed gotowaniem) = 3 jajka.  Polędwica wołowa 100 g = 8 łyżek pestek dyni = 110 g sera twarogowego półtłustego.  Aby dostarczyć żelaza Wołowina 110 g = ½ szklanki suchej kaszy gryczanej = 9 łyżek nasion słonecznika.  Wątróbka kurczaka 35 g = 3 płaty solonego śledzia = 275 g czarnych...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...