• Informacje na temat:

    schab ze śliwką z czym podawać

Przepisy na temat: schab ze śliwką z czym podawać
  • Klasyczny, pyszny schab ze śliwką. Na chleb lub do obiadu, jak kto woli! :)

  • Przepis na schab ze śliwką nie musi być trudny i wręcz musi się udać. Prawdziwą sztuką jest takie pieczenie schabu, by po wyjęciu z piekarnika był nadal soczysty i nie stracił swojej sprężystości i aromatów. Poznajcie nasz przepis na schab ze śliwką!

  • Pyszny schabik dobry na gorąco jak i na zimno:)

  • Schab ze śliwką

  • Domowa wędlina nie tylko na świąteczny stół

  • Dla mięsożerców takich jak ja. Przepis moich koleżanek kucharek które gorąco pozdrawiam.

  • Pyszny schab w kapuście kiszonej z dodatkiem suszonych śliwek - polecam :)

  • Pyszne, kruche i soczyste mięso a tego gęsty i wytrawny sos śliwkowy o głębokim smaku. Sezon śliwkowy rozpoczęty! :)

  • Jest dobrze znany ale rzadko się go przygotowuje niestety...

Artykuły na temat: schab ze śliwką z czym podawać
  • Marynowane mięso Krakus

    Schab ze śliwką, karczek po staropolsku i rolada boczkowa - to trzy nowe propozycje mięsnych marynat Krakus produkowanych przez firmę Animex.

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Mięsa z suszonymi owocami

    ...wszystkich odchudzających się. Rodzynki chronią przed osteoporozą. Daktyle łagodzą objawy menopauzy. Suszone banany są skuteczne przy nadciśnieniu i wrzodach a śliwki wspomagają trawienie! Schab pieczony z morelami Składniki: 1,5 kg schabu bez kości, 3 łyżki miodu, łyżka musztardy francuskiej, sól, pieprz, 30 dag orzechów włoskich, 35 dag suszonych moreli, 2 ząbki czosnku, łyżka majeranku, żółtko...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Święta w wersji light

    ..., smażony (150g) - 350 kcal - kaczka pieczona ze skórą (150g) - 480 kcal - schab pieczony ze śliwką (150g) - 330 kcal - pierogi z grzybami - 3 - 4 sztuki - (100g) - 250 kcal - kompot z owoców(...), zamiast wieprzowiny przyrządź pieczeń z piersi indyka. Nadziana suszoną śliwką i morelą, z dodatkiem ziół będzie smakować wyśmienicie! Plaster pieczonej polędwicy wieprzowej (100g)- 160 kcal Plater...

  • Co zrobić, by za każdym razem schabowy wychodził nam idealnie? Podstawą jest mięso. Niestety, w sklepach można trafić nawet na produkty szkodliwe dla zdrowia. W sklepie możemy nawet trafić na trujące mięso.   Fot. © 123RF.COM/PICSEL Jak wybrać dobre mięso? Schab można kupić z kością lub bez, chociaż najczęściej poleca się ten z kością. Wykorzystuje się go do duszenia, pieczenia, podawania z sosami, a także – w Polsce przede wszystkim – do smażenia w panierce. Niestety, nie każde mięso...

  • Zaczynamy sezon na śliwki! Kto je cenił i za co oraz czemu powinniśmy zadbać o to, by znalazły się w naszej diecie? Fot. 123RF/Picsel Nie warto przegapić śliwek. Słodkie, owalne owoce z charakterystyczną pestką znane są ludzkości od dawna. Starożytni Egipcjanie wyprawiali na tamten świat zmarłych z zapasem suszonych śliwek, które miały zapewnić godziwy spoczynek. Rzymianie do tego stopnia upodobali sobie śliwki, że zaczęli je hodować w sadach i to w aż 12 odmianach! W średniowieczu...

  • Zaczynamy sezon na śliwki! Kto je cenił i za co oraz dlaczego powinniśmy zadbać o to, by znalazły się w naszej diecie? Fot. 123RF/Picsel Słodkie, owalne owoce z charakterystyczną pestką znane są ludzkości od dawna. Starożytni Egipcjanie wyprawiali na tamten świat zmarłych z zapasem suszonych śliwek, które miały zapewnić godziwy spoczynek. Rzymianie do tego stopnia upodobali sobie śliwki, że zaczęli je uprawiać w sadach i to w aż 12 odmianach! W średniowieczu popularność śliwek nieco zmalała,...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...