• Informacje na temat:

    schab z porami i marchewka

Przepisy na temat: schab z porami i marchewka
  • Najlepsze przepisy z serkami topionymi

    ...5 minut, doprawić pieprzem. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć szynkę. Gotową zupę posypać porami i szynką. Czas przygotowania: 20 minut Jedna porcja zawiera: 1840 kJ/439 kcal     Lasagne w sosie mięsno-warzywno-serowym Składniki: 400 g schabu 100 g marchewki 125 g selera ¼ pora 1 cebula 2 łyżki oleju  1 łyżka koncentratu pomidorowego puszka pomidorów...

  • Wypróbowany przepis na "Schab z porami w boczku"

  • Obiad w pół godziny

    ..., - mały koncentrat pomidorowy, - 30 dag mięsa mielonego, - sól, pieprz, - bazylia, oregano, majeranek, - szklanka bulionu, - cebula, - czosnek (ząbek), - 1 marchewka, - 1/2 selera, - 20 dag(...) podsmażyć na oleju ze wszystkich stron, dodać chili, krótko smażyć razem. Doprawić do smaku solą i słodką papryką. Połączyć z porami i chwilę poddusić. Podlać szklanką wody i śmietaną, wymieszać. Gotować...

  • Schab w znanym już wydaniu "nadziewanym" ale w pierzynce z porów i złocistego ciasta:)

  • Dania jednogarnkowe z różnych stron świata

    ...: cebula ząbek czosnku 2 czerwone papryki 3 łodygi selera naciowego 3 łyżki oleju 250 g ryżu długiego 500 ml bulionu 400 ml mleczka kokosowego sól, pieprz 600 g schabu 12 krewetek...

  • Danie nie jest tłuste a smakuje wybornie.

  • Zupa odchudzająca (3 dni, po 5 porcji)

    ...g brokułów, - 175 g filetu z kurczaka Składniki na 5 porcji wersji niemieckiej: - 350 g ziemniaków, - 3-4 zielone cebulki, - pół łyżeczki pieprzu ziarnistego, - 4 marchewki, - 250 g chudego schabu(...): Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, gotować 10-15 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą. Cebulkę i marchewkę pokroić. Ziarna pieprzu rozgnieść. Schab pokroić w kostkę. Czas przygotowania: ok. 2 godziny...

  • Duszona marchewka z porem i imbirem to świetny pomysł na ciepły dodatek do dań mięsnych.Dodatkowo imbir nadaje potrawie nuty orientalnej.Niezwykle prosta w wykonaniu lecz szalenie efektowna w smaku.

  • Dotąd na Święta schab robiłam tylko ze śliwkami na słodko. W tym roku postanowiłam inaczej. Wyszło super:)

  • Pyszny schab, szpikowany ziołami, duszony w oliwie z dodatkiem grzybów i fasolki - rewelacja! A niech tam, może ktoś zapamięta, pełna nazwa tej potrawy to: "Arista alla toscana ai profumi del sottobosco con fagioli all'olio di frantoio". Fajna, nie? Ale powiem Wam, że smakuje też tak dłuuugo!

Artykuły na temat: schab z porami i marchewka
  • Pyszny obiad w godzinę

    Młoda kapusta, marchewka, kalarepka, a może seler naciowy... Pamiętaj o warzywach!

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz   Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Zupa marchewkowa

    Skład na 4 porcje: 0,8 kg młodej marchewki, 2 l bulionu warzywnego, 2 średniej wielkości cebule, 200 g wędzonego schabu lub boczku, pół papryczki chili, 200 g czerwonej soczewicy, por, pół pęczka(...) czosnek i zalewamy bulionem warzywnym. Przykrywamy i dusimy 20-25 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Wędzony schab lub boczek kroimy w dość grubą kostkę, podsmażamy przez chwilę na...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Zdrowie i mądre grillowanie

    ...udają się wieprzowe żeberka, boczek, schab z kością (ze skórą, która stanie się chrupka), a jeśli chodzi o wołowinę: rostbef, żeberka, polędwica i łata (bavette).  Aby mięso miało doskonały smak i nie(...), papryka, cukinia, cebula, pieczarki, ziemniaki, pomidory, kukurydza, marchewka, brokuł, kabaczek, por, szparagi, a także owoce: ananas, jabłka, banany, mango.  Dlaczego grillujemy na tacy? To ważne...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Papryka kusi

    ...wypełnij papryki. Przed podaniem włóż do lodówki. Roladki schabowe Składniki na 4 porcje: 50 dag schabu, po 1 strąku papryki czerwonej i żółtej lub pomarańczowej, 1 garść świeżego szpinaku...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Pyszne z pieca

    ...zdjąć folię i przyrumienić mięso. W razie potrzeby podlewać wodą. Schab w miodowej glazurze Składniki na 4 porcje: 1 kg schabu wieprzowego z kością, sól, pieprz, 2 gałązki świeżego tymianku...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...