• Informacje na temat:

    schab z kapustą kiszoną gotowaną

Przepisy na temat: schab z kapustą kiszoną gotowaną
  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Zapiekanka z ziemniaków i kapusty

    Ziemniaki ugotować w mundurkach. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojone w kostkę jabłka, owoce jałowca, liść laurowy i kapustę kiszoną, wlać sok jabłkowy. Gotować na słabym ogniu 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki odcedzić, obrać, pokroić w plastry. W żaroodpornej formie ułożyć warstwę ziemniaków, metki, kapusty, ponownie ziemniaków, zalać śmietaną i zapiekać

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...kokosowymi. Czas przygotowania 30 minut Jedna porcja zawiera 3060 kJ/730 kcal Kapusta z patelni z kotletem schabowym Składniki: 1 cebula 750 s schabu 2 łyżki oleju(...) rozgrzanym oleju smażyć mięso, doprawić solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu smaży cebulę, dodać kapustę kiszoną. Dodać ajwar, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Wszystko smażyć 15

  • Schab ze śliwkami

    Miękkie masło wymieszać z ziołami i solą. zmrozić. Schab krótko obgotować w 2 litrach osolonego wrzątku. Ostrym nożem naciąć tak, by powstała głęboka kieszeń. Masło pokroić w kostkę. Do kieszeni w mięsie wkładać na przemian kawałeczki masła i śliwki. Schab spiąć wykałaczkami, ułożyć w brytfance. Wierzch posmarować olejem. Piec 1 godzinę w temp. 200°C. Upieczony schab pokroić w plastry. Serwować

  • Łazanki na naszym stole goszczą zazwyczaj w wersji ze słodką kapustą z dodatkiem świeżego koperku. Takich dawno już nie jedliśmy ,więc nastała pora (w końcu :D ) by je podać. Pyszne ,lekko kwaśne łazanki z dodatkiem maggi...mmm ,pycha!

  • Nie tylko ogórkowa

    Pieczony schab nadziewany Składniki na 10 porcji: 1 kg schabu bez kości, 15 dag gotowanej szynki, 2-4 parówki cielęce, 4 łyżki masła, 1 łyżka oleju, 2-4 długie i twarde kiszone ogórki, 3 marchewki, sól, pieprz, 1 i 1/2 litra bulionu warzywnego Przygotowanie: 1. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym długim nożem rozetnij schab na jak największy i płaski płat. Delikatnie rozbij go...

  • Schab w sosie szałwiowym

    Chili umyj i oczyść z gniazda nasiennego. Następnie posiekaj i wymieszaj z winem, szałwią i skórką z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Do marynaty włóż mięso i odstaw na kilka godzin do lodówki. Czosnek obierz i pokrój cienkie plasterki. Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Włóż zamarynowane kotlety i smaż po 2 minuty z każdej strony (mięso pozostanie soczyste, gdy kotlety włożysz na mocno rozgrzany tłuszcz). Do zrumienionych kotletów dodaj plasterki czosnku oraz łyżeczkę masła. Wlej...

  • Obiad w pół godziny

    Propozycja 7. Makaron po katalońsku Składniki na 4 porcje: - 60 dag pomidorów, - 1 pęczek pietruszki, - 1/2 pęczka oregano, - 1 cebula, - 1 ząbek czosnku, - 25 dag chudego schabu, - po 2 łyżki(...). Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kosteczkę. Schab umyć, osuszyć, pokroić w paski. Orzechy grubo posiekać. Makaron połamać na kawałki. Orzechy i orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni. Wyjąć...

  • 1 . Kapustę posiakaj , ugotuj w niewielkiej ilości wody . Lekko odcedź . Grzyby namocz , ugotuj . Odcedź . Karpia umyj , zalej wodą , ugotuj . Odcedź , obierz z ości . Dodaj do kapusty razem  z grzybami , gotuj na małym ogniu . Przypraw . Masło stop , wsyp mąkę , wymieszaj . Zasmażkę dodaj do kapusty , połącz . Przypraw .

  • Smaczne danie obiadowe, a po podgrzaniu jeszcze lepsze.

Artykuły na temat: schab z kapustą kiszoną gotowaną
  • Więcej energii w siedem dni!

    ...czosnku. Zdejmij z ognia, dodaj natkę i orzechy włoskie. Wymieszaj sos z makaronem. Niedziela ŚNIADANIE: Kanapki ze schabem Pieczywo obłóż listkami rukoli i plasterkami pieczonego mięsa. Posmaruj...

  • Co zrobić, by za każdym razem schabowy wychodził nam idealnie? Podstawą jest mięso. Niestety, w sklepach można trafić nawet na produkty szkodliwe dla zdrowia. W sklepie możemy nawet trafić na trujące mięso.   Fot. © 123RF.COM/PICSEL Jak wybrać dobre mięso? Schab można kupić z kością lub bez, chociaż najczęściej poleca się ten z kością. Wykorzystuje się go do duszenia, pieczenia, podawania z sosami, a także – w Polsce przede wszystkim – do smażenia w panierce. Niestety, nie każde mięso...

  • Zasady diety po pięćdziesiątce

    ..., porzeczki, papaje, passiflory, jeżyny, granaty, jagody. Mięso - chude bez skóry z kurczaka, indyka i królika, wołowina, chuda wieprzowina (szynka, schab), dziczyzna, wędliny drobiowe. Ryby...

  • Z powodu zabiegania i zapracowania często nie mamy czasu na gotowanie. Zamiast tego stołujemy się w barach szybkiej obsługi lub jeśli znajdziemy 20 minut czasu więcej idziemy do baru z chińskim jedzeniem lub na pizzę. Może zamiast tego warto zainteresować się produktami mrożonymi domowej jakości? Firma ANITA wprowadza na rynek nową markę pyz i pierogów - Pyza Polska. To dobra wiadomość dla koneserów, a tych w Polsce nie brakuje. Badania wskazują, że na mrożone przysmaki przeznaczamy już 2,3...

  • Jesienne gotowanie

    ...z grzybów oraz pieczenie z wieprzowiny, wołowe i z mięsa drobiowego. Znajdziecie tu państwo pieczenie na bazie szynki i boczku, przepisy na pieczenie rolowane i schab nadziany śliwką oraz innymi farszami(...) chlapnie na kuchenkę, cukinia spadnie na podłogę, a ze schabowego odejdzie panierka. Wszystko podczas wykonywania, wydawać by się mogło, bardzo prostej czynności: obracania. Teraz to naprawdę stanie się...

  • Czy przyjmujesz leki zgodnie z zaleceniem lekarza? Warto wiedzieć, że nie tylko porady specjalistów gwarantują nam ich skuteczność i bezpieczne zażywanie. Duży wpływ na działanie medykamentów ma również stosowana w tym czasie dieta. Czego zatem nie powinniśmy jeść, aby uniknąć niepożądanych objawów w trakcie farmakoterapii? Niektóre produkty, które na co dzień uznajemy za wartościowe i zdrowe, w połączeniu z określonymi lekarstwami czasem okazują się niebezpieczne dla naszego organizmu. Aby...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...pierogów z kapustą i grzybami są w stanie zastąpić serwowane w Wielkopolsce gołąbki z kaszą i orzechami włoskimi. Przyrządza się je z wykorzystaniem czerwonej kapusty, czerstwych bułek, gruszek, cebul(...) polskie potrawy wigilijne musiały posiadać charakter postny, o tyle dzisiaj najnowsze prawo kościelne pozwoliło na odstępstwo od tej zasady i sprawiło, że obok pasztecików z kapustą i grzybami na stole...

  • Tradycja nakazuje, by na wigilijnym stole pojawiły się wszystkie płody ziemi - dary pól, lasów, ogrodów, rzek i stawów. Zupy wigilijne gotowane na święta są bardzo różnorodne - inne nie tylko w zależności od regionu, ale i tradycji rodzinnej. Wszystkie zupy wigilijne mają jedną wspólną cechę. Nie dodajemy do nich mięsa - zamiast kurczaka czy kości ze schabu wybieramy olej, który sprawi, że zupa będzie naprawdę sycąca. Może to być olej lniany, jak każe tradycja, ale wykorzystuje się także np....

  • Zdrowa dieta, nowe smaki gdy maluch skończył rok

    ..., podwieczorek). Jednak nie mogą być objętościowo takie, jak dla dorosłego. Porcje powinny być nieduże. Dania urozmaicone i lekkostrawne (golonka czy tłusty schabowy z kapustą odpadają). Ważna jest  jakość(...) jeść kiszonki - kiszoną kapustę, kiszone ogórki. Z owoców może w końcu zasmakować truskawek, śliwek, czereśni oraz cytrusów. Spróbuj położyć plasterek kiwi czy połówkę truskawki na kanapkę. Pamiętaj...

  • Bezpłatne warsztaty kulinarne dla mam z dziećmi! Serdecznie zapraszamy wszystkie mamy wraz z dziećmi na warsztaty kulinarne, które odbędą się w środę 11 czerwca w warszawskiej szkole gotowania Little Chef przy ul. Tadeusza Rejtana 15. Rozpoczęcie warsztatów o godzinie 10.00. Przewidywany czas trwania - ok. 4h. W trakcie warsztatów nauczymy się: Jak rozpoznawać dobrej jakości mięso wieprzowe i wędliny, Jakich dodatków w mięsie i wędlinach należy unikać, Jak przyrządzać wspaniałe potrawy z...