• Informacje na temat:

    schab w kukurydzy

Przepisy na temat: schab w kukurydzy
  • Co na świąteczny obiad?

    ...półmisku, udekorować żurawiną. Majonez wymieszać z żurawiną ze słoiczka i majonezem. Podać jako sos. Czas przygotowania 1 godzina minut Polecamy: zupę-krem z rzeżuchy Schab w "kołderce" Składniki na 10 porcji: - 80 dag schabu środkowego, -2 cebule, ząbek czosnku, - pęczek natki pietruszki, - jajko, - sól i pieprz, - 3 łyżki oleju, - łyżka ziół prowansalskich, - 30 dag ciasta...

  • Dla miłośników kukurydzy :)

  • Dania jednogarnkowe z różnych stron świata

    ...) puszka czerwonej fasoli (850 ml) puszka kukurydzy (425 ml) bazylia  Przygotowanie: Mięso, cebulę, czosnek i paprykę pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, przesmażyć czosnek i cebulę(...): cebula ząbek czosnku 2 czerwone papryki 3 łodygi selera naciowego 3 łyżki oleju 250 g ryżu długiego 500 ml bulionu 400 ml mleczka kokosowego sól, pieprz 600 g schabu 12 krewetek...

  • Bardzo prosta sałatka z kukurydzy.

  • Tym razem to kukurydza gra główną rolę. Wegańska pasta na przekąskę. Jest słodka i aromatyczna. Z ziołami i oliwą z oliwek stanowi smaczny dodatek do kanapek. Powstała w chwili, gdy postanowiliśmy z mężem ograniczyć spożywanie mięsa. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Smaczna, a co najważniejsze małokaloryczna!

  • Jak nie mam zupełnie weny na jakieś nowe danie to przeglądam moje zasoby w kuchni licząc na jakieś natchnienie ;) I tak pewnego razu mój wzrok padł na długo już nie wykorzystywaną puszkę kukurydzy. I tym sposobem upiekłam pyszne placuszki :)

  • Słodko ostra zupa z aromatycznymi przyprawami na jesienne dni :)

  • Staropolski przepis na babkę z kukurydzy. Polecam ten przepis, wspaniale komponuje się z dobrą herbatką.

  • Świetny dodatek do obiadu. Szybka i prosta w wykonaniu.

Artykuły na temat: schab w kukurydzy
  • Gotowe w pół godziny

    ...bazylią. Sałatka z fetą Składniki na 2-3 porcje: 1 czerwona papryka, 3 duże pomidory, 1 mała puszka kukurydzy, 1 cytryna, 1 opakowanie sera feta (najlepiej oryginalnego), 20 dag ogórków kiszonych lub(...) z tuńczykiem Składniki na 4 porcje: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 1 mała puszka kukurydzy, 1 średnia cebula, 1 ostra papryczka, 1/2 główki sałaty lodowej, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz, 1 cytryna...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Bajka o jasiu i...

    Sałatka z fasolą i pomarańczami Składniki na 6 porcji: 200 g białego długoziarnistego ryżu, puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, jabłko, papryka, 2 pomidory (opcjonalnie), 2 pomarańcze(...) z oliwy wymieszanym z sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do miseczek z plastrami pomarańczy. Schab z fasolą i śliwkami Składniki na 6 porcji: 2 szklanki drobnej fasolki, 500

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Razem czy osobno?

    ..., drób, ryby, jajka, sery żółte, mleko, warzywa strączkowe (soja, groch), jabłka, majonez. Grupa neutralna - warzywa , oprócz ziemniaków i kukurydzy, owoce, masło, tłuszcze roślinne, kawa, woda(...) przepisów! Grupa białkowa Schab z morelami Pstrągi w liściach kapusty Panga ze szparagami Marynowana polędwica Ostry bób Kurczak na szybko z brokułami Grupa neutralna Warzywne...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Sosy do jaj i mięs

    ..., 2-3 korniszony  3 marynowane grzybki, 5 cebulek marynowanych, kawałek czerwonej marynowanej papryki, 2 kolby marynowanej kukurydzy, 1 szklanka majonezu, sól i pieprz do smaku, łyżeczka cukru, sok(...) listki i wraz z koperkiem posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do jogurtu. Dopraw solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Podawaj z pieczonym mięsem (np. schabem) lub grillowana rybą...

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • Zapiekanki warzywne

    Brukselka z wędzonką Składniki na 8 porcji: 200 g mąki pszennej, sól, 1 jajko, 100 g masła Farsz: 800 g brukselki, 300 g szynki, kiełbasy szynkowej lub wędzonego, gotowanego schabu, 2 łyżki(...). Papryka z kaszą i warzywami Składniki na 4 porcje: 8 kolorowych papryk, 1 mała cebula, 1 mała marchewka, 200 g brokułów, sól i pieprz czarny mielony, 80 g kukurydzy z puszki, 250 ml mleka, 50

  • Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów. Fot. materiały prasowe Polacy to niewątpliwie naród kanapkowy. Kanapki jemy na śniadanie, następne w przerwie na lunch, na podwieczorek lub kolację. I nie ma w tym nic dziwnego - aby je przygotować nie musimy spędzać długich godzin w kuchni i mieć wyjątkowych zdolności kulinarnych. Wariantów na ich przyrządzenie jest tak dużo jak różnorodny...