• Informacje na temat:

    schab w cieście

Przepisy na temat: schab w cieście
Artykuły na temat: schab w cieście
  • To musisz wiedzieć przyrządzając mięso w cieście

    Jakie ciasto najlepiej pasuje do mięs? Jakie mięso wybrać, by przyrządzić je wybornie w cieście? Oto kilka podpowiedzi.

  • Co zrobić, by za każdym razem schabowy wychodził nam idealnie? Podstawą jest mięso. Niestety, w sklepach można trafić nawet na produkty szkodliwe dla zdrowia. W sklepie możemy nawet trafić na trujące mięso.   Fot. © 123RF.COM/PICSEL Jak wybrać dobre mięso? Schab można kupić z kością lub bez, chociaż najczęściej poleca się ten z kością. Wykorzystuje się go do duszenia, pieczenia, podawania z sosami, a także – w Polsce przede wszystkim – do smażenia w panierce. Niestety, nie każde mięso...

  • Polki i węgierki

    ...​W knedlach, w cieście, w czekoladzie. Owoc znany, ale niedoceniany. Wiemy, że dobrze śliwkami nadziać schab, że produkuje się z nich śliwowicę i że wspomagają trawienie. Jak je kupować, by nie wpaść jak śliwka w kompot?

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Kwiaty na talerzu

    ...przeciwskurczowo, antyreumatycznie i antyseptyczne. Lawendą można natrzeć przed pieczeniem kurczaka, kaczkę lub schab.  Nasturcja W smaku przypomina rzeżuchę lub rukolę. Kwiaty nasturcji zawierają sporo(...) je za pomocą pędzelka. Można je smażyć, np. w cieście naleśnikowym, lub nadziewać, a potem piec lub smażyć. Są dobrym dodatkiem do sałatek i tart.  Róża W smaku jest delikatna. Lepsze są ciemne...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Smakołyki w panierce

    Schabowy w panierce z płatków owsianych Składniki: 600 g schabu wieprzowego, sól, pieprz czarny mielony, pół łyżeczki kurkumy. Panierka: 2 jajka, 2 łyżki mleka, 2 łyżki mąki, 100 g płatków owsianych, olej i 2 łyżki masła. Przygotowanie: Schab myjemy i kroimy w plastry. Zbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem. Wybite do miski jajka lekko ubijamy widelcem, mieszamy z mlekiem i kurkumą...

  • Styczeń to najlepszy czas na podsumowanie minionego roku. Dlatego postanowiliśmy przedstawić listę użytkowników, którzy w 2011 roku dodali najwięcej przepisów, komentarzy oraz postów na Forum. Chcielibyśmy także, poprzez głosowanie dowiedzieć się, który spośród pięciu najwyżej ocenianych i oglądanych przepisów w 2011 uznacie za najlepszy. Jak głosować? Każdy z Was może oddać jeden głos na przepis, który jego zndaniem jest najlepszy. Skala ocen waha się od 1 do 5 gwiazdek. 1 gwiazdka...

  • Schabowy inaczej

    W chrupiącej panierce czy jako soczysta rolada – to tylko niektóre z rozmaitych propozycji na rodzinny obiad z wieprzowiną w roli głównej. Sprawdź, jak jeszcze możesz zaszaleć ze schabowym!

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...