• Informacje na temat:

    schab pieczony z kiełbasą śląską

Przepisy na temat: schab pieczony z kiełbasą śląską
  • Wielkanocne specjały. Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole?

    W wielkanocnym menu można znaleźć zarówno potrawy, które królują na świątecznych stołach w całym nadwiślańskim kraju, jak i te bardzo lokalne. Do ogólnopolskich dań obowiązkowych należą wszelkiego rodzaju babki, słodkie mazurki, żurki i biała kiełbasa podana na ciepło. Choć wiele potraw z różnych regionów kraju bazuje na podobnych składnikach (jajkach, kiełbasie, chrzanie, schabie lub boczku), to...

  • Rozgrzewająca, bardzo smaczna zupa fasolowa ugotowana na wędzonym boczku i kiełbasie śląskiej. Do ugotowania zupy nie używamy soli, gdyż zawarta sól w wędzonce i paście rosołowej jest wystarczająca, chyba że ktoś lubi więcej słoną, ten sobie dosoli.

  • Przepis wart wypróbowania: "Fasolka po bretońsku ze śląską kiełbasą i boczkiem"

  • Łatwy sposób na pyszny, pieczony schab. Minimum pracy, a efekt wspaniały - ciepły na obiad, zimny do chleba.

  • Schab pieczony z warzywami

  • Pieczony schab

  • Smaczne

  • Polecam w święta Wielkanocne schab nadziewany białą kiełbaską. Użyłam kiełbasę domowa robioną. Moja mięsożerna cześć rodziny jest zachwycona tym schabem. Podaje go z pieczonymi buraczkami. Jest bardzo aromatyczny :-) Tak naprawdę to schab sam się robi. Marynujemy go, na drugi dzień nadziewamy kiełbaską i wkładamy do rękawa i piekarnika

  • SMACZNE POLECAM

  • Smaczny pomysł na "Schab pieczony"

Artykuły na temat: schab pieczony z kiełbasą śląską
  • Licz z nami kalorie

    ...100 g produktu Łopatka z baraniny - 284 kcal; łopatka z cielęciny - 106 kcal; łopatka z wieprzowiny - 257 kcal; schab z kością - 174 kcal; wieprzowa szynka surowa - 261 kcal; żeberka wieprzowe(...) - 102 kcal; wędzonka wołowa gotowana - 102 kcal; wątrobianka - 231 kcal; pasztet pieczony - 391 kcal; salceson czarny - 336 kcal; ozory w galarecie - 141 kcal; szynka z indyka - 84 kcal; polędwica...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Policz swoje kalorie

    ...łopatka z baraniny - 284 kcal; łopatka z cielęciny - 106 kcal; łopatka z wieprzowiny - 257 kcal; schab z kością - 174 kcal; wieprzowa szynka surowa - 261 kcal; żeberka wieprzowe - 321 kcal; pieczeń(...) sopocka 165 kcal; salami popularne 568 kcal; szynka wiejska - 253 kcal; szynka kanapkowa - 102 kcal; wędzonka wołowa gotowana - 102 kcal; wątrobianka - 231 kcal; pasztet pieczony - 391 kcal; salceson...

  • Święta Wielkanocne bez białej kiełbasy? Nie ma takiej możliwości! I nieważne, w której części Polski mieszkasz - biała kiełbasa i tak zapewne pojawi się na twoim stole. I choć może nie należy do najpiękniejszych dań, to z pewnością nadrabia wyśmienitym smakiem. Ale czy na pewno wiesz, czym właściwie jest biała kiełbasa? Fot.123RF/Picsel Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Polacy coraz chętniej spędzają wolny czas na grillowaniu pod chmurką. Naukowcy alarmują jednak, aby nie robić tego bezmyślnie. Grillujmy z umiarem i przestrzegajmy kilku zasad. Fot. 123RF/PicselGrillowanie staje się naszym sportem narodowym. Gdy tylko wartości pokazywane na termometrach idą w górę, przestaje padać, a trawa zaczyna się zielenić, ludzie z radością wyciągają pochowane na zimę grille. Rokrocznie pojawia się wiele pytań o to, czy aby na pewno jest to bezpieczna i zdrowa forma...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...