• Informacje na temat:

    schab na wiele sposobów

Przepisy na temat: schab na wiele sposobów
  • Za dużo jedzenia na święta? Poznaj sposoby, by nic się nie zmarnowało

    ... o mrożeniu. Jak zaznacza Monika Berger, ekspert marki Berger, często nie zdajemy sobie sprawy jak wiele potraw jesteśmy w stanie zamrozić, bez żadnego uszczerbku na ich jakości.  - Na czele listy(...) schab, pasztet czy roladę. Ważne jednak, by pamiętać o sprawdzeniu temperatury w zamrażarce - nie może być ona wyższa niż -18 stopni Celsjusza. Dodatkowo zwróćmy uwagę jak długo mrozimy dany produkt...

  • Samo ciasto można wykorzystać na wiele różnych sposobów (kilka podaję tutaj), a i tak za każdym razem smakuje świetnie i nie może się znudzić ;)

  • Wielkanocne specjały. Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole?

    ...rodzaju babki, słodkie mazurki, żurki i biała kiełbasa podana na ciepło. Choć wiele potraw z różnych regionów kraju bazuje na podobnych składnikach (jajkach, kiełbasie, chrzanie, schabie lub boczku), to(...), chętnie sięgają mieszkańcy Małopolski, a małopolskie dania są podawane na Śląsku czy Kaszubach. Szybkie tempo życia i zapracowanie powodują, że wiele osób zwyczajnie nie ma czasu na przygotowanie...

  • Jajka faszerowane na 5 różnych sposobów idealna zakąska na przyjęcie urodzinowe, stół świąteczny czy spotkanie ze znajomymi.

  • Kasze w kuchni polskiej

    ...kaszy nie zatrzymamy, to uzyskamy kasze łamane. Nasi przodkowie spostrzegli, że połamane ziarno o wiele łatwiej jest ugotować i jest bardziej strawne. W ten sposób powstaje na przykład kasza jęczmienna(...) cebulę, czosnek, pory i jarzyny. W kuchni polskiej istnieją dziesiątki sposobów na przygotowanie kasz łamanych, również jako samoistnie dania. Jednym ze sposobów jest dodanie do kaszy jęczmiennej...

  • Wypróbowany przepis na "Grzyby na sześć sposobów"

  • świetne smarowidło, pasta, sałatka, dodatek do kanapek, przekąska, śniadanie czy kolacja :) nie wierzyłam w ten smak, dopóki nie wykombinowałam w domu jak smakuje najbardziej idealnie :) przepis na pakiet śniadaniowy dla 3-4 osobowej rodziny lub 1 osoby na 3 dni :)

  • Przepisów na ten schab jest wiele. Ja zrobiłam swoją wersję choć z czasem suszenia sugerowałam się właśnie przepisami z sieci. Zamiast soli kamiennej czy zwykłej użyłam soli himalajskiej i innej mieszanki przypraw.

  • Schab szpikowany śliwką można wykorzystać na wiele sposobów. Można podać do na zimno jako wędlinę lub w galarecie np. na śniadanie świąteczne.

Artykuły na temat: schab na wiele sposobów
  • Soczysty schab. Jak kupować i przygotowywać

    Schab to klasyk kuchni polskiej. Większość osób zna go jednak pod postacią panierowanego kotleta smażonego na maśle.

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ...bogatym źródłem krzemu, magnezu, żelaza, kwasu foliowego. Można ją jeść na wiele sposobów, nie tylko jako dodatek do sosu i mięsa. W połączeniu z serem, np. fetą, przygotujesz doskonałe nadzienie do(...) gatunek pustynnego kaktusa, należący do rodziny opuncji. Ma wiele zalet - nie tylko łatwiej pozbędziesz się "zimowej" nadwagi, ale także obniżysz poziom "złego" cholesterolu i uregulujesz stężenie...

  • Śledź to tradycyjne danie popularne w Polsce już od… średniowiecza! Do ich fanów należał sam Władysław Jagiełło, a wzmianki o tej rybie możemy znaleźć nawet w kronice Galla Anonima. W naszej kuchni pojawia się na co dzień i od święta. Fot. 123RF/Picsel Śledź to wigilijne danie, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Swoją popularność zawdzięcza niewysokiej cenie, łatwej dostępności i dużej ilości ciekawych sposobów na jego przyrządzenie. Każdy zna przede wszystkim smak tradycyjnego,...

  • 15 sposobów na tanie gotowanie

    ...niewiele więcej czasu niż codzienne gotowanie. Ale dzięki temu zyskamy o wiele więcej. Nie będziemy każdego dnia tracić czasu na stanie przy kuchni i zaoszczędzimy nawet 15% energii miesięcznie(...) miesiąca możemy zyskać ok. 10 zł. To niewiele, ale w skali roku suma urasta nawet do 120 zł. 14. Zrób 3 dania z jednego Jeśli przyrządzamy rosół, to na drugie danie podajmy potrawkę z ugotowanego...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Papryka kusi

    Paprykę można przyrządzić na wiele sposobów. Nie traci cennych składników odżywczych nawet po obróbce termicznej.

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Powiew wiosennej świeżości w nowoczesnym wydaniu

    Po długich, leniwie spędzonych miesiącach zimowych, coraz mocniej kiełkuje w nas nieposkromiony apetyt na zmiany. Wiele prawdy w tym, że jesteś tym, co jesz - dlatego pierwszym punktem w centrum twoich wiosennych postanowień powinno znaleźć się wszystko to, co gwarantuje ci odżywianie w zdrowym, ekologicznym stylu.

  • Mięso drobiowe wygrywa wyścig popularności w porównaniu z wołowiną czy wieprzowiną. Jest delikatne, pożywne i niedrogie. Można je przyrządzać na wiele sposobów. To właśnie jego wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce wiele pomysłów na przygotowanie mięsa z kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też sposób na pyszną kaczkę, czy pasztet z gęsi. Mięso z drobiu, dzięki temu, że jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Szczególnie chętnie jest polecane w kuchni...