• Informacje na temat:

    sama czekoladowa robiona na parze

Przepisy na temat: sama czekoladowa robiona na parze
  • Co wpływa na smak kawy?

    ...kupić kawę mieloną, ale to nie to samo. Dobra kawa powinna zostać zmielona tuż przed zaparzeniem . Dlaczego? Ponieważ to właśnie ten proces wydobywa z ziaren aromatyczne olejki, które budują jej...

  • kiedy w trakcie gotowania obiadu przypominasz sobie, że jeszcze nie ma deseru :) Swietna szybka alternatywa do szarlotki :)

  • Modne kawy, które zrobisz w domu

    Najlepszą kawę wypijesz tylko w drogiej, renomowanej kawiarni? Nie do końca. Od kilku lat na rynku pojawiają się ekspresy do użytku domowego, których wykonanie w niczym nie ustępuje profesjonalnym urządzeniom. Łatwo także zaopatrzyć się w dobrej jakości ziarna, a nawet odbyć kurs baristyczny. Wystarczy, że wiesz, jakich ekspresów i ziaren szukać, a w swojej własnej kuchni przyrządzić kawę na światowym poziomie. Nim kupisz nowy ekspres i zaczniesz raczyć najbliższych filiżanką „napoju bogów”,...

  • Chrupiący z zewnątrz (ale bez skóry) i miękki w środku. 10 minut roboty, a potem kurczak sam się sobą zajmuje w piekarniku - można zdążyć jeszcze ogarnąć chatę jak mają wpaść goście :)

  • Domowa kawa jak z kawiarni

    ...parzenia wydobywa najszlachetniejszy aromat czekolady z mieszanki Mocha Italia. Dla mnie to idealna kawa na początek każdego dnia. Ma pani jakieś własne rytuały, przyzwyczajenia, związane z piciem(...) będzie miała także odpowiednia mieszanka kaw oraz sprzęt użyty do parzenia. No to zacznijmy od podstaw: Jaką kawę wybrać? Jak rozpoznać, który gatunek będzie odpowiadał naszemu gustowi...

  • dla odmiany :)

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    .... Ile ciasta do formy? Podczas pieczenia dobrze wyrobiona drożdżowa baba zdrowo rośnie. Dlatego ciastem napełnij foremkę do połowy. Gdy nie masz czasu: Świeże drożdże zastąp suchymi. Nie robi się(...) równomiernie rozejdą się po pieczeni i każdy kawałek będzie soczysty. Domowa przyprawa: Zrobisz ją sama z suszonych ziół. Wymieszaj w równych proporcjach tymianek, majeranek, bazylię, natkę pietruszki...

  • samo zdrowie, a jak smakuje...

  • Kluski na parze, pampuchy, pyzy na parze, parowańce… Nazw jest wiele, ale skład i smak ten sam! Pyszne kluski z ciasta drożdżowego, które gotowane są na parze. Świetnie sprawdzają się zarówno w wersji słonej – z gęstym, mięsnym sosem, jak i w wersji słodkiej na przykład z sosem jagodowym.

  • najłatwiejszy, drożdżowy placek jaki znam :) no i nie znoszę szorowac blaszek, gdy ciasto przywiera, a ten sposób mnie od tego uwalnia :) 5 minut mieszania, 5 minut zabawy ze śliwkami i reszta robi się sama:)

Artykuły na temat: sama czekoladowa robiona na parze
  • Czekoladowy cake z pistacjami

    ..., kandyzowanymi wisniami itd... Czekolade stopic na parze. Maslo utrzec z cukrem i migdalami. Dodawac po 1 zoltku do masy z masla. Nastepnie dodac stopiona czkeolade. Na koniec make i proszek. Bialka ubic...

  • Wbrew pozorom, potrawy z dodatkiem czekolady wcale nie muszą być tuczące lub niezdrowe. Wystarczy umiejętnie łączyć składniki. Fot. 123RF/Picsel SKŁADNIKI - ½ szklanki płatków owsianych górskich - ¾ szklanki mleka - 1 łyżeczka cukru pudru albo miodu - 1 1/2 łyżeczki kakao - 1 łyżka płatków migdałowych albo innych posiekanych orzechów - ½ banana lub innego owocu PRZYGOTOWANIE Krok 1Do słoika wsypujemy płatki owsiane, kakao oraz cukier. Dodajemy mleko. Zakręcamy słoik i potrząsamy nim, aby...

  • Słodkie co nieco - pyszne i zdrowe desery

    ...), 1/2-1/3 łyżeczki pieprzu cayenne,  szczypta soli pół łyżeczki soku z limonki,  odrobinka kurkumy. Czekoladę rozpuścić na parze i powoli dodawać śmietankę po jednej łyżce, aż do połączenia...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Macarons au chocolat, Pierre Hermé

    ....   Czekolade roztapiamy na parze.   Ciasto 2: Zagotowujemy wode z cukrem do temperatury 118°C. Zaczynamy ubijac w misce bialka. Gdy syrop osiagnie wlasciwia temperature laczymy go z piana, powolutku, waska...

  • Możesz być pewien, że w Tajlandii, kraju, gdzie każdy wita cię uśmiechem, zostaniesz także dobrze nakarmiony. Ojczyzna przepysznych curry to raj dla wszystkich miłośników dobrej kuchni, którzy z zagranicznych wojaży najbardziej lubią przywozić kulinarne pocztówki. Fot. materiały prasowe Tajlandia już od wielu lat przyciąga turystów niezwykle bogatą kulturą, interesującą historią oraz zjawiskowymi widokami. Każdy kto był tam chociaż raz doskonale wie, że w tym zakątku świata znajdziemy niemal...

  • Obiecany przepis tego ciasta, ktore moja mama robi co roku. Jednakze przepisow na te rolady jest bardzo bardzo wiele... Ja przetestowalam sama kilkanascie......

  • Soki kojarzą nam się z bogactwem smaków i zapachów, zamkniętym w kartonie. Dziś możemy cieszyć się również świeżymi sokami, stanowiącymi koncentrat zdrowia. Obecnie możemy wybierać do woli w różnego rodzaju sokach, nektarach i napojach, których pełno jest na sklepowych półkach. Soki to napoje wytwarzane z owoców - jeśli chcemy kupić prawdziwy sok, musimy na kartonie szukać informacji, iż jest on w 100% wytwarzany z owoców. Soki takie zabezpieczone są przed zepsuciem przez pasteryzację, czyli...

  • Coś przeczuwasz

    Gdy wchodzisz do supermarketu, robisz się głodna. W jednym sklepie z ubraniami możesz robić zakupy godzinami, a w drugim po kwadransie zaczyna boleć cię głowa. Nowe perfumy sprawiają, że ludzie częściej się do ciebie uśmiechają, za to poprzednie, choć piękne, nie miały takiego działania. Jak to wytłumaczyć? Wystarczyło trochę powęszyć...

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...