• Informacje na temat:

    sałsatka jarzynowa inaczej

Przepisy na temat: sałsatka jarzynowa inaczej
  • Świetnie smakuje samodzielnie, ale również sprawdza się podana do mięsa np. na świątecznym stole, gdy świeże warzywa już nie mają smaku, a kolorowa, smaczna sałatka jarzynowa zawsze się sprawdza.

  • Sałatka jarzynowa - ponadczasowy klasyk kuchni polskiej i nieodłączny element każdych świąt, imienin oraz spotkań rodzinnych. Swoje wielkie trumfy święciła w czasach PRL-u, podawana jako obowiązkowa zakąska do wódki i do dziś króluje na naszych stołach. Zna ją każdy, a jednocześnie u każdego smakuje zupełnie inaczej. Każda gospodyni ma swój sekret który sprawia, że sałatka jarzynowa staje się nieodzownym wspomnieniem z dzieciństwa jako comfort food. Obecność tej sałatki na polskim stole...

  • Przepis wart wypróbowania: "Zimowa zupa jarzynowa"

  • Sałatka, która króluje u mnie na stole przy każdych ważniejszych uroczystościach

  • Najbardziej klasyczna i chyba najbardziej znana sałatka w Polsce. Chyba nie ma osoby, która by jej nie jadła. Każda rodzina ma swój własny przepis. Oto i mój ;)

  • Pyszna, lekka zupa - takie ostatnie łapanie smaków lata i jesieni. Wersja na kostkach rosołowych, ale na wywarze jest także wspaniała.

  • Bardzo proste wykonanie sushi. Do tego przepisu polecam mięso z węgorza, ale oczywiście można użyć swojej ulubionej rybki.

  • Sałatka jarzynowa

  • Pożywna zupa jarzynowa.

  • Lekka i smaczna zupa jarzynowa.

Artykuły na temat: sałsatka jarzynowa inaczej
  • Sylwestrowa impreza w domu może być naprawdę wyjątkowa! Warto zadbać o gości i zachwycić ich wspaniałymi przekąskami. Wśród przepisów naszych użytkowników, znajdziecie wszystko, czego potrzeba do zaplanowania świetnej zabawy. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcecie przygotować wspaniałe przyjęcie sylwestrowe, wcale nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, ani tym bardziej biegać do niej przez cały czas trwania imprezy. W końcu nikt nie chciałby, aby Nowy Rok przywitał go podczas podgrzewania...

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • To, że nasz układ pokarmowy pracuje według rytmu znanego od tysiącleci, wydaje się być oczywiste. Tak jak to, że gwiazdy mają wpływ nie tylko na nasze zachowanie, ale i żywienie. Od dawna wiemy też, że pory roku wpływają nie tylko na nasze samopoczucie, ale i na wybór jedzenia. Na wiosnę lubimy jeść delikatne i nowalijkowe przysmaki, w lecie coś, co jest lekkie, płynne, chłodne i przyjemne. Jesienią decydujemy się częściej na fasolę, groch czy ryby w sałatkach i surówkach. A w zimie, jak to...

  • W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić... Fot. 123RF Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy....

  • Wegetarian, wegan i osób na najróżniejszych dietach ciągle przybywa. Jednak ta zmiana nie pociągnęła za sobą rewolucji kulinarnej na polskich stołach. Pod tym względem święta są najtrudniejszym czasem. Co możemy zaserwować takim osobom? Fot. 123RF Nie da się ukryć, że dla wegetarian święta Bożego Narodzenia są o wiele łatwiejsze pod względem zjadanych dań, niż Wielkanoc. Wigilijny stół ugina się od jarskich przysmaków - barszczu, grzybowej, pierogów i wielu innych, postnych dań. Z kolei...

  • Postanowiliśmy sprawdzić, jak wygląda kulinarna rzeczywistość za kratami. Fot. EAST NEWS O posiłkach serwowanych w polskich więzieniach krążą legendy. Jedni twierdzą, iż nic gorszego nie może się przytrafić, inni z kolei przekonują, że osadzeni stołują się całkiem nieźle, porównując ich dietę z obiadkami serwowanymi w domu. Gdzie leży prawda? Tego najprawdopodobniej nigdy nie uda nam się rozstrzygnąć. Możemy jednak przybliżyć wam kilka faktów, które pozwolą wam wyrobić sobie zdanie w tym...

  • Z Katarzyną Meller rozmawiamy o rodzinnych tradycjach, programie "Ameryka Express" oraz kulinarnych podróżach w poszukiwaniu najciekawszych smaków. Fot. materiały prasowe/Food Network Czy zamiłowanie do gotowania towarzyszy pani od zawsze? Zamiłowanie do gotowania jest chyba w moim przypadku genetyczne. Moja mama nie tylko świetnie gotowała, była również autorką książek kucharskich i historykiem kulinarnym. Kiedy chciałam z nią porozmawiać, wiedziałam, że znajdę ją w kuchni. Od małego więc...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...