• Informacje na temat:

    salsa brzoskwiniowa

Przepisy na temat: salsa brzoskwiniowa
  • Salsa pomidorowa

  • Pyszna salsa (do sloikow)

  • Uniwersalna salsa, uniwersalny sos pomidorowy - doskonała baza do wielu dań - wystarczy dodać ekstra składnik (np. bazylię, jeśli przygotowujecie spaghetti). Idealna do potraw kuchni arabskiej czy meksykańskiej.

  • O :) Kuchnia aborygenów ,przejmująca wpływy kuchni europejskiej i azjatyckiej. Salsa doskonale komponuje się z białą rybą.

  • Szybka do wykonania salsa, która sprawdzi się jako dodatek do pieczeni lub jako samodzielna przystawka.

  • Prosta aromatyczna salsa, bezpieczna dla osob majacych problemy z cukrzyca.Mozna podawac z przegrzebkami, ryba lub kurczakiem.

  • Wpaniala niskokaloryczna salsa, doskonaly dodatek do stekow z grilla, omletow z warzywami czy jako dip do chipsow kukurydzianych

  • Salsa powinna mieć pomidory pokrojone w drobną kostkę i wcale nie powinna mieć konsystencji sosu, ale ja je rozdrabniam bardziej, bo tak lubię jeść z nachos. Rozdrabniam same pomidory, a resztę składników drobno siekam.

  • Odmienna od Salsy Verde, dla osób które uwielbiają ostre smaki.

  • Dodatek praktycznie do wszystkiego. Znakomity smak ostrości, a jednocześnie kwaskowaty. Każdy kuchcik powinien znać ten przepis i zaskoczyć swoich bliskich.

Artykuły na temat: salsa brzoskwiniowa
  • 44 sztuczki, by odmłodzić się nawet o 10 lat

    ...pełna wdzięku Dbaj śmiało o ciało! Oto proste sposoby, dzięki którym niezależnie od wieku będziesz zachwycać smukłą sylwetką i poruszać się jak młoda dziewczyna. 29. Taniec: salsa, zumba - seksowne(...) możliwości? Zapisz się do szkoły tańca. Salsa nauczy cię, jak się seksownie poruszać, a zumba - czyli zainspirowany latynoskimi klimatami miks tańca i aerobiku - pozwoli spalić tkankę tłuszczową, wysmukli...

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • Po takim śniadaniu bez wątpienia każdy dzień będzie udany. Jagodzianki, słone tartaletki, niebieska owsianka i napój z ananasem - co o tym myślicie? Tartaletki125 g mąkiszczypta proszku do pieczenia75 g masła1 żółtko Salsa do tartaletek 1 awokado hassosok z limonki1 duży pomidor malinowysól i pieprz do smaku1 jajko Owsianka owocowa „Niebieski błękit"½ płatków owsianych⅓ szklanki waniliowego mleka sojowego niebieska spirulina według uznania250 g malin2 banany250 g borówekopakowanie wiórków...

  • Znasz osobę, która nigdy nie narzeka na stres? A może jesteś jednym z takich szczęśliwców? Jeśli tak, to gratulacje: jesteś jednym z naprawdę niewielu! Tym, którzy zmagają się ze stresem, polecamy 10 sprawdzonych, kulinarnych sposobów na stres. Czekolada to jeden ze sposobów na stres, z którym nie można przesadzać / fot. 123rf.com Poszczególne składniki odżywcze dostarczane w diecie mogą wpływać na psychikę zarówno korzystnie, jak i negatywnie. Za pomocą kilku kęsów wybranych potraw możesz...

  • IX Międzynarodowy Festiwal Kultury Hiszpańskojęzycznej - ŁÓDŹ 2010 Jak smakuje paella? Jak przyrządzić gaspachio? Z czego robi się Tinto de Verano? Odpowiedź na te oraz inne kulinarne pytania będzie można znaleźć podczas Dni Kuchni krajów hiszpańskojęzycznych i świata kultury flamenco w ramach IX Międzynarodowego Festiwalu Kultury Hiszpańskojęzycznej "Viva Flamenco". Przez dziesięć dni pomiędzy 16 a 25 lipca kucharze i barmani najlepszych łódzkich restauracji i pubów przygotowywać będą...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...

  • „To książka o sile geniuszu kulinarnego. Opowieść, która pobudza zmysły i apetyt na życie” powiedział o tej książce Wojciech Modest Amaro W XV-wiecznej Florencji, mieście zmysłów, każdy jest artystą. Młody Leonardo da Vinci uczy się mieszania pigmentów, a Nino Latini łączy cynamon, pieprz, gałkę muszkatołową i wanilię. Jego daniom nie potrafią się oprzeć Medyceusze, kardynałowie, a nawet sam papież. Kiedy jego ukochana Tessina zostaje zmuszona do ślubu z podstarzałym arystokratą, Nino...

  • Zobacz, jak zaserwować dania przygotowane z dbałością o najdrobniejsze detale. Zastawa obiadowa Fala Komplet obiadowy Fala marki Ambition to produkt wysokiej jakości, o oryginalnym wzornictwie, oraz atrakcyjnej cenie. Charakteryzuje się bardzo wysoką jakością materiałów użytych do jego produkcji. Specjalna technologia i dodatkowa powłoka sprawiają, że brzegi są wzmocnione, dzięki czemu porcelana jest wyjątkowo odporna i nadaje się do używania w kuchence mikrofalowej oraz mycia w zmywarce....

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc...