• Informacje na temat:

    salceson bialy

Przepisy na temat: salceson bialy
  • Bardzo smaczny biały salceson wiejski zrobiony z golonki wieprzowej tylnej i policzków wieprzowych z dodatkiem kawałków mięsa pochodzących z obróbki szynek i schabu, idealny na kanapki.

  • domowy :)

  • smaczne, dla amatorów galaretki

  • Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu a najlepiej wychodzi mojemu 11 letniemu siostrzencowi:) pyszne ciasto z jablkami

  • Super ciasto z galaretką, kremem karpatkowym i polewą.

  • ciekawy deser

  • Od dawna chodził za mną domowy salceson-taki prawdziwy ,pachnący,pyszny.Próbowałam gdzieś taki kupić,ale te w sklepie nie przypominają prawdziwego salcesonu-więc postanowiłam zrobić go z mężem w domu-okazało się to bardzo proste-nawet się nie spodziewałam-a efekt przerósł moje oczekiwania-wyszedł mega pyszny i na pewno jeszcze nie raz będę go robić.

  • Bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto Zawsze się udaje

  • Ciasto z owocami

  • Zaskoczy wszystkich

Artykuły na temat: salceson bialy
  • 5 niezawodnych sposobów na uderzenia gorąca

    ...każdego dnia Na chleb kładź kaszankę, salceson,pasztetową,wątrobiankę, cynaderki, serca, zalecany jest też pasztet wołowowieprzowy lub z indyka. Wchłanianie żelaza zwiększysz, dodając do nich buraki...

  • Z pewnością zdarzyło wam się kupić czekoladę, która była pokryta delikatnym, białym nalotem. Co to oznacza? Czy jest to niebezpieczne dla naszego zdrowia i czy taką czekoladę możemy zjeść? Fot. 123RF/Picsel Czasami bywa tak, że zakupiona przez nas czekolada po otwarciu wcale nie wygląda tak apetycznie, jak sugerowałby to obrazek na opakowaniu. I nie mamy tutaj na myśli roztopionych lub zgniecionych kostek ulubionego smakołyku. Z pewnością chociaż raz nabyliście wyrób z czekolady, który był...

  • Jak chudnąć, gdy zdrowie szwankuje?

    ..., wędlinach (np. salcesonie, parówkach, kiełbasie). Trzeba też unikać smalcu i śmietany. Sięgając po nabiał, wybieraj produkty odtłuszczone: mleko powinno mieć nie więcej niż 2 proc. tłuszczu, biały ser...

  • Polskie święta nie mogą obyć się bez zupy. W Boże Narodzenie, na naszych stołach królują barszcz czerwony i grzybowa, a przy okazji Wielkanocy gotujemy żurek i barszcz biały. Niestety, nie zawsze mamy czas, aby przygotować je od podstaw i często sięgamy po sklepowe gotowce. Co w nich znajdziemy? Możecie się bardzo zdziwić. Zdjęcie 123rf W natłoku przedświątecznych obowiązków bardzo często brakuje nam czasu na własnoręczne przygotowanie zakwasu na barszcz lub żurek. Wielu z nas zdaje się...

  • Jak chudnąć, gdy zdrowie szwankuje?

    ...i ciastach, wędlinach (np. salcesonie, parówkach, kiełbasie). Trzeba też unikać smalcu i śmietany. Sięgając po nabiał, wybieraj produkty odtłuszczone: mleko powinno mieć nie więcej niż 2 proc. tłuszczu, biały...

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • ..., jak np: salceson, kaszanka, metka, parowki ( ach polskie parowki ) toz to rarytas i niech sie schowa szynka z Parmy. Bialy polski ser (specjalnie kupowalam wiecej ) kiedy sie " zestarzal...

  • Polska jest krajem, gdzie od wielu wieków spożywa się wieprzowe przysmaki. Aromatyczna, swojska kiełbasa, dobrze przygotowana golonka bądź kotlet schabowy są bez wątpienia kulinarnym marzeniem wielu smakoszy, ale? smak to nie wszystko! Wieprzowina posiada także pewne inne cenne właściwości. Mało kto wie, że częste spożywanie mięsa wieprzowego, może mieć bardzo pozytywny wpływ na życie seksualne człowieka. Jedzenie wieprzowiny działa niczym afrodyzjak i pobudza libido. Można pokusić się o...

  • Rozprawiamy się z mitami zdrowotnymi

    .... By dostarczyć sobie żelaza, trzeba więc jeść chude mięso, podroby (wątróbka) oraz przetwory takie jak kaszanka i czarny salceson. Pierwiastek ten jest też w dużej ilości obecny w żółtkach jaj i np...

  • Zobaczcie, co jeść zamiast czego, żeby czuć sytość. Płatki czy owsianka?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Za pomocą indeksu sytości (o którym pisaliśmy tutaj) łatwo jest zaproponować nieco bardziej sycące odpowiedniki popularnych przekąsek i dań. Dzięki temu, że są bardziej sycące, przyczynią się także do nieprzejadania się. Śniadanie 1. Zamiast kanapki z białym pieczywem i żółtym serem zjedz owsiankę.2. Zamiast płatków kukurydzianych z mlekiem zjedz owsiankę z pomarańczą.3. Zamiast białego pieczywa...