• Informacje na temat:

    salatki z makaronem malo skladnikow

Przepisy na temat: salatki z makaronem malo skladnikow
  • Składniki: 2 pory, puszka ananasa, marynowany śledź, majonez, gęsta śmietana, pieprz, sól.

  • sałatka dla lubiących ostre smaki

  • Z garnków świata - Grecja

    Oliwa z oliwek i stoły zastawione ogromną ilością talerzyków - z zupami, drugimi daniami, sałatkami, sosami, przekąskami, winem i ouzo (wódką anyżkową) to charakterystyczne cechy kuchni greckiej.

  • Dominika Wójciak: Warzywa to dla mnie temat rzeka

    Jadają je nie tylko weganie czy wegetarianie. Warzywa, bo o nich mowa, pojawiają się też na talerzach mięsożerców - Warzywa to dla mnie temat rzeka - mówi Dominika Wójciak, autorka książki "Sezonowe warzywo. Wegetariańska uczta".

  • Moja ulubiona sałatka:). Kilka prostych składników a efekt naprawdę przyjemny, oczywiście pod warunkiem, że lubicie czosnek. Ja bardzo, dlatego na pewno ta sałatka stanie się moim imprezowym hitem nr 1:).

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    "Ta książką jest niesamowita. Gotuję z nią prawie codziennie. Co za zmiana! Największym sukcesem jest to, że mój mąż zrzucił 22 kg. Jestem z niego niesamowicie dumna!". To zdanie Nicholi Beard, która mówi o książce "Kudłaci kucharze". Chcesz schudnąć, ale lubisz jeść? Prezentujemy wam pięć przepisów z tej właśnie książki. Dietetyczne jedzenie jeszcze nigdy nie smakowało tak dobrze!

  • przepis od mojej koleżanki Asi-jadłam ją u niej wiele razy i jest naprawdę pyszna i robi się ją w kilka minut-spróbujcie koniecznie

  • Kolacje z pięciu stron świata

    Pogoda nie zachęca do spacerów, ale zamiast nudzić się w domu, możesz wyruszyć w pełną przgód kulinarą podróż. Przygotuj jedną z 5 kolacji i rozkoszuj się smakami świata.

  • przepis od mojej koleżanki -jadłam ją u niej wiele razy i jest naprawdę pyszna i robi się ją w kilka minut-spróbujcie koniecznie

Artykuły na temat: salatki z makaronem malo skladnikow
  • Składniki dobre dla krwi

    Czerwone krwinki dostarczają tlen i niezbędną energię do wszystkich komórek ciała. Gdy jest ich za mało, szwankuje zdrowie. Oto proste kuracje, które chronią przed niedokrwistością.

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Przeboje letnich przyjęć

    Lekkie przekąski i sałatki: czy można podać coś lepszego na kolację latem?

  • Monte Carlo, 23 maja 2012 r. - Jenson Button i Romain Grosjean zostali szefami kuchni motorhome'u Pirelli; Dwaj mistrzowie zmierzyli się tym razem w wyścigu kulinarnym pod uważnym okiem Paula Hembery'ego, dyrektora Pirelli ds. sportów motorowych.   Pojedynek obu kierowców i degustacja przysmaków z kuchni Pirelli stanowiły tło prezentacji książki kucharskiej "Miles and Meals - handcrafted by Pirelli", w której opisano sekrety szefów kuchni Pirelli oraz kulisy pracy w tej włoskiej firmie....

  • ​8 hitów na przyspieszenie metabolizmu

    Łączy je to, że mają mało kalorii. Ale oprócz tego w każdym z naszych produktów jest coś, co sprawia, że i bez liczenia każdego kęsa łatwiej zachować smukłą linię.

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do przygotowania dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada około 5 kilogramów makaronu rocznie, dlatego warto dowiedzieć się w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Wiele osób uważa, że jak ognia powinny unikać go wszystkie osoby na diecie. Wynika to z powszechnego mniemania, że jest to potrawa niezwykle tucząca. Jak się okazuje, wcale tak nie jest....

  • Po co nam żelazo?

    Jest łatwo dostępne. Często jednak się zdarza, że mamy go we krwi za mało. A to osłabia organizm.

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Super żywność po polsku – dieta, która pomoże wygrać z objawami wiosennego przesilenia

    ...wspaniale smakować i aromatycznie pachnieć wymieszany z makaronem i serem ale także rozsmarowany na bagietce podpieczonej w piekarniku - mówi Wiktor Kowalski. Na przekór syndromom Dieta z pewnością...

  • Makaron to jedno z tych dań, które najchętniej przygotowujemy w polskich domach. Dzieje się tak zwłaszcza wtedy, gdy brakuje nam czasu. Jest to niezwykle uniwersalny składnik, który doskonale sprawdza się w wielu różnych potrawach. Co powinniśmy o nim wiedzieć? Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół...