• Informacje na temat:

    sałatki z majonezem i selerem

Przepisy na temat: sałatki z majonezem i selerem
Artykuły na temat: sałatki z majonezem i selerem
  • Sałatka z selera naciowego i jabłek

    ...umyj, obierz, podziel na ćwiartki i pokrój w kostkę. Dodaj do selera. Rodzynki namocz we wrzątku, a gdy będą pulchne, osusz i wsyp do sałatki. Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ze składnikami sałatki. Na koniec posyp połówkami orzechów włoskich i podawaj. Czas przygotowania: 30 minut Przepis dla 4 osób Przepis pochodzi z książki "Sałaty i sałatki"

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Król seler

    ...i marzenie o sałatce jarzynowej zostanie spełnione.   Przepisy z selerem w roli głównej: sałatki, surówki, zupy i… pasztet!(...)Zapach gotowanego w Komorowie selera zawsze kojarzył się z nadchodzącym Bożym Narodzeniem. W moim domu gotowano go przed tym świętem do sałatki jarzynowej. Tęsknię za prawdziwą sałatką, w której...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Sałatka z łososiem

    Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę. Korniszony oraz oczyszczoną paprykę także pokrój w drobną kostkę. Posiekaj seler oraz koperek. Łososia porwij na kawałki. Wymieszaj dokładnie jogurt z majonezem, doprawiając do smaku pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z sosem. Zobacz także:

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Lekka sałatka ziemniaczana z chrzanem

    Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w skórce, po ugotowaniu obrać. Seler ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę zetrzeć drobno i nie gotować. Obrać jabłko, zetrzeć na grubej tarce i pokropić sokiem z cytryny. Przygotować krem: wymieszać chrzan ze śmietaną i majonezem. Zamiast śmietany można użyć jogurtu. Ziemniaki pokroić w kostki, dodać pokrojony seler, marchewkę, jabłko. Wszystko polać...

  • Podstawowe wiadomości o zasadach łączenia warzyw, owoców i innych składników z odpowiednimi dressingami. Smaczne przepisy - klasyczne i proste z praktycznymi poradami. Pomysłowe propozycje na kolorystyczne i smakowe połączenia.

  • Pyszna i prosta sałatka Waldorf

    ...włoskie. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem. Odstaw sałatkę na godzinę do lodówki. Tradycyjnie podaje się ją na liściu sałaty, ale można też nałożyć samą do miseczek. Zobacz także:

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...