• Informacje na temat:

    sałatki z majonezem i selerem

Przepisy na temat: sałatki z majonezem i selerem
Artykuły na temat: sałatki z majonezem i selerem
  • Sałatka jarzynowa z majonezem

    ...groszkiem. 4. Wymieszaj wszystko z majonezem i musztardą. Dopraw pieprzem  i solą.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Sałatka z selera naciowego i jabłek

    ...umyj, obierz, podziel na ćwiartki i pokrój w kostkę. Dodaj do selera. Rodzynki namocz we wrzątku, a gdy będą pulchne, osusz i wsyp do sałatki. Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ze składnikami sałatki. Na koniec posyp połówkami orzechów włoskich i podawaj. Czas przygotowania: 30 minut Przepis dla 4 osób Przepis pochodzi z książki "Sałaty i sałatki"

  • Sałatka to bomba witaminowa, która idealnie sprawdzi się podczas jesiennych i zimowych wieczorów. Od dzisiaj nie będzie już kojarzyć się tylko z dietą. Oto sześć najpopularniejszych sałatek serwowanych niemal w każdym zakątku kuli ziemskiej. Fot. 123RF/Picsel Wielkimi krokami zbliżają się Andrzejki, a w raz z nimi czas spotkań w gronie bliskich i znajomych. Wielu z was z pewnością zdecyduje się na zaserwowanie gościom sałatki. Tylko czym ich zaskoczyć? Warto zapomnieć o przypadkowych...

  • Sałatka z łososiem

    Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę. Korniszony oraz oczyszczoną paprykę także pokrój w drobną kostkę. Posiekaj seler oraz koperek. Łososia porwij na kawałki. Wymieszaj dokładnie jogurt z majonezem, doprawiając do smaku pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z sosem. Zobacz także:

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Król seler

    ...i marzenie o sałatce jarzynowej zostanie spełnione.   Przepisy z selerem w roli głównej: sałatki, surówki, zupy i… pasztet!(...)Zapach gotowanego w Komorowie selera zawsze kojarzył się z nadchodzącym Bożym Narodzeniem. W moim domu gotowano go przed tym świętem do sałatki jarzynowej. Tęsknię za prawdziwą sałatką, w której...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Lekka sałatka ziemniaczana z chrzanem

    Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w skórce, po ugotowaniu obrać. Seler ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę zetrzeć drobno i nie gotować. Obrać jabłko, zetrzeć na grubej tarce i pokropić sokiem z cytryny. Przygotować krem: wymieszać chrzan ze śmietaną i majonezem. Zamiast śmietany można użyć jogurtu. Ziemniaki pokroić w kostki, dodać pokrojony seler, marchewkę, jabłko. Wszystko polać...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...