• Informacje na temat:

    salatki z fasolka biala

Przepisy na temat: salatki z fasolka biala
  • Sałatka fasolowa

    Pożywna i smaczna.

  • Fasolka dobra na każdą porę roku.

  • Sałatka z ryżem i klasycznym sosem.

  • Sałatka ułożona na półmisku warstwami, wygląda bardzo apetycznie i niezwykle wykwintnie. Natomiast dzięki połączeniu fasolki i słodkiej marchwi ma wyjątkowy smak i jest nader sycąca :). Co ważne fasolka boundelle została ugotowana na parze , dzięki temu zawiera wszystkie swoje cenne właściwości- minerały i witaminy. Polecam wszystkim niezależnie od wyznań czy stosowanych diet.

  • Składniki: 1 puszka groszku konserwowego, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 1 puszka fasolki białej konserwowej, 1 puszka fasolki czerwonej konserwowej, 1 mała cebulka, majonez, pieprz, sól.

  • Co tu pisać? Nic, trzeba po prostu zrobić i już!

  • Sałatka cebulowa z tymiankiem

    Z fasolką i jajkiem.

  • Świetna zamiast surówki, lub podana z pieczywem jako lekkie danie główne.

  • Potrawy na cały tydzień

    Te danie posmakują całej rodzinie!

  • pyszna salatka w sam raz do ziemniaczkow i kotlecika :)

Artykuły na temat: salatki z fasolka biala
  • Nie rób tego wątrobie

    Co jeść, gdy choruje się na zapalenie wątroby? ​Potrawy powinny być lekkostrawne - białe pieczywo, warzywa na parze oraz chude gotowane mięso i ryby. Należy wykluczyć dania smażone i ciężkostrawne, ograniczyć tłuszcze - używać minimalnych ilości masła, oleju rzepakowego lub oliwy.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Co jeść, by ograniczyć zagrożenie nowotworem?

    ...pierś z kurczaka z czarnym pieprzem, fasolka gotowana, kapusta kiszona, sok jabłkowy lub rosół z kury, ziemniaki z wody, jajko sadzone, duszona marchewka, kompot truskawkowy. Podwieczorek Placek...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • Co należy jeść, żeby poprawić metabolizm

    Powinno się dostarczać dużo błonnika (25 g dziennie) - świeżych warzyw i owoców, a także gruboziarniste pieczywo i kasze.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Co jeść, gdy mamy przesuszoną skórę?

    ​Na talerzu powinno się znaleźć dużo produktów bogatych w kwasy omega-3 - ryb morskich, olejów roślinnych, orzechów.

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Zazieleń swoje codzienne... menu

    "Clean is green"- tak w skrócie można wyrazić trend, jaki opanował Instagrama i fanów zdrowego żywienia. Ambasadorami nurtu są... zielone zupy i koktajle polecane wiosną, kiedy budzimy się z zimowego snu chcąc szybkiego powrotu do formy.

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...