• Informacje na temat:

    salatki wiosenne bez majonezu

Przepisy na temat: salatki wiosenne bez majonezu
  • Rzodkiewka w roli głównej

    Smaczne i pełne witamin - rzodkiewki. Bez nich nie obejdzie się żadne wiosenne menu.

  • Wspaniala salatka na wiosenne dni.

  • Uwielbiam pasty do kanapek - a jajeczne w szczególności :) Pyszna pasta jajeczna wbrew pozorom doskonale smakować może bez majonezu - którego 1 łyżka ma aż 166 kcal! Fit pasta jajeczna, którą Wam dzisiaj proponuję ma w jednej porcji (na 1 kanapkę - 2 łyżki) - tylko 45 kcal :) Czyli jedna kromka chleba z pastą to około 100 kcal! A jaka pycha :) Pasta wystarcza na około 8 kanapek, więc na większą "wyżerkę" - róbcie od razu podwójną porcję! (Na przykład na zbliżające się święta wielkanocne -...

  • Marchewki wprowadzają na stole świeżość i powiew wiosny

  • soczysta, świeża i sycąca :) bardzo fit, idealna w diecie lekkostrawnej, dla tych, którzy nie bardzo mogą jeść cebulę... przepis jest bez sosu :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Wiosenne roladki"

  • Jajka pod pierzynką z majonezu i warzyw, znakomite na przystawkę lub wiosenne śniadanie.

  • Prosta i bardzo smaczna sałatka. Świeży ogórek, rzodkiewka i koperek smakują bardzo wiosennie.

  • Łososiowe jajka bardzo proste i szybkie. Bardzo lubię jajka nadziewane łososiem wędzonym. Polecam jako wiosenną przekąskę i na kolacje.

  • Prosto, łatwo i przyjemnie

Artykuły na temat: salatki wiosenne bez majonezu
  • Pomysły na pyszne i pełne kolorów wiosenne śniadania z marką WINIARY!

    ...z nas nie wyobraża sobie śniadania bez pysznych kanapek: my proponujemy na wiosenne śniadanie przygotować chrupiące tosty, z pastą rzodkiewkową. Do ich przygotowania potrzebne nam będą: 2 łyżki(...)! Propozycja jest idealna na pyszne śniadanie, czy też poranne spotkanie ze znajomymi. Do jej przygotowania potrzebujemy: 5 łyżek Majonezu Delikatnego WINIARY, średniej wielkości sałaty lodowej, ogórka...

  • Kto wymyślił Dzień Bez Mięsa? Wariat - powiedzą jedni. Idealista - krzykną drudzy. Ten wariat i idealista pochodził z Ameryki i należał do grupy aktywistów z organizacji na rzecz przestrzegania praw zwierząt. Jako zwolennik diety wegetariańskiej, zainicjował Dzień Bez Mięsa, chcąc zwrócić uwagę na jej zalety. Zgadzamy się z nim czy nie, chcemy słuchać, czy wręcz przeciwnie, jedno trzeba mu oddać - człowiek ów wybrał sobie idealną datę. 20 marca, czyli w dzień przed nadejściem kalendarzowej...

  • Słoneczna pogoda zachęca nas do aktywnego odpoczynku na świeżym powietrzu i wspólnych wypadów za miasto. Wiosenne pikniki, weekendy na działce czy wylegiwanie się w ogródku to idealna pora nie tylko na długo wyczekiwany wypoczynek, ale także na wyśmienitą, grillową ucztę! Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne i soczyste mięsa, pieczone warzywa, szaszłyki czy kolorowe sałatki koniecznie przygotuj...

  • Planujesz piknik i nie wiesz, jakie przekąski zabrać ze sobą w plener? Żaden problem! Wykorzystaj pomysły naszych użytkowników, a zyskasz pewność, że zaserwujesz bliskim smaczny i niebanalny posiłek. Fot. 123RF/Picsel Wiosna dostarcza nam wielu okazji do spotkań z bliskimi na łonie natury. Kiedy temperatury zaczynają oscylować w granicach 25 stopni, aż trudno powstrzymać się przed zorganizowaniem grilla lub pikniku. Z pewnością wielu z was w takiej sytuacji zastanawia się nad tym, jakie...

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    Cieplejsze, wiosenne dni, zielone pąki na drzewach, czy rozkwitające żonkile to pierwsze zwiastuny zbliżającej się wiosny, ale także i Świąt Wielkanocnych. Ten radosny czas pełen spotkań z najbliższymi kojarzymy z tradycyjnymi, pysznymi potrawami. Nie wyobrażamy sobie przecież, aby na świątecznym stole zabrakło białego barszczu bądź żurku, jajek w majonezie czy kolorowych mazurków. Zanim jednak...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Dumny Cezar

    ...rzymskiej. Pełnej smaku, wyrazistej. Kolejna rzecz to aromatyczne, ostre, pełne smaku anchois. Bez nich sałata Cezar nie istnieje! Grzanki? Robimy je sami z cienkich plastrów podsmażonej w oliwie bagietki...

  • Podczas gdy przyroda budzi się do życia, u ludzi można zauważyć spadek formy, zmęczenie i apatię. To objawy przesilenia wiosennego. Jak sobie z nimi poradzić? Warto zwrócić uwagę na swoją dietę! Jak zwalczyć przesileniowe zmęczenie? Zobacz film: Dzień Dobry TVN/x-news Czy brać witaminy wiosną? Zobacz, co na ten temat mówi dr Piotr Gryglas: Dzień Dobry TVN/x-news

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    Wielkanoc – wielu z nas nie wyobraża sobie jej bez klasycznego żurku z białą kiełbasą, mazurka czy faszerowanych jajek. A może tym razem zrobić coś inaczej? Chcesz nieco odświeżyć wielkanocny stół? Tradycyjnie czy nowocześnie – jeśli co roku masz ten dylemat, to ten tekst jest dla ciebie! Zainspiruj się!

  • Sezon na świeże warzywa i owoce w pełni, a więc czas najwyższy przygotowywać sałatki! Ale jak komponować składniki? Jakich sosów używać? I jak te sosy przyrządzać? Radzi szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Jakie sosy najlepiej łączyć z poszczególnymi gatunkami sałat? Gatunki sałat różnią się konsystencją - kruchością oraz smakiem, co sprawia, że powinno się je łączyć z odmiennymi rodzajami sosów. Sałaty o kruchych i grubych liściach, jak lodowa i rzymska, najlepiej smakują z delikatnymi...