• Informacje na temat:

    sałatki amatorskie

Przepisy na temat: sałatki amatorskie
Artykuły na temat: sałatki amatorskie
  • Kosztuje słono

    Powinniśmy jeść mniej soli, bo jej nadmiar w diecie bywa przyczyną wielu chorób, ostrzegają lekarze: interniści, kardiolodzy, pediatrzy. Jak to zrobić, skoro jest w chlebie, serach, wędlinach? I czy wszyscy maja jej unikać? Kto może solić więcej, kto z umiarem, a kto nie powinien w ogóle i z czego warto zrezygnować, by nie przesolić, radzi dietetyk.

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Kosztuje słono

    Powinniśmy jeść mniej soli, bo jej nadmiar w diecie bywa przyczyną wielu chorób, ostrzegają lekarze: interniści, kardiolodzy, pediatrzy. Jak to zrobić, skoro jest w chlebie, serach, wędlinach? I czy wszyscy mają jej unikać? Kto może solić więcej, kto z umiarem, a kto nie powinien w ogóle i z czego warto zrezygnować, by nie przesolić, radzi dietetyk.

  • Podstawowe wiadomości o zasadach łączenia warzyw, owoców i innych składników z odpowiednimi dressingami. Smaczne przepisy - klasyczne i proste z praktycznymi poradami. Pomysłowe propozycje na kolorystyczne i smakowe połączenia.

  • Jakoś to będzie - czyli jak?

    ..."harcerki" i amatorskiego podejścia organizatorów do sprawy. Zrobię to z szacunku. Do siebie, kolegów z zespołu i Was, drodzy słuchacze. Nie mam zamiaru brać udziału w rozpowszechnianiu bylejakości...

  • Sałatka to bomba witaminowa, która idealnie sprawdzi się podczas jesiennych i zimowych wieczorów. Od dzisiaj nie będzie już kojarzyć się tylko z dietą. Oto sześć najpopularniejszych sałatek serwowanych niemal w każdym zakątku kuli ziemskiej. Fot. 123RF/Picsel Wielkimi krokami zbliżają się Andrzejki, a w raz z nimi czas spotkań w gronie bliskich i znajomych. Wielu z was z pewnością zdecyduje się na zaserwowanie gościom sałatki. Tylko czym ich zaskoczyć? Warto zapomnieć o przypadkowych...

  • w piatek bylismy na firmowej imprezie, w pieknym miejscu, osrodek wypoczynkowy, las jeziora, metr sniegu, karczma chłopska... był kulig z pochodniami,...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...

  • Marka Fit&Easy poszerzyła swoje portfolio o kolejne dwa nowe smaki w kategorii sałatek gotowych. Poza obecną już na rynku sałatką z rukolą i mozzarellą oraz sałatką z roszponką i szynką, od połowy stycznia konsumenci mogą spróbować dwóch nowych kompozycji smakowych - sałatki greckiej i sałatki z tuńczykiem.   Wszystkie sałatki charakteryzuje wygoda i łatwość przygotowania. Sałatka grecka to kompozycja świeżych sałat, sera typu śródziemnomorskiego, czarnych oliwek, pomidorków koktajlowych i...