• Informacje na temat:

    salatkaz kaparami

Przepisy na temat: salatkaz kaparami
Artykuły na temat: salatkaz kaparami
  • Gotuj jak szef kuchni! Znany polski szef kuchni Robert Sowa przedstawia restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni. Naucz się przyrządzać: • Pieczoną polędwicę wołową w skorupce ziołowej z białą fasolą • Pierś indyczą w panco z sałatką włoską • Crumble z orzechów włoskich z truskawkami, tymiankiem • Zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem • Papardele z sosem serowym z brokułami...

  • Za nami kolejna edycja festiwalu Fine Dining Week. Mamy nadzieję, że nie przegapiliście szansy na wypróbowanie specjalnego menu w najlepszych restauracjach w kraju. Nasza redakcja odwiedziła krakowską restaurację Albertina. Festiwal Fine Dining Week jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami...

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić... Fot. 123RF Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy....

  • Grillowanie to „polski sport narodowy” - wtopiło się w polski krajobraz tak bardzo, że nie zastanawiamy się, skąd do nas przyszło i kiedy. Tymczasem grill na świeżym powietrzu, będący formą spędzania czasu, okazją do spotkania ze znajomymi czy rodzinnego świętowania, nie ma w Polsce długiej historii. Moda na grillowanie przyszła u nas dopiero wraz z transformacją ustrojową.Jak się zaraz okaże, grill to prawdziwy obieżyświat i bywalec wszystkich kontynentów. Oznacza to dla nas mnóstwo...

  • Zbliżają się Andrzejki, Sylwester i okres karnawału. W nadchodzących miesiącach nie zabraknie okazji do spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Urządzając przyjęcie chcemy sprawić naszym gościom jak najwięcej przyjemności i zaskoczyć ich ciekawymi potrawami. Sprawdźcie, jakie pomysły na imprezowe dania mają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli...

  • Co powiecie na propozycję Julii? Sałatka, ciasto i jajka faszerowane awokado - brzmi nieźle! Ciasto2½ szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia duża szczypta soli15 dag żółtego sera5 dag szynki 2 duże (pokrojone w kostkę) cebule1 łyżka oliwy5 dag boczku 2 jaja1 szklanka mleka ½ kostki masła2 łyżki czubrycy Sałatka1 sałata lodowa1 opakowanie pomidorków koktajlowych1 słoik suszonych pomidorów w oleju1 opakowanie mozzarelli1 opakowanie sera feta 1 awokado nasiona słonecznika do smakuoliwa z...

  • Tak! Znamy już nazwiska pierwszych półfinalistów konkursu Bloggerchef. Co więcej znamy także przepisy, którymi zachwycili jury. Zobaczcie sami i przekonajcie się, czy znajdziecie tu coś dla siebie. Dla wszystkich zainteresowanych mamy wspaniałą wiadomość w nowym Roku ukaże się publikacja - książką z konkursowymi przepisami bloggerów! Jolanta Perz-Straga DANIE GŁÓWNE: Pizza-roladki z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami Pizza w kształcie Roladki jest poręczna, gdyż można sobie odrywać...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Jeżeli sądzisz, że wszystkie książki kucharskie są takie same, a każdy przepis można znaleźć w internecie, jesteś w błędzie... „Kuchnia włoska" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, dzięki której gotowanie z codziennego obowiązku przerodzi się w prawdziwą sztukę i wielką przyjemność. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne dylematy typu: co to znaczy „w...