• Informacje na temat:

    salatka ze szparagów i fasolki

Przepisy na temat: salatka ze szparagów i fasolki
  • Makaron z fasolką i groszkiem

    Składniki: pół paczki makaronu świderki 40 dag fasolki szparagowej mrożonej pęczek zielonych szparagów ze słoika puszka groszku konserwowego sól pieprz Przygotowanie: 1. Makaron gotuj w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Szparagi osącz z zalewy, pokrój na mniejsze kawałki. Fasolkę ugotuj w naczyniu na parze. Ostudź, pokrój na kawałki. 2. Makaron...

  • Orzeźwiająca majowa sałatka ze pysznej nowalijki.

  • Awokado - kulinarna mała czarna

    W modzie i żywieniu każdy rok przynosi nowe trendy. Co będzie spożywczą małą czarną, a co, podobnie jak dzwony, zagości jedynie sezonowo? Prym wciąż wiedzie awokado, nowością jest hawajska sałatka poke. Jedno jest pewne kolorem roku na wybiegu i talerzu jest zieleń.

  • Szybka i pyszna.

  • Smaczny pomysł na "Sałatka ze szparagów i truskawek"

  • Kuchnia z warzywami. Sezon szparagowy w pełni. To kari można przygotować zarówno z zielonymi jak i białymi szparagami.

  • Delikatna, pyszna zupa krem z białych szparagów. Spróbujcie póki szparagi są z nami :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa ze szparagów"

  • Smaczny pomysł na "Terrinki ze szparagów"

Artykuły na temat: salatka ze szparagów i fasolki
  • Pyszna fasolka

    ...na maśle bułką tartą. Ale warto też wykorzystać fasolkę w znacznie nowocześniejszych daniach.  Fasolka à la szparagi w szynce Składniki: 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej, 20 dag plastrów szynki(...). Część szczypiorku sparzyć krótko we wrzątku, resztę pozostawić do dekoracji. Porcje fasolki owijać w plastry szynki, związać sparzonym szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Zapiecz w piekarniku...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Sałatka z kurczakiem i warzywami zawijanymi w bekonie

    ...g zielonej fasolki, obranej 200 g szparagów, obranych 200 g brokułów z łodygami 8 plastrów bekonu 15 ml brązowego cukru 5 ml sosu sojowego 15 ml oliwy z oliwek Przygotowanie...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Tabbouleh z bobem i z fasolka

    To danie z basenu Morza srodziemnego a raczej salatka badz przystawka. Najbardziej znane jest w wersji libanskiej wchodzacej w sklad slynnego mezze. We...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Tuńczykowe obiady

    Filety z tej ryby można smażyć na patelni w towarzystwie różnych warzyw, a smak gotowego tuńczyka wyeksponować w najróżniejszych sałatkach.

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Cielęcina w młodych marchewkach i menu na ten tydzień… pracowity tydzień.

    ...?   Z nowych przepisów: - risotto cytrynowe z krewetkami - makaron z sosem z zielonych szparagów - sałatka rodem z Sardenii z rukolą, malutkim makaronem sardi oraz mozarellą di buffala...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...