• Informacje na temat:

    sałatka z ziemniaków i fasoli

Przepisy na temat: sałatka z ziemniaków i fasoli
  • Sałatka z białą fasolą

    Zdrowa i sycąca.

  • Na lekki, letni obiad - ziemniaczana sałatka z bobem i fasolką szparagową w zielonym pesto z dodatkiem migdałów

  • Z czego skomponować zimową z sałatkę?

    Nie, sałatka jest nie tylko letnim daniem. Jakie składniki sprawią, że skomponujemy doskonała sałatkę również w zimie? Na to pytanie odpowiadają Maeli Le Borgne i Alexandra Retion, dietetyczki(...) roślinnego skomponujmy ją z jęczmieniem, komosą ryżowa lub brązowym ryżem - poleca Maela Le Borgne. W proponowanym menu mamy sałatkę z fasoli mun, marchwi i wędzonego kurczaka, kurkumy i prażonych...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z ziemniaków i fasoli"

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    Zamiast zwykłego obiadu możesz zaserwować rodzinie sycącą sałatkę warzywną z dodatkiem mięsa, ryb, makaronu, sera lub ziemniaków. Nikt się jej nie oprze!

  • Dla osób lubiących fasolę.Taka sałatka jest doskonałym dodatkiem do pieczonych mięs i pieczonej białej kiełbasy.

  • Pieczarki na 10 sposobów

    ...np. zapieczone. Pastę do nafaszerowania tych grzybów możesz zrobić np. na bazie jajek, fasoli lub sera. Do jarskich kotletów Bezmięsne kotlety, np. z jajek czy warzyw, będą o wiele lepiej smakowały...

  • Sałatka z fasoli z kurczakiem

  • Potrawy na cały tydzień

    ....  Sałatka z fasoli 1. Fasolkę szparagową i fasolę białą ugotuj w osolonej wodzie lub na parze. Czerwoną cebulę pokrój, jajka ugotuj na twardo. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach(...) naprzemiennie ziemniaki, i mięso. Zapiekaj 30 minut w temp. 180 st. C. Pod koniec posyp startym żółtym serem i natką.  Sałatka z czerwonej kapusty Sposób przygotowania 1. Kapustę...

  • Pyszna sałatka z ziemniaków, jajka i bekonu. Doskonała jako dodatek do potraw z grilla.

Artykuły na temat: sałatka z ziemniaków i fasoli
  • Smaczna i zdrowa fasola

    Fasolowa z boczkiem Składniki na 6 porcji : 30 dag fasoli jaś, cebula, 2 ząbki czosnku, 30 dag ziemniaków, 30 dag wędzonego boczku w plasterkach, 1 i 1/2 litra mięsnego wywaru, 30 dag kości(...) połówką orzecha. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 15 minut Porcja: 450 kalorii Kotlety z fasoli Składniki na 6 porcji : 40 dag białej fasoli, 6 plastrów wędzonego boczku, cebula, 4 liście...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Pyszne sałatki

    ...daje ogromne możliwości wyboru składników, z których przysmak powstanie. Sałatka może być delikatna w smaku lub pikantna. Jeśli przyrządzimy ją z owoców, zmieni się w kolorowy deser, który z apetytem zje nawet roczny szkrab. W odróżnieniu od sałaty i surówki, które serwujemy jako dodatek do głównego dania, sałatka to pełnowartościowa potrawa i dobry pomysł na rodzinną przekąskę. Sałatka dla skrzatka...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Pokrzywa dla zdrowia i urody

    .... Schłodzonym ciastem wylep dno i boki formy do tarty. Spód ciasta nakłuj w kilku miejscach widelcem. Przykryj papierem do pieczenia i wsyp kilka garści suchej fasoli lub grochu. Piecz 15 minut(...) wieprzowych, 3 średnie marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 4-5 średnich ziemniaków, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek pieprzu oraz ziela angielskiego, 4-5 garści liści młodych pokrzyw, 2-3 jajka...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Co jeść, aby ulżyć w dnie moczanowej?

    W umiarkowanym stopniu można jeść fasolę, szpinak, buraki, kapustę włoską. Należy wyeliminować alkohol, wędliny, podroby, tłuste ryby morskie, napoje słodzone. Śniadanie  Kasza jaglana z jabłkami, kawa zbożowa albo dwa jajka na miękko, grahamka, sałatka z pomidorów i bazylii, herbata owocowa. Drugie śniadanie Dwa ciastka owsiane, miseczka czereśni, herbata owocowa. Obiad Zupa...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Fot. 123RF/Picsel Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich najwięcej w niedojrzałych owocach,...

  • Cała prawda o sałacie

    .... Lżejszy majonez Gęsty majonez niezbyt dobrze rozprowadza się w sałatkach. Dlatego rozcieńczam go sokiem z kwaszonych ogórków i jogurtem naturalnym. W efekcie majonez nie jest taki tłusty, a sałatka zyskuje ostrzejszy smak. Z przyprawami Jeśli do sałatki używam gotowanych warzyw strączkowych, np. fasoli lub ciecierzycy, mieszam je z przyprawami lub ziołami kiedy są jeszcze ciepłe. Wtedy...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...