• Informacje na temat:

    sałatka z warzyw konserwowych

Przepisy na temat: sałatka z warzyw konserwowych
  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    Zamiast zwykłego obiadu możesz zaserwować rodzinie sycącą sałatkę warzywną z dodatkiem mięsa, ryb, makaronu, sera lub ziemniaków. Nikt się jej nie oprze!

  • Sałatka jarzynowa

    Składniki na 8 porcji: - 3 marchewki, - 1 pietruszka, - kawałek selera, - 4 jajka, - jabłko, - cebula, - sól, puszka groszku konserwowego, - 4-5 ziemniaków, - 2 kiszone ogórki, - słoik majonezu dekoracyjnego, - pieprz, - sok z cytryny, - natka Przygotowanie: 1. Jajka ugotować na twardo. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler obrać. Warzywa zalać posolonym wrzątkiem i ugotować...

  • Pyszna sałatka na imprezki doskonała do mięs.

  • Rodzinne śniadanie

    Jajka z majonezem, biała kiełbasa, żurek i sałatka jarzynowa to klasyka, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Anna Starmach zdradza najprostsze sposoby na wielkanocne przysmaki.

  • Ostatnio w mojej kuchni króluje ryż we wszystkich możliwych postaciach. Postanowiłam stworzyć sałatkę w sumie ze wszystkiego co miałam na półkach z przetworami. Efekt wyszedł zadowalający. Lekka, smaczna a do tego zdrowa przekąska do dań głównych jak i do pracy.

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    ...doprawić na ostro i podać np. z pieczywem, z grzankami lub uprażonymi pestkami słonecznika. 2. W wielu sałatkach. Groszek doskonale sprawdzi się zarówno w tradycyjnej sałatce jarzynowej, jak też w sałatkach z mięsem lub rybami. Idealnie pasuje np. do sałatki śledziowej z ziemniakami lub jabłkiem. 3. Pasta do kanapek. Zmiksowany zielony groszek konserwowy, doprawiony do smaku solą oraz pieprzem...

  • Pyszna i bardzo prosta salatka!!!

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Ten owoc o słodko-kwaskowym smaku dobrze komponuje się nie tylko z deserami. Warto odkryć także jego pyszne połączenie z drobiem, warzywami, a nawet... rybą!

  • To nie pomyłka, nie z kiszonych tylko z konserwowych ogórków ;). Zupka jest pyszna - łagodniejsza w smaku... Super

Artykuły na temat: sałatka z warzyw konserwowych
  • Ekspresowe dodatki, czyli letnie sałatki

    Dbajmy o to, żeby sałatki zawsze były zrobione ze świeżych owoców i warzyw. Zamiast majonezu używajmy lekkich sosów jogurtowo-ziołowych lub winegretu. Nie żałujmy aromatycznych przypraw i ziół. Miętowa sałatka z truskawkami, serem feta i czarnymi oliwkami Soczyste truskawki i feta, obtoczona w posiekanej mięcie i pieprzu, na liściach rukoli, z dodatkiem szczypiorku i miodowo miętowego sosu...

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Lekkie sałatki

    ...sałatka z jajek na twardo, konserwowych: groszku i kukurydzy, świeżego ogórka i pomidorów. Większe składniki kroimy w kosteczkę i mieszamy z sosem z majonezu light i śmietany. Najprostsza sałatka(...)Witaminy, mikroelementy błonnik regulujący przemianę materii - to największe skarby letnich warzyw i owoców. Nigdy nie smakują tak dobrze jak w lecie, skomponowane w pyszną sałatkę. Do najlżejszych...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Bardzo banalna opowieść o rosole i o sałatce…

    ..., i gnębiona chorobą zakasałam rękawy i ugotowałam sobie to co lubię!   Jak możecie zobaczyć na zdjęciach był to rosół a jak rosół to wiadomo z warzyw robi się sałatkę, bo takie ugotowane w rosole(...) w moich przepisach – 1 l bulionu to mój domowy bulion czy to rosół z kury, czy z cielęciny czy z warzyw… gdyż nie używam kostek, choć zdarza mi się używać koncentratu z galaretki albo saszetek z suszem...

  • Czy wiedzieliście, że kiełkujące warzywa, które często uważamy za nienadające się do spożycia, można ponownie wykorzystać? Podobnie jest z pestkami owoców, warzyw, a nawet ich skórkami. Poznajcie kilka trików, dzięki którym dacie warzywom drugie życie. Cebula i czosnek puściły łodygi, a ziemniaki zapuściły „wąsy"? To żaden problem! W takich sytuacjach można ponownie je wykorzystać i w doniczce na parapecie zasadzić warzywa wcześniej sklasyfikowane jako odpady. Podobnie jest z obierkami i...

  • Dietetyczne kiszonki

    Są witaminową bombą i sprzyjają dbaniu o linię. Poddane kiszeniu warzywa czy owoce tracą cukier, a zyskują kwas mlekowy, odtruwający organizm. Kiszonki to podstawa diet oczyszczających.

  • Opinie na temat mrożonek są podzielone: niektórzy uważają je za szkodliwe i wykluczają z diety, dla innych są źródłem witamin w trakcie zimy i podstawą wartościowych dań obiadowych. Dziś, dzięki odkryciom naukowców, wiemy, że mrożonki są równie wartościowe jak świeże produkty, a niekiedy nawet zdrowsze. Fot. 123RF/Picsel Według naukowców z Hallam University w Sheffield mrożone warzywa i owoce mogą być zdrowsze niż świeże - dzieje się tak dlatego, że zamraża się świeżo zebrane warzywa, pełne...

  • Pomysły na pyszne i pełne kolorów wiosenne śniadania z marką WINIARY!

    Ciepłe promienie słońca za oknami to najlepszy dowód na to, że wiosna zbliża się wielkimi krokami. Pierwsze warzywa na straganach kuszą nas swoimi kolorami i przywołują na myśl wiosnę. Warto nacieszyć nimi nie tylko oko, ale także podniebienie. Proponujemy na początek odświeżyć po zimie swoje śniadaniowe menu i skorzystać z pomysłów marki WINIARY na pyszne, pełne nowalijek posiłki. Wprowadzą nas...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...