• Informacje na temat:

    sałatka z tuńczyka i brokuła

Przepisy na temat: sałatka z tuńczyka i brokuła
Artykuły na temat: sałatka z tuńczyka i brokuła
  • Pyszne sałatki

    .... Maluchy chętnie zjedzą także danie z obgotowanych drobnych różyczek kalafiora i brokuła, wymieszanych z posiekanym jajkiem na twardo oraz majonezem. Kilkulatka może skusić sałatka z wędzonego(...) daje ogromne możliwości wyboru składników, z których przysmak powstanie. Sałatka może być delikatna w smaku lub pikantna. Jeśli przyrządzimy ją z owoców, zmieni się w kolorowy deser, który z apetytem zje...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Rukola święci triumfy

    We Francji i Włoszech spotkamy ją w makaronach i sałatkach albo rozrzuconą na pizzy. W Polsce na dobre zagościła kilka lat temu i od razu zrobiła zawrotną karierę.

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Co powinnaś jeść, by wzmocnić paznokcie?

    ...z dyni, 3 śliwki i kubeczek jogurtu. Kolacja Papryka faszerowana mięsem z indyka i brązowym ryżem z natką pietruszki i sosem pomidorowym, woda z cytryną albo sałatka z ryżu, tuńczyka, kukurydzy(...)Powinnaś również zapewnić swoim paznokciom niezwykle dla nich ważne minerały: krzem, miedź i cynk. Znajdziesz je w chudym mięsie, nabiale i rybach, jajach, kukurydzy, brokułach, marchwi, pomidorach...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Wzmocnij mięśnie dietą

    Garść orzechów i pomarańcza, herbata albo sałatka z ryżu brązowego z tuńczykiem, ogórkiem, papryką, woda z cytryną.  Obiad  Zupa fasolowa, kasza gryczana, bitki wołowe, mizeria, sok jabłkowy albo krem z dyni, gotowana pierś z marchewką i porem, ryż, sałata z pomidorami, kompot. Podwieczorek Sałatka owocowa, woda z limonką lub garść migdałów, sok.  Kolacja  Łosoś pieczony z grzybami...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Co jeść, żeby pamięć nas nie zawodziła?

    Pij codziennie zieloną herbatę  i napar z szałwii. Unikaj nadmiaru cukru i tłuszczów zwierzęcych. Śniadanie Dwie kanapki z razowca z indykiem i awokado, kakao albo owsianka na mleku z borówkami i porzeczką, czarna kawa.  Drugie śniadanie  Sałatka z brązowego ryżu, tuńczyka, ciecierzycy i pora, woda z cytryną albo garść orzechów i migdałów, czekolada pitna.  Obiad  Zupa krem z pomidorów...

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...