• Informacje na temat:

    salatka z szynki ananasa selera kukurydzy sera

Przepisy na temat: salatka z szynki ananasa selera kukurydzy sera
  • Sałatka warstwowa z selerem

    Składniki: - 1 słoiczek selera, - 1 puszka kukurydzy, - puszka ananasów, - 35 dkg szynki, - 6 jajek, - majonez, - 30 dkg żółtego sera. Sposób przyrządzenia: W przezroczystym naczyniu układać kolejno: seler, kukurydzę, ananasy pokrojone w kostkę, majonez, szynkę pokrojoną w kostkę, jajka posiekane, majonez, na to starty żółty ser. Czas przygotowania 30 min. Koszt ok. 20 zł. Porcja...

  • Ta sałatka zawsze się udaje i wszystkim smakuje!

  • Sałatka warstwowa - Agnieszka

    ...1 słoik selera marynowanego firmy Rolnik (lagodny), 1 puszka ananasów, najlepiej juz pokrojonych w kostkę, 5 plastrów szynki, 1 puszka kukurydzy, 3 jaja na twardo, 100 gramów ser żółty np. Gouda...

  • Pyszna i szybka do zrobienia u mnie w domu przez wszystkich lubiana..

  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    ...krojonych w paski ogórków kiszonych. Wyborna sałatka Kawałki pieczonej szynki mogą także stać się bazą do przygotowania wybornej sałatki. Do pokojonej w kostkę szynki dodaj kawałki ananasa z puszki, pokrojone w kostkę jajka ugotowane na twardo, puszkę kukurydzy, cebulę pokrojoną w piórka, jabłka pokrojone w kostkę i słoik marynowanego selera. Całość połącz majonezem i dopraw solą oraz...

  • Taką sałatkę robię co roku na wielkanoc i nie tylko. Doskonała

  • Sałatka, którą robi się w dosłownie 15 min. Błyskawiczna i bardzo smaczna, idealna, gdy na horyzoncie pojawiają się niezapowiedziani goście i nie mamy czasu na gotowanie.

  • Znakomita salatka z selera plus dodatki ktore dodaja jej niesamowity smak. Jest to moja ulubiona salatka.

  • Sprawdzony przepis na "Sałatka z selera i ananasa z majonezem"

  • Niecodzienne składniki, nieziemski smak ;))

Artykuły na temat: salatka z szynki ananasa selera kukurydzy sera
  • Obiad dobrze przemyślany

    ...minut Porcja: 290 kilokalorii Błyskawiczna przekąska Składniki na 4-6 porcji: słoiczek selera konserwowego pokrojonego w paski, duży słoik majonezu, duża puszka kukurydzy, 6 jajek, puszka ananasa, 2 puszki tuńczyka, 3 jabłka, 35 dag sera żółtego Ponadto: jedna duża szklana salaterka lub kilka mniejszych, pomidorki koktajlowe oraz koperek do dekoracji Ewentualnie: 2 ząbki czosnku, 30 dag szynki...

  • Nie lada gratka dla miłośników egzotycznych owoców. Dzięki nim, poczujesz się, jak na tropikalnych wakacjach. SKŁADNIKI - 1 świeży ananas - 1-2 mango - 2 banany - 2 szklanki kefiru PRZYGOTOWANIE Krok 1Ananasa obieramy. Kroimy go w plastry, usuwamy łyżeczką środek a następnie kroimy plastry w kostkę. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Banany również obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy. Dodajemy kefir i miksujemy wszystko razem. Wkładamy gotowe smoothie...

  • Waży około 1-2 kg. Pod grubą skórką kryje przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: ananas jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Jakie właściwości mają ananasy? / fot. 123rf.com   Ananas pod mikroskopem 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Pod grubą skórką ananasa kryje się przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Fot. 123RF/Picsel 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze stresem. Lepszy niż aspiryna Wyciąg z ananasa ma właściwości przeciwzapalne,...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...