• Informacje na temat:

    salatka z sera i mandarynek

Przepisy na temat: salatka z sera i mandarynek
Artykuły na temat: salatka z sera i mandarynek
  • Pyszne sałatki

    ..., melona, miąższu z grejpfruta, pomarańczy lub mandarynek, a także rodzynki, suszone morele pokrojone w paseczki i ziarenka granatu. Po trzecie: mięso lub ser W sałatce koniecznie powinno się znaleźć...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • ...posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Kolacja : sałatka z pokrojonych 3 pomidorów, świeżego ogórka, cebuli, plastra sera feta lub sera białego, liści sałaty i sosu winegret, do tego 1 kromka chrupkiego pieczywa cienko posmarowanego margaryną. DZIEŃ CZWARTY Śniadanie : 1 bułka grahamka posmarowana margaryną, z plasterkiem żółtego sera i kiszonym ogórkiem. Przekąska : filiżanka capuccino, 1 kromka...

  • Zapach mandarynek i pomarańczy kojarzy się nam z Bożym Narodzeniem. Właśnie teraz jest na nie sezon, są najsmaczniejsze! Dobrze jest wiedzieć, że niepozorne mandarynki to nie tylko pyszny, świąteczny przysmak... Fot. 123RF.COM/PICSEL Suszona skórka mandarynki jest wykorzystywana w tradycyjnej medycynie chińskiej do regulowania przepływu siły życiowej nazywanej qi. W medycynie współczesnej naukowcy coraz częściej odkrywają, że mandarynki rzeczywiście mają wiele zaskakujących właściwości...

  • ...2 małych cykorii, pomarańczy, 50 g chudego kremowego twarożku, soku z cytryny, do tego jemy 2 kromki chrupkiego pieczywa posmarowane margaryną z plastrem żółtego sera. DZIEŃ SZESNASTY Śniadanie(...) z 2 łyżkami jogurtu, łyżką kopru i z przyprawami. Jemy razem z szaszłykami. Kolacja : kajzerka posmarowana margaryną z listkami sałaty, plastrem żółtego sera i pokrojonym kiwi albo kiszonym ogórkiem...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • ...słonecznikowych, pokrojonego w kostkę plastra żółtego sera, posiekanej natki pietruszki i sosu winegret, do tego grzanka z pełnoziarnistego chleba. DZIEŃ DZIESIĄTY Śniadanie : musli z połową banana(...), z listkiem sałaty, plastrem wędzonej piersi z indyka, pokrojonym kiwi. DZIEŃ JEDENASTY Śniadanie : 1 bułka grahamka posmarowana margaryną, z plasterkiem żółtego sera i kiszonym ogórkiem. Przekąska...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • ...posmarowana margaryną, z plasterkiem żółtego sera i kiszonym ogórkiem. Przekąska : filiżanka capuccino, 1 kromka chrupkiego chleba. Obiad : w łyżce oleju smażymy paczkę mrożonej "zupy włoskiej(...), z plasterkiem żółtego sera i kiszonym ogórkiem. Przekąska : 2 kromki chrupkiego pieczywa z łyżeczką dżemu. Obiad : kroimy w kostkę cebulę i podsmażamy w łyżeczce masła razem z 3 czubatymi łyżkami ryżu...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...