• Informacje na temat:

    salatka z selera i szpinaku

Przepisy na temat: salatka z selera i szpinaku
  • Owocowo-warzywna sałatka z kawą

    ...z lodem. Kiełki, maliny, jeżyny, liście szpinaku i nać selera myjemy i suszymy. Rzodkiew kroimy w cienkie plastry. Na talerzu układamy uzyskane purée (wyciągając wcześniej ziarna kawy), a następnie(...), następnie dodajemy obranego i pokrojonego w kostkę selera (korzeń), podsmażamy i podlewamy bulionem. Kiedy warzywa zmiękną podlewamy je śmietaną i redukujemy ogień. Następnie miksujemy na gładkie...

  • Moje postanowienie noworoczne - więcej zielonych koktajli - w ramach drugiego śniadania :) Pierwszy w tym roku był taki

  • Zupa szpinakowa ze śmietaną

    Składniki: 30 dag świeżego szpinaku marchewka pietruszka seler por 4 ząbki czosnku cebula łyżka oleju lub oliwy liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego łyżka masła 4 łyżki śmietany(...) nawet kilka godzin. Zdejmij z ognia, wystudź, wyjmij połowę warzyw (możesz je użyć do sałatki jarzynowej). 2. Liście szpinaku opłucz, osusz, oderwij ogonki, wrzuć do gotującej zupy, gotuj przez kilka...

  • Przepyszna zupa ,warto spróbować ,Jest lekkostrawna i zawiera mało kalorii.)

  • Wiosenne abc

    ...i koktajli, gotowania zup owocowych, a także do faszerowania mięs (np. schabu) Energia w płynie Zamiast kawy, przygotuj sobie rano koktajl ze szpinaku, ogórka, jabłek, bananów, pomidorów, selera...

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa z młodego szpinaku, selera i ziemniaków"

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ..., majeranek, - szklanka bulionu, - cebula, - czosnek (ząbek), - 1 marchewka, - 1/2 selera, - 20 dag pieczarek, - szczypta cukru, - olej, - parmezan Przygotowanie: Warzywa obierz, oczyść. Posiekaj(...) sosów, - 250 g liści szpinaku, - natka pietruszki Przygotowanie: Na naleśniki: mąkę, mleko, jajka i 1/4 łyżeczki soli wyrobić w misce na gładką masę. Odstawić. Ser zetrzeć na grubej tarce. Cebule...

  • Kolejna porcja witamin i energii na drugie śniadanie - tradycyjnie w formie zmiksowanych owoców i warzyw. Pyszne zielone smoothie :)

  • Lekka i pożywna.

  • kto powiedział, że szpinaku nie da się jeść na słodko? Ja twierdzę, że szpinak w lekko słodkim wydaniu smakuje rewelacyjnie!

Artykuły na temat: salatka z selera i szpinaku
  • Wszechstronna moc szpinaku

    ...warzyw wspomaga leczenie schorzeń. Dawka dzienna: szklanka własnoręcznie przygotowanego napoju. Przy gorączce - Sok z selera, pietruszki, szpinaku i rzodkiewki. Bóle głowy. Sok z marchwi, szpinaku(...), zwłaszcza komórki mózgowe, są dotlenione, przekłada się to na dobre samopoczucie i jasność myślenia. Badania potwierdziły, że liście szpinaku wykazują także silne właściwości antynowotworowe...

  • Dla niektórych szpinak jest koszmarem dzieciństwa, dla innych miłym wspomnieniem bajki o Popeye'u, który jadł szpinak prosto z puszki, dzięki czemu zyskiwał ogromną siłę. Czy szpinak jest rzeczywiście tak zdrowy, że wszyscy powinni go jeść? Wręcz przeciwnie! Skąd się wziął mit o szpinaku?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Mit o szpinaku Na początku lat 30. XX wieku amerykańscy naukowcy ogłosili, że szpinak ma bardzo dużą zawartość żelaza w świeżych liściach (aż 35 mg na 100 gram). Od tej pory przez...

  • Ekspresowe dodatki, czyli letnie sałatki

    .... Gotowe danie posypać orzeszkami piniowymi prażonymi przez chwilę na suchej patelni i świeżymi listkami mięty.   Sałatka z selera Składniki: mieszanka sałat z rukolą 3 łodygi selera(...) wątróbki drobiowej (można zastąpić kurczakiem) pół główki sałaty lodowej lub mieszanka sałat kilka listków szpinaku 140 g sera feta 15 dag świeżych truskawek 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy...

  • W liściach, siekany, w serduszkach, z sosem śmietanowym lub serowym - w szerokiej ofercie mrożonych szpinaków FRoSTY każdy znajdzie coś dla siebie. Postaw na zieleń i zaskocz ukochaną osobę wykwintnym szpinakowym daniem! fot. materiały prasowe Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. W kuchni znakomicie sprawdza się szpinak mrożony FRoSTA,...

  • Pyszne sałatki

    ...kurczaka pokrojonego w grubszą kostkę z dodatkiem banana lub jabłka, selera naciowego oraz posiekanych orzechów. Warto ją polać lekkim sosem z majonezu wymieszanego z jogurtem i odrobiną soku(...) świetnie sprawdzają się rwane (nie cięte!) młode i delikatne listki sałaty masłowej, lodowej, rzymskiej lub karbowanej oraz młode liście szpinaku, cykorii, rukoli, endywii, roszponki, i mniszka (to...

  • Sezon na świeże warzywa i owoce w pełni, a więc czas najwyższy przygotowywać sałatki! Ale jak komponować składniki? Jakich sosów używać? I jak te sosy przyrządzać? Radzi szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Jakie sosy najlepiej łączyć z poszczególnymi gatunkami sałat? Gatunki sałat różnią się konsystencją - kruchością oraz smakiem, co sprawia, że powinno się je łączyć z odmiennymi rodzajami sosów. Sałaty o kruchych i grubych liściach, jak lodowa i rzymska, najlepiej smakują z delikatnymi...

  • Chlorofil na wzmocnienie  i wiosenną odnowę

    ..., herbata zielona albo brownie z cukinią, kompot lub koktajl z jarmużu, szpinaku, banana, pomarańczy. Kolacja Brokuły z płatkami czosnku i migdałów, dorsz pieczony w papilocie, 2 kromki chleba...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Niech się zazieleni

    Dietetycy wychwalają koktajle z sałaty, jarmużu, szpinaku, natki pietruszki. Dlaczego? Bo są bogate w żelazo i kwas foliowy, substancje, których wielu z nas brakuje. Czy warto ulec nowej modzie i robić napoje z zieleniny niezależnie od pory roku? Zapytaliśmy eksperta.

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...