• Informacje na temat:

    sałatka z selera bez kukurydzy

Przepisy na temat: sałatka z selera bez kukurydzy
Artykuły na temat: sałatka z selera bez kukurydzy
  • Bardzo przyjemna dieta!

    Wystarczy wprowadzić 6 prostych zmian, by stopniowo i bez wysiłku tracić kilogramy i centymetry w pasie. Warto spróbować!

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • DZIEŃ ÓSMY Śniadanie : owocowa sałatka z mandarynki, połowy banana, kiwi i jabłka oraz sokiem z cytryny, 1 kromka chrupkiego pieczywa cienko posmarowanego...

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • ...pekińska (ub biała, ale pekińska lepsza), 2 pomidory bez skóry, puszka kukurydzy, sos Tao-TAo słodko-kwaśny.   Przygotowanie: marchewkę i seler kroimy w prążki. Por w talarki, cebulę w prążki, czosnek(...) TAO TAO. Są różne sosy słodko-pikantne, ale mówię tylko o tym jednym. Podane przeze mnie proporcje może nie zaspokoją pułku wojska, ale 4-6 osób na pewno.   A sałatka jest pyszna i prosta: brokuły...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z założeń...

  • Wiosenna dieta nowalijkowa

    ...chcesz mieć pewność, że nowalijki zostały wyhodowane bez chemii, kupuj te, które pochodzą z gospodarstw ekologicznych (są droższe, ale i zdrowsze) albo z przydomowych ogródków. Co nam dają młode(...). Obiad: zupa krem ze szparagów, grillowana pierś z indyka, podana na liściach sałaty, z surówką z 1/2 tartego jabłka i 2 marchewek. Podwieczorek: sałatka z kiwi, gruszki, łyżeczki jogurtu i miodu...

  • Kuchnia tajska łączy w sobie przyjemność i harmonię. Opiera się na zasadzie pięciu smaków, każda z potraw powinna być połączeniem smaku słodkiego, słonego, ostrego, kwaśnego i goryczy. Sprawdź jak Pascal przygotowuje sałatkę w stylu tajskim! Do przygotowania sałatki potrzebne będą: - sałata rzymska - ogórek - pomidory koktajlowe - bazylii - czerwona cebula - tajska kolendra - orzechy nerkowca - rozbeft Marynata: - sos sojowy - sos rybny - brązowy cukier - czosnek - imbir Co...

  • Obiad dobrze przemyślany

    ...minut Porcja: 290 kilokalorii Błyskawiczna przekąska Składniki na 4-6 porcji: słoiczek selera konserwowego pokrojonego w paski, duży słoik majonezu, duża puszka kukurydzy, 6 jajek, puszka ananasa(...) obrane i oczyszczone warzywa (w całości), opaloną na ogniu cebulę, listek laurowy. Dopraw solą i pieprzem, zwiększ nieco ogień i gotuj wywar ok. godziny bez przykrycia. Po kwadransie zmniejsz płomień...

  • Wielkanoc to święto jaj, szynek, kiełbas i ciast. I choć przy hucznym obchodzeniu świąt Bożego Narodzenia wypada dość blado, to smak wielkanocnych potraw niczym nie ustępują wigilijnym. Ale czy każdy z nas wie jakie tradycyjne dania powinniśmy znaleźć na stole? Właściwie żurek bądź barszcz biały w zależności od miejsca z którego pochodzimy. Przyjęło się, że ten pierwszy jadany jest raczej na południu i zachodzie Polski, zaś drugi w reszcie kraju. Wspólną bazą jest oczywiście zakwas,...