• Informacje na temat:

    sałatka z ryzu makaronowego

Przepisy na temat: sałatka z ryzu makaronowego
Artykuły na temat: sałatka z ryzu makaronowego
  • Zimowe sałatki

    ...dokładnie wymieszać, przełożyć do tej samej miski, polać sosem. Sałatka ryżowa z pomarańczami Składniki na 4 porcje: 40 dag piersi indyka, 1 szklanka ryżu, 1 łyżka płatków migdałowych, 1 puszka groszku(...) delikatnie wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki na dwie godziny. Udekorować koperkiem. Lekka sałatka z serem feta Składniki na 4 porcje: 1/2 główki zielonej sałaty, 10 dag pomidorków koktajlowych (lub...

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym zaskoczeniem, a...

  • Wykwintne sałatki

    Sałatka to popis naszej pomysłowości i inwencji twórczej, bo tak naprawdę można ją przyrządzić ze wszystkiego, co znajdziemy w lodówce. Jeżeli chcesz, aby była bardziej sycąca, do warzyw dodaj ryż, ewentualnie makaron. Danie wzbogacą również jajka na twardo, ryby, gotowana lub grillowana pierś z kurczaka albo indyka. W wersji luksusowej sprawdzą się krewetki. Ale aby sałatka była nie tylko...

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF/Picsel Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym...

  • Kuchnia kryzysowa: Zapiekanka

    Może być na bazie ziemniaków, ryżu, makaronu, a nawet czerstwego chleba. Zapiekanka daje pole do popisu każdej kreatywnej i oszczędnej gospodyni. Zrobisz ją z tego, co znajdziesz w lodówce. Oto kilka inspiracji.

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF/Picsel Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym...

  • Kilkudniowy makaron może nawet zabić

    Wystarczą trzy lub cztery doby, by niektóre gotowane pokarmy zamieniły się w bakteryjną bombę.

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Buliony Knorr „Smaki i aromaty"

    ​Szefowie kuchni Knorr stworzyli nową linię bulionów dedykowanych właśnie do drugiego dania "Smaki i aromaty", a w niej Kostkę bulionową z Czosnkiem i Pietruszką oraz Kostkę bulionową Śródziemnomorską.

  • Lepiej ugotować makaron dla dwustu ludzi, niż nakręcić kolejny film – powiedział Francis Ford Coppola. Czy słowa znanego reżysera to tylko nawijanie makaronu na uszy? Przekonaj się, że makaron to coś więcej niż tylko kluchy z mąki! Czym zaskoczy nas makaron? Fot. pixabay.com 1. Dzień Makaronu przypadający 25 października to święto promujące konsumpcję makaronu jako dania zdrowego, niedrogiego i bardzo smacznego, został ustanowiony w 1995 roku w Rzymie przez World Pasta Congress. Makaron a...