• Informacje na temat:

    salatka z ryzu i zielonego selera i

Przepisy na temat: salatka z ryzu i zielonego selera i
  • Awokado - kulinarna mała czarna

    W modzie i żywieniu każdy rok przynosi nowe trendy. Co będzie spożywczą małą czarną, a co, podobnie jak dzwony, zagości jedynie sezonowo? Prym wciąż wiedzie awokado, nowością jest hawajska sałatka poke. Jedno jest pewne kolorem roku na wybiegu i talerzu jest zieleń.

  • Kolorowa smaczne sałatka,szybka do zrobienia,polecam.

  • Wakacyjne menu na weekend

    ...(pasty sezamowej) sól, pieprz pół ogórka sałatkowego 1-2 łodygi selera naciowego po 1 czerwonej i żółtej papryce 200 g młodej marchewki 150 g pomidorków koktajlowych 3 podpłomyki Przygotowanie: Orzeszki uprażyć na patelni bez tłuszczu. Czosnek, bulion i osączoną ciecierzycę zmiksować. Dodać Tahini, doprawić solą i pieprzem. Ogórek pokroić w plasterki, selera i papryki...

  • salatka dietetyczna i bardzo szybka do zrobienia.

  • Kuchnia bułgarska

    ...zielonego kopru, 2 ząbki czosnku, sól. Najpierw obieramy ogórki, potem czyścimy z pestek i kroimy w drobniutką kostkę. Następnie, myjemy dokładnie zieloną sałatę i drobno kroimy. Kwaśne mleko mieszamy(...) dag tłuszczu, 5 dag marchwi, 5 dag selera, 30 dag słodkiej papryki, 25 dag pomidorów, 15 dag cebuli, 15 dag ryżu, Soł, pieprz, papryka ,mielona, przecier pomidorowy, cząber. Mięso kroimy na...

  • jest smaczna i szybka do wykonania

  • Staramy się podawać jak najwięcej przepisów na niezbyt doceniane, nasze polskie warzywa. Był już burak, teraz czas na selera. Na początek jako dodatek do kotletów ryżowych.

  • Dzisiaj przygotowujemy zupę z ryżu i zielonego groszku. Lekka zupa, dzięki groszkowi ma dużo błonnika, gdyż jest to warzywo strączkowe, nie zawiara dużo tluszczy jak i cholesterolu. Pożywna i napełniająca nasze brzuchy. Zapraszam.

  • pyszne, bezmiesne, alternatywa dla tradycyjnych kotletow

  • Znakomita salatka z selera plus dodatki ktore dodaja jej niesamowity smak. Jest to moja ulubiona salatka.

Artykuły na temat: salatka z ryzu i zielonego selera i
  • Zimowe sałatki

    ..., 1 puszka czerwonej fasoli Kidney , 1 puszka zielonego groszku, 4 jajka, 3-4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego, 5-6 łyżek majonezu, pieprz, 1 cebula sałatkowa. Kukurydzę, groszek i fasolkę odsączyć(...) potrawę. Udekorować koperkiem. Sałatka selerowa z szynką Składniki na 4 porcje: 40 dag selera korzeniowego, 3 jajka, 15 dag wędzonej szynki, 3 ogórki konserwowe, sól, pieprz, 6 łyżek majonezu...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Pyszne sałatki

    ...kurczaka pokrojonego w grubszą kostkę z dodatkiem banana lub jabłka, selera naciowego oraz posiekanych orzechów. Warto ją polać lekkim sosem z majonezu wymieszanego z jogurtem i odrobiną soku pomarańczowego. Możesz też wymyślić dla smyka własną sałatkę, z jego ulubionych produktów. Co powinno się w niej znaleźć? Po pierwsze zielenina Bazą powinno być coś zielonego. W tej roli...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Chudnij z Adele

    ...to zielone koktajle z warzyw i owoców bogatych w sirtuiny np. selera naciowego i jabłka. Główny posiłek powinien być zbilansowany i zawierać białko (chude mięso), węglowodany (kasza gryczana) i warzywa(...) pietruszki, selera naciowego i jabłka 2. baton z orzechów i daktyli 3. sałatka: banan, borówki, syrop z daktyli 4. gorzka czekolada 85 proc. Śniadanie: 1. jogurt z truskawkami i orzechami...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    ...i 2 liście laurowe, ziele angielskie. Wsypujemy po szczypcie np. kurkumy, tymianku, imbiru, bazylii, chili. Na koniec wrzucamy natkę pietruszki i selera oraz pokrojone: marchew, 1/2 korzenia selera(...) z kuskusu (30 g) i warzyw, np. pomidora, ogórka, papryki lub postna zupa-krem (250 ml) z zielonego groszku z 2 łyżkami oliwy - kolacja: pół szklanki ugotowanej fasolki polanej oliwą lub pół ugotowanego...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Czy poczciwe ziemniaki mogą być trujące?    Fot. Rasbak / Wikimedia Commons Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    .... Pasta z zielonego groszku ● pół paczki mrożonego groszku ● pół szklanki wody ● ząbek czosnku ● kilka kropli soku z limonki ● kilka listków bazylii ● łyżka oliwy ● szczypta soli Na gotującą się(...) warzywne ● mała cukinia i bakłażan ● pół papryki czerwonej ● pół papryki żółtej ● 2 łodygi selera naciowego ● cebula ● łyżka oleju rzepakowego ● sól, pieprz, oregano Z tej ilości składników zrobisz dwie...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...