• Informacje na temat:

    sałatka z pora z jajkiem

Przepisy na temat: sałatka z pora z jajkiem
  • Wiosenna sałatka z rzodkiewką

    ...własnych upodobań (1 lub 2 opakowania). Doprawiamy solą i pieprzem, dekorujemy plasterkami rzodkiewek. Ostrzejsza będzie sałatka przyrządzona z pora (biała część), rzodkiewek, kukurydzy z puszki i jajek...

  • Postanowiłam ją przyszykować jako dodatek do niedzielnego obiadu. Sałatka wyszła smaczna, na pewno warta powtórzenia.

  • Sałatki ziemniaczane

    Sałatka nicejska 40 dkg ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 40 dkg ugotowanej zielonej fasolki (może być z puszki), czerwona cebula, strąk słodkiej zielonej papryki, 40 dkg małych twardych(...) pokroić w drobną kostkę, rozdrobnić też jajka i filety. Wszystkie składniki połączyć z sosem i wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki, przed podaniem posypać zieloną pietruszką. Sałatka bałkańska...

  • Idealna do ziemniaków i mięsa.

  • Sałatka z porów - przysłała Ania

    Przyrządzanie Pora kroimy w kostkę, jeśli jest bardzo ostry, można sparzyć wrzątkiem. Jajka i jabłka (obrane ze skórki i gniazd nasiennych) również kroimy w kostkę. Wszystko wkładamy do miski, zalewamy śmietaną oraz majonezem i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę powinno się schłodzić około pół godziny przed podaniem. Jest pyszna - polecam!

  • Pyszna sałatka z porów, szczególnie dla osób z anemią.

  • Przygotowanie Pierś gotujemy w osolonej wodzie wyjmujemy czekamy aż ostygnie i kroimy w kostkę. Pora drobno siekamy, jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę, ananasa w małe cząstki. Seler odcedzamy na sitku. Wszystko mieszamy razem w misce. Osobno robimy sos z majonezu i jogurtu, do smaku dodajemy sól i pieprz. Zalewamy sałatkę i mieszamy. Można podawać z czosnkowym pieczywem. Smacznego...

  • Pyszna, prosta sałatka z porem którą lubią nawet dzieci:) Zapomniałam o niej przez ostatnie lata, przypomniała mi smak wspomnień z dzieciństwa. Gorąco polecam!

  • Sałatki i surówki

    ...- pieczonej ryby lub duszonego mięsa. Sałatka zawiera ok. 220 kalorii. Sałatka z cykorii - 15 dag cykorii - 20 dag pora - duże jabłko - 2 łyżki oleju sojowego lub oliwy - jogurt - sok z cytryny - sól(...). Posypać zieleniną. Surówka dostarczy nam tylko 220 kalorii. Sałatka z kiszonej kapusty - 30 dag kiszonej kapusty - mała cebulka - 2-3 łyżki majonezu - cukier - pieprz Cebulkę drobno posiekać...

  • Bardzo smaczna sałatka, którą można bardzo szybko przygotować.

Artykuły na temat: sałatka z pora z jajkiem
  • Zupełnie nowa sałatka z tuńczykiem

    1. Sałatę umyj i osusz na papierowym ręczniku. Rozłóż ja na talerzu i posyp pokrojonym w plasterki porem. 2. Następnie wymieszaj z cząstkami odsączonego...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Chrupiąca sałatka

    Tę sałatkę robi się naprawdę błyskawicznie. Zamiast jajek dodaj żółty ser, a kukurydzę zastąp groszkiem – będzie bardziej kolorowo.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Pory na 4 sposoby

    Sałatka z porów Pory pokroić w krążki i blanszować we wrzątku 2-3 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą. Plastry ananasa pokroić na mniejsze kawałki, ser pokroić w słupki, szynkę w paseczki. Jogurt zmieszać ze śmietaną i 3 łyżkami soku ananasowego. Doprawić solą i pieprzem. Przygotowane składniki wymieszać wraz z sosem i odstawić na 30 minut.   Pory z winegretem    Pory...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Pora na pora

    Najlepsze pory kupisz od lipca do połowy lutego. Delikatniejsze w smaku są części białe, zielone - bardziej aromatyczne. Warto jest pora! Obniża poziom złego cholesterolu, dobrze wpływa na układ odpornościowy. Jest lekkostrawny, bogaty w witaminy i mikroelementy.  Jak wybierać Cebula pora nie może mieć zgrubień u podstawy ani żadnych żółtych lub czarnych plam. Jego liście powinny być zielone...

  • Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na...

  • Fakty i mity o jajkach

    Zbliża się Wielkanoc, pora więc rozwiać wątpliwości. Fakty i mity na temat jajek komentuje Małgorzata Chylewska, ekspert ds. żywienia w firmie cateringu dietetycznego LightBox.

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...

Wideo na temat: sałatka z pora z jajkiem