• Informacje na temat:

    sałatka z pora kukurydzy i groszku

Przepisy na temat: sałatka z pora kukurydzy i groszku
Artykuły na temat: sałatka z pora kukurydzy i groszku
  • DZIEŃ DWUDZIESTY DRUGI Śniadanie : owocowa sałatka z mandarynki, połowy banana, kiwi i jabłka oraz sokiem z cytryny, 1 kromka chrupkiego pieczywa cienko...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Wielki wiosenny detoks

    ..., kukurydzy, olejach, papryce czerwonej. Biotyna leczy stany zapalne skóry, zapobiega łysieniu i siwieniu. Jej niedobór może wywołać zaburzenie wzrostu paznokci, łojotok, łupież, zmianę skóry na(...) oraz mleku, żółtku jaja, mące pełnoziarnistej, orzechach, chrzanie, zielonym groszku, burakach ćwikłowych, marchewce. Krzem bierze udział w syntezie kolagenu, który odpowiada za sprężystość...

  • Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na...

  • Obiad dobrze przemyślany

    ...minut Porcja: 290 kilokalorii Błyskawiczna przekąska Składniki na 4-6 porcji: słoiczek selera konserwowego pokrojonego w paski, duży słoik majonezu, duża puszka kukurydzy, 6 jajek, puszka ananasa(...), puszka groszku konserwowego, po strąku żółtej i czerwonej papryki 1. Selera, ananasa i kukurydzę osącz na sicie. Tuńczyka wyjmij z puszki, lekko osącz i rozdrobnij widelcem. Jajka ugotuj na twardo...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...: Sałatka owocowa z jabłka, pół pomarańczy i kiwi. Kolacja: Sałatka z tuńczyka w sosie własnym, z czerwoną papryką, dwoma łyżkami kukurydzy konserwowej, czterema łyżkami ugotowanego ryżu brązowego. Polana(...). tłuszczu. Kolacja: Bułka grahamka z masłem (82 proc. tłuszczu - ze śmietanki pasteryzowanej), sałatka z zielonego groszku, jajka na twardo, ogórka kiszonego, z sosem jogurtowo-musztardowym...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Kolacja na smaczny sen

    ..., ryżu, kukurydzy konserwowej i majonezu), jarzynową (z gotowanej marchewki, pietruszki, jabłek, groszku oraz majonezu), włoską (z pomidora, kostek sera mozzarella, oliwy, listków bazylii i drobno(...), na pewno posmakuje mu ryż ze smacznymi dodatkami. Nasza propozycja: Kolorowe risotto (po 3. roku życia) Ugotuj torebkę ryżu. Przygotuj małą puszkę zielonego groszku i pół puszki kukurydzy. Umyj...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...