• Informacje na temat:

    sałatka z pora fasoli fety

Przepisy na temat: sałatka z pora fasoli fety
  • Wiosną jedz sałatki!

    Sałatka wiosenna Składniki: - 2 pęczki rzodkiewki, - 1 pęczek szczypiorku, - 2 jajka ugotowane na twardo, sos: - 1/2 szklanki śmietany lub jogurtu, - 1 łyżeczka musztardy, - sól, cukier Przygotowanie: Rzodkiewki pokroić w plastry, jajka w ćwiartki, posiekać szczypior. Składniki polać sosem. Sałatka z czerwonej kapusty Składniki: - 30 dag czerwonej kapusty, - 10 dag fasoli perłowej, - 10

  • szybka, efektowna i doskonała na wieczór przy winku, albo cydrze z polskich jabłek; jak wszystkie sałatki z tego blogu ta też pochodzi od Śnieżki ;-)

  • Szybkie w zrobieniu

  • Sałatka z mango, kurczakiem i fetą. Co myślicie o tym?

  • Dla osób lubiących fasolę.Taka sałatka jest doskonałym dodatkiem do pieczonych mięs i pieczonej białej kiełbasy.

  • Najlepiej smakuje na otwartym powietrzu, podczas spotkań przy grillu. Poza pomidorowym sezonem warto zamiast zwykłych pomidorów użyć koktajlowych - mają lepszy smak. Uwaga, dla miłośników dużej ilości czosnku!

  • Szybka i zdrowa sałatka

  • Pyszna i zdrowa sałatka, wspaniała jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa lub łososia.

  • Super Sałatka na jeden kęs ! !

  • Pyszna, prosta sałatka z porem którą lubią nawet dzieci:) Zapomniałam o niej przez ostatnie lata, przypomniała mi smak wspomnień z dzieciństwa. Gorąco polecam!

Artykuły na temat: sałatka z pora fasoli fety
  • 5 zasad żywienia rocznego smyka

    ...wprowadzamy nowości Jest wiele przysmaków, o które bez obaw możesz wzbogacić dość skromne dotychczas menu smyka. To dobry moment, aby zapoznać go ze smakami różnych serów: żółtego, białego, fety...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Jedz i chudnij

    ...• Kolacja: dwie kromki pumpernikla, sałatka grecka: świeże warzywa (pomidory, papryka, ogórek, cebula) z plastrem fety, polane oliwą Możesz obniżyć poziom cholesterolu Cholesterol jest(...) i sokiem z cytryny, dwie kromki chleba graham, sałatka z jednego pomidora, jednej papryki i kilku listków bazylii z dodatkiem 50 g odtłuszczonego twarogu, skropiona oliwą z oliwek • Drugie...

  • Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Kuchnia tajska łączy w sobie przyjemność i harmonię. Opiera się na zasadzie pięciu smaków, każda z potraw powinna być połączeniem smaku słodkiego, słonego, ostrego, kwaśnego i goryczy. Sprawdź jak Pascal przygotowuje sałatkę w stylu tajskim! Do przygotowania sałatki potrzebne będą: - sałata rzymska - ogórek - pomidory koktajlowe - bazylii - czerwona cebula - tajska kolendra - orzechy nerkowca - rozbeft Marynata: - sos sojowy - sos rybny - brązowy cukier - czosnek - imbir Co...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...