• Informacje na temat:

    salatka z platów sledz

Przepisy na temat: salatka z platów sledz
  • pieknie wyglada,dawniej sledz do mnie nie przemawial ale po zjedzeniu tej salatki to sie zmienilo,moj wybredny mezczyzna hiszpan z krwi kosci nawet nie chcial slyszec o jedzeniu tego smierdzacego sledzia, takze zmienil zdanie i palaszowal salatke razem ze mna. dla lepszego efektu uzyj wysokiej przezroczystej misy.

  • Prosty filet śledziowy pod prosta pierzynka..

  • jak mamy ugotowaną jarzynę to sałatkę robi się ekspresowo :))

  • Najlepiej by sałatka postała noc w lodówce wtedy składniki sie przegryzą.

  • Przepis wart wypróbowania: "Śledź z burakami"

  • Prosta, szybka sałatka śledziowa. Takie śledzie podaje się na Szabat, a więc jest to przepis z kuchni żydowskiej.

  • Przepis wart wypróbowania: "Śledź po japońsku"

  • Pyszna sałatka na każdą okazję.

  • Polecam tą sałatkę każdemu, kto lubi łączenie dwóch sprzecznych smaków: słonych śledzi ze słodkimi burakami. Sałatka pięknie prezentuje się na stole w dużym szklanym naczyniu. Można ją również serwować jako przystawkę w małych kielichach dla każdego z gości w osobnym naczyniu.

Artykuły na temat: salatka z platów sledz
  • Księga smaków: Śledź

    Śledzie w occie, oliwie albo śmietanie królują na polskich stołach, bo rzadko szukamy alternatywy. A może w tym roku warto pozwolić śledziowi zaszaleć?

  • Śledź to ryba wszechobecna w polskiej kuchni. Swoją pozycję zawdzięcza licznym postom oraz stosunkowo niskiej cenie. Obowiązkowo pojawia się na wigilijnych stołach, czyli wtedy, gdy obyczaj nakazuje powstrzymanie się od spożywania mięsa. Śledzia z rzędem temu, kto znajdzie osobę nieznająca tej świątecznej tradycji! Fot. 123RF/Picsel Od dawien dawna nurtowało mnie jedno pytanie - jak to jest, że w Wigilię mięsa jeść nie wolno, ale wolno, a wręcz trzeba jeść ryby? W końcu ryba to również...

  • ŚLEDŹ DLA MAGDY .... http://kulinarni.pl/kulinarny-blog-roku-2013,2139,c/widget,947016.html

  • Śledź to tradycyjne danie popularne w Polsce już od… średniowiecza! Do ich fanów należał sam Władysław Jagiełło, a wzmianki o tej rybie możemy znaleźć nawet w kronice Galla Anonima. W naszej kuchni pojawia się na co dzień i od święta. Fot. 123RF/Picsel Śledź to wigilijne danie, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Swoją popularność zawdzięcza niewysokiej cenie, łatwej dostępności i dużej ilości ciekawych sposobów na jego przyrządzenie. Każdy zna przede wszystkim smak tradycyjnego,...

  • Karnawałowe przekąski

    Mamy pomysł na proste i pyszne menu na prywatkę!

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Smacznych świąt

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • dzisiaj dołączam obiecane man gotowe posiłki.   w poprzedniej części opisałam dietowanie optymalne dla organizmu, czyli niełączenie białek i węglowodanów....

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...