• Informacje na temat:

    salatka z pieczarek mrozonych

Przepisy na temat: salatka z pieczarek mrozonych
  • Sałatka grzybowa

    Składniki na 6 porcji: - 2 dag suszonych borowików, - 1/4 szklanki letniej wody, - 25 dag kurek (mrożonych lub sterylizowanych), - 20 dag pieczarek, - 2 łyżki masła, - sól, pieprz, - pęczek dymki, - 1 żółtko, - łyżeczka musztardy, - łyżeczka octu winnego, - 1/4 szklanki oleju, - 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, - 3 łyżki posiekanych świeżych, - listków bazylii Przygotowanie...

  • Pyszna wytrawna salatka z dodatkiem oliwek,ktore nadaja jej wyjatkowy smak.

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...i od razu podaj. Z parówkami i grzybami -30 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach -3 parówki -10 dag pieczarek -średnia czerwona cebula -sól, pieprz -2 łyżki oleju -łyżka musztardy francuskiej...

  • Zupka wyszła bardzo smaczna,inna niż z samej warzywnej mrożonki lub z pieczarek:) Robię ją już drugi raz i zawsze widzę zachwyt w oczach:)

  • Sałatka brokułowa - Poli

    1 puszka kukurydzy, 3 jajka na twardo, brokuły (mogą być mrożone), pieczarki marynowane, majonez, sól i pieprz do smaku.

  • Szybka sałatka dla zapracowanych.

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    Chociaż kojarzymy go zwykle z sałatką jarzynową, groszek może nam się przydać do stworzenia innych dań na zimno i na ciepło – także obiadowych.

  • Smaczna sałatka z trzech składników. Łatwa w przygotowaniu.

  • Proste dania z gotowanych ziemniaków

    ...: - 1 kg ziemniaków, - 2 jajka, - sól, - pieprz, - 3 łyżki masła, - 10 dag mąki, - 20 dag pieczarek, - 1 cebula, - 4 łyżki natki pietruszki, - 5 dag bułki tartej, - 4 łyżki stopionego masła, - tymianek...

  • hmmmm co by tu nakłamać, żeby Was skusić:) Powiem prawdę:) Ta sałatka jest bardzo kaloryczna i ciężkostrawna hihi ale strasznie pyszna:) Bardzo dobrze smakuje z kawałkiem jakiegoś pieczonego mięska, podanego na zimno.

Artykuły na temat: salatka z pieczarek mrozonych
  • Sprawdzone sposoby na pieczarki

    Uwielbiamy je za smak i uniwersalne zastosowania.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Sałata z kukurydzą, imbirem i kolendrą

    ..., pokrojona w kostkę 250g pieczarek, pokrojonych w cienkie plasterki 750 g mrożonej kukurydzy, odmrożonej w sitku pod ciepłą, bieżącą wodą Garść świeżej kolendry, posiekanej Świeżo zmielony...

  • Zbliża się lato, czyli pora roku, na którą większość z nas czeka z utęsknieniem. Drobne marzenia - takie jak kombinacja przyjemnego wieczoru, tarasu i hamaka z orzeźwiającą i aromatyczną mrożoną herbatą – mogą się spełnić. Fot. 123RF/Picsel Brzoskwiniowe orzeźwienie Szklanka 350 ml - 1 porcjaSkładniki: 1 torebka herbaty Ahmad Tea London Earl Grey 250 ml gorącej wody 60 ml syropu brzoskwiniowego 15 ml świeżego soku z cytryny Świeże liście mięty Plasterek cytryny Kostki lodu...

  • Chipsy prosto z morza

    ...z kalmarów Kalmary w śmietanie robi się równie szybko. Ugotuj je w posolonej wodzie (ok. 20 minut). Osusz je, pokrój w paski i dodaj do farszu z podsmażonej cebuli i pieczarek. Zalej wszystko śmietaną...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • DZIEŃ DWUDZIESTY DRUGI Śniadanie : owocowa sałatka z mandarynki, połowy banana, kiwi i jabłka oraz sokiem z cytryny, 1 kromka chrupkiego pieczywa cienko...

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...

  • ...z 3 średnich ziemniaków, 1 jajka i łyżki mąki. Na plackach układamy farsz z 150 g pieczarek podsmażonych w łyżeczce oleju z pokrojoną cebulą, doprawionych solą i pieprzem oraz wymieszanych z łyżeczką chudej...

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Fot. 123RF/Picsel Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W...