• Informacje na temat:

    salatka z papryki i fasolki

Przepisy na temat: salatka z papryki i fasolki
  • Stek z sałatką z fasolki i pomidorów

    Wspaniałe połączenie smaków

  • Sałatkę polecam,wyszła bardzo smaczna:)

  • Grillowany mintaj z sałatką panzanella

    ...g zielonej fasolki szparagowej, zblanszowanej 4 kromki chleba ząbek czosnku, przekrojony na pół 1/2 szklanki listków bazylii łyżeczka kaparów łyżka octu balsamicznego Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia. 2. Pokrój na spore kawałki papryki i cebulę. Wrzuć do miski, dodaj brokuły i pomidory. Wymieszaj je z 2 łyżkami oliwy...

  • Pachnace sloncem i przyprawami.

  • Nie masz ani czasu, ani nic w lodówce? Głód zaspokoi sałatka SOS

    ...ani czasu, ani nic pod ręką. Składniki potrzebne do jej przygotowania to: 3 ziemniaki, 1/2 pęczka szczypiorku lub kolendry, 2-3 marynowane papryki, kiszony ogórek, 1/2 cebuli, 2 łyżki ziaren(...). Szczypiorek należy umyć i posiekać. Papryki pokroić w paski, ogórka - w kostkę, cebulę posiekać. Wszystkie składniki - poza słonecznikiem - wrzucamy do miski, zalewamy winegretem i mieszamy. Do sałatki...

  • Sałatki ziemniaczane

    Sałatka nicejska 40 dkg ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 40 dkg ugotowanej zielonej fasolki (może być z puszki), czerwona cebula, strąk słodkiej zielonej papryki, 40 dkg małych twardych(...) kruchej sałaty, łyzka mielonej słodkiej papryki, łyżeczka soku z cytryny. Sos: 3 łyzki gęstego majonezu, łyżka musztardy, 2 łyżki posiekanej matki pietruszki, łyżka soku z cytryny, szczypta cukru, sól...

  • dobra do obiadu i nietylko

  • Letnia sałatka

    Składniki na 4 porcje: - garść świeżego bobu, - 30 dag fasolki szparagowej, - 1/2 strączka papryki czerwonej, - 1/2 strączka papryki żółtej, - natka pietruszki, - 1 łyżka oliwy z oliwek, - sok z cytryny, - sól do smaku Przygotowanie: Bób umyć, ugotować, obrać ze skóry. Fasolkę oczyścić, opłukać, po czym ugotować w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić...

Artykuły na temat: salatka z papryki i fasolki
  • Sałatka nicejska

    Składniki na 4-6 porcji: 1 puszka tuńczyka, 4 ziemniaki, 20 dag fasolki szparagowej, 3 pomidory, 1 papryka żółta, 1 cebula, 1 puszka anchois, 1/2 główki sałaty, 1/2 szklanka oliwy, 2 łyżki octu winnego, 1 ząbek czosnku l sól, pieprz, estragon. Ziemniaki umyć, obrać, ugotować, ostudzić. Fasolkę przebrać, usunąć twarde włókna, ugotować na półtwardo, przelać zimną wodą, ostudzić. Pomidory, paprykę...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Sałatka GYROS

    ...i ketchupu, na wierzch sałatki układamy drobno pokrojoną kapustkę pekińską i dekorujemy kawałkami czerwonej papryki, kukurydzą, groszkiem...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Zimowe sałatki

    Brukselka, papryka, bakłażan albo śledź?

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Sałatka rybna

    Ryż ugotować, schłodzić. Pangi rozmrozić, pokroić w małą kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową rozmrozić i sparzyć w osolonym wrzątku....

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • GYROS

    ...i ketchupu, na wierzch sałatki układamy drobno pokrojoną kapustkę pekińską i dekorujemy kawałkami czerwonej papryki, kukurydzą, groszkiem...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...