• Informacje na temat:

    salatka z makaronem kukurydza i szczypiorkiem

Przepisy na temat: salatka z makaronem kukurydza i szczypiorkiem
  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...szynki kroję na wąskie paski. Mieszam ją z makaronem. Następnie dodaję dokładnie osączony zielony groszek konserwowy oraz umyty, osuszony i posiekany drobno szczypiorek. Dorzucam także żółty ser...

  • barzo szybka i latwa do zrobienia, sycaca.

  • Pyszna sałatka - przysłała Ewik

    4 plastry szynki, 4 jajka na twardo, pęczek szczypioru, 1 puszka kukurydzy, opakowanie makaronu sojowego lub ryżowego, majonez

  • Latwa i szybaka do zrobienia.

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    Pasta do jajek Ugotuj i przekrój jajka na połówki, wyjmij żółtka. Rybę osącz, utrzyj lub dokładnie ugnieć widelcem z żółtkami z jajek, drobno posiekanym szczypiorkiem, dopraw do smaku. Pastę włóż(...). Dlatego na kromkach rozsmaruj najpierw doprawiony biały serek kanapkowy, wymieszany ze szczypiorkiem lub innymi ziołami. Następnie na każdej kromce połóż kawałki tuńczyka. Udekoruj kawałkami cytryny...

  • salatka prosta,szybka i ...smaczna

  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    .... na domówkę. Tak przygotowane roladki obwiąż jeszcze sparzonym szczypiorkiem (stanie się elastyczny i nie będzie się łamał) i ułóż na półmisku. Dodatek do sałatek Starty na tarce lub pokrojony...

  • Przepyszny dodatek do dań głównych lub zwykła przekąska dla wygłodniałych dzieciaków buszujących w kuchni.

  • Złociste kolby kukurydzy zapiekane z masłem w curry i chili z dodatkiem sosu serowego i aromatycznej kolendry.

  • ta salatke zrobila moja mama na kolacje. teraz widnieje na naszym stole bardzo czesto.

Artykuły na temat: salatka z makaronem kukurydza i szczypiorkiem
  • Sałatka makaronowa z szynką

    Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente (na półtwardo). Podczas gotowania zwykle dodaję do wody łyżeczkę oliwy z oliwek, aby makaron się nie sklejał. Następnie odcedzam go i całkowicie studzę. Plastry szynki kroję na wąskie paski. Mieszam ją z makaronem. Następnie dodaję dokładnie osączony zielony groszek konserwowy oraz umyty, osuszony i posiekany drobno szczypiorek. Dorzucam także żółty ser...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Pyszne sałatki

    ...warzyw, np. kukurydza, fasola lub zielony groszek (mogą być z puszki). Możesz wybrać również pomidor, paprykę, ogórek (świeży lub kiszony), marynowane oliwki, awokado, suszone pomidory. Efektownie(...) kuskus, ryżem, ugotowanym al dente makaronem (kokardki, rurki), także sojowym lub ryżowym czy pokrojonymi w plasterki ziemniakami. Po czwarte dressing Może to być podstawowy sos winegret lub inny...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Fot. 123RF/Picsel Zastanawiałeś się kiedyś dlaczego Włosi są zawsze pełni energii, optymizmu i dobrego humoru? Jeśli pomyślałeś o ich strefie klimatycznej, pięknych krajobrazach czy znakomicie rozwiniętym transporcie drogowym, to zapewne się nie mylisz. Jest jednak prostsza i bardziej prozaiczna przyczyna - otóż na znakomite samopoczucie Włochów...

  • Co jeść, jeśli się ma uczulenie na gluten

    ...dieta. Śniadanie Omlet ze szczypiorkiem i pomidorem, awokado, woda albo sałatka z komosy, kurczaka, papryki, cebuli, z ziołami, herbata. Drugie śniadanie Sałatka owocowa, kefir lub paluszki krabowe z kukurydzą, koperkiem, woda. Obiad Zupa z soczewicy, ziemniaki, sznycel z indyka, surówka z marchewki i selera, woda albo rosół z makaronem ryżowym, kasza gryczana, bitki wołowe, buraczki...

  • Kukurydza była niegdyś głównym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Obecnie cieszy się wielką popularnością na całym świecie, jest - tuż obok pszenicy i ryżu - najpopularniejszą rośliną uprawną. Jakie dania możemy przygotować z jej wykorzystaniem? Fot. 123RF/Picsel Kukurydza kojarzy nam się przede wszystkim z żółtą kolbą i ziarnami. Tymczasem kolorów kukurydzy jest kilka, między innymi biały, czerwony i niebieski. Co ciekawe wszystkie te odmiany znali już Peruwiańczycy prawie 3000 lat p.n.e.....

  • Dieta bez glutenu

    Śniadanie  Omlet ze szczypiorkiem, pomidorem, awokado, kawa lub kotlet z ziemniaka, jogurt, herbata.  Drugie śniadanie  Sałatka owocowa z jabłka, pomarańczy i nektarynki albo sałatka z makaronu ryżowego z paluszkami krabowymi, kukurydzą, koperkiem, woda. Obiad  Zupa ogórkowa, ziemniaki, sznycel z indyka, buraczki duszone (bez zasmażki), woda lub rosół z makaronem ryżowym, kasza gryczana...

  • Żyjemy w biegu i poświęcamy coraz mniej czasu na takie ważne czynności, jak przygotowywanie pełnowartościowych posiłków, ruch czy nawet sen. A przecież wszystko to wpływa na nasze codzienne samopoczucie i zdrowie. Fot. materiały prasowe Pomysł na szybki i smaczny posiłek to niełatwe zadanie. Naprzeciw niemu wychodzi prawdziwy skarb kulinarny, który niejedną ma twarz, czyli sałatka. To doskonałe danie, szczególnie kiedy nie mamy czasu na długie gotowanie, czy po prostu nie mamy na to ochoty....

  • Co należy jeść, żeby poprawić metabolizm

    ...i szczypiorkiem, szklanka owoców, czarna kawa albo omlet z cebulą i pomidorem, grahamka, sok. Drugie śniadanie  Koktajl z jabłka, brzoskwini i maślanki albo chleb tylko z ziaren z serkiem i szczypiorkiem, woda z cytryną. Obiad Zupa jarzynowa niezabielana, pierś z kurczaka z grilla z fasolką, piure z kalafiora, kompot truskawkowy albo ziemniaki z wody, dorsz pieczony w papilocie, pęczak...

  • Kukurydza, określana mianem złota Ameryki, znana była już Majom i Aztekom. Do Europy trafiła dzięki Krzysztofowi Kolumbowi w XV w. Pod względem wielkości upraw, jest drugim po pszenicy zbożem na świecie. W Polsce pojawiła się po koniec XVIII wieku, ale o wzroście jej popularności w naszym kraju możemy mówić dopiero od kilku lat. Jak wynika z badań archeologicznych, kukurydzę uprawiano już 5 000 lat temu na terenie dzisiejszego Meksyku. Za jej ojczyznę uważa się Amerykę Środkową i Południową,...