• Informacje na temat:

    salatka z krewetkami z porem

Przepisy na temat: salatka z krewetkami z porem
  • Przepisy na wiosenne sałatki, które przygotujesz w 15 minut

    .... Całość przełóż na talerz i posyp ziarnami granatu. Oliwę, ocet i miód wymieszaj ze sobą. Tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę. Podawaj z lekkim białym winem.  Sałatka z krewetkami(...) krewetkami. Dodaj majonez (lub jogurt) oraz pieprz i sól do smaku. Podawaj w łupinach awokado z lampką Marani Telavuri. Sałatka grecka Sposób przygotowania Obierz ogórka a następnie...

  • Dla milosnikow krewetwk.

  • Jednogarnkowe obiady

    Smaczne i sycące.

  • szybka i smaczna

  • Jak gotuje Murakami?

    Przepisy inspirowane twórczością Harukiego Murakamiego.

  • pożywne danie znakomite również na ciepłą kolację

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    Według danych gromadzonych przez Banki Żywności w Polsce marnuje się 9 milionów ton jedzenia rocznie. Badacze nie mają wątpliwości – jeśli nie zmienimy swoich przyzwyczajeń, ceny żywności poszybują w górę, a niektórych produktów po prostu może zabraknąć. Sylwia Majcher – dziennikarka i współautorka bloga kuchniawformie.pl w odpowiedzi na ten problem napisała książkę „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia ZERO WASTE po polsku”. W rozmowie z Interią podpowiada, co możemy zrobić, by kupować mniej, ale...

  • Bardzo smaczna salatka z krewetkami i dressingiem cytrynowo-miodowym.

  • Pomysł na kiełki

    ...na sicie. Marchew obrać, pokroić razem z porem w cienkie słupki. Paprykę pociąć w paski. Ząbki czosnku obrać z łusek, poszatkować. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć przez kilka minut marchew, por...

  • Latwa i szybaka do zrobienia.

Artykuły na temat: salatka z krewetkami z porem
  • Najmniej kaloryczne owoce dostępne latem

    Lato to idealna pora, aby "odchudzić" swój talerz. Owoce i warzywa dojrzewające na słońcu, zapewnią wspaniały smak letnim daniom. To doskonały moment, by jeść potrawy bogate w witaminy i błonnik, za to mało kaloryczne. Oto pięć owoców, po które można sięgnąć bez obaw.

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Kukurydziane żniwa

    Gotowane kolby, popcorn i płatki śniadaniowe to zamorscy przybysze, do których większość z nas zdążyła się już przekonać. Pora poszerzyć wiedzę o tym, co dobrego można zrobić z kukurydzy. Pomysły wykiełkują szybko, gwarantujemy. Wystarczy, że zamiast po całe ziarna sięgniesz po drobną kaszę i ugotujesz polentę. A potem przyrządzisz z nią sałatkę, lasagne albo elegancki deser.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Dieta Zone – hit wśród gwiazd

    Zasadą, której przestrzegają zwolennicy tej metody odchudzania, jest zachowanie proporcji między białkami, węglowodanami i tłuszczami (30 proc., 40proc., 30 proc.).

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Być jak celebrytka

    ..., z krewetkami. Samo przygotowanie dressingu do tej ostatniej jest czasochłonne. "Prawdziwy dom pachnie domowym jedzeniem. Piekę ciasta i ciastka, zwłaszcza zimą. Jesienią smażę konfitury i powidła. Gotuję tak...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...i kostkami sera feta Przekąska: garść nieprażonych migdałów lub orzechów włoskich Obiad: kapelusze pieczarek zapieczone z krewetkami koktajlowymi i kozim serem Podwieczorek: 2-3 kostki gorzkiej...

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...